Cookie- og Privatlivspolitik
28 gyser- og thriller film du skal se i 2019

28 gyser- og thriller film du skal se i 2019

Vi guider dig til næste års mareridt

Stem op!
32
Stem ned!
0
(reset)

Der venter et blodigt filmår til dem, der er til gys og gru. Hele 12 horrorfilm er nemlig på vej i 2019 - og vi guider dig herigennem monstre, slasher-mordere, uhyggelige katte, dæmoner, zombier, dræberdukker og ikke mindst en ondskabsfuld klovn.

Klik på titlerne, som nedenfor nævnes i kronologisk rækkefølge, for at læse mere om filmene og se premieredatoer.

Destroyer

Action-thrilleren handler om den kvindelige politibetjent Erin Bell, der som ung har været undercover i bandemiljøet.

Flere år senere samles banden igen, og Bell må finde tilbage og slutte fred med den fortid som ødelagde hende. 

Hovedrolleindehaveren spilles af Nicole Kidman, der allerede har fået stor ros for hendes præstationer på diverse festivaler. 

Glass
Sikkerhedsvagten David Dunn bruger sine ekstraordinære kræfter på at jagte Kevin - en mand med 24 personligheder.

M. Night Shyamalan bringer hans to film Unbreakable og Split  ind i samme univers med denne film - og der lagt op til en stor finale! Samuel L. Jackson og Bruce Willis vender tilbage i deres roller fra 'Unbreakable', mens James McAvoy gengiver hans rolle fra 'Split'. 

Doctor Sleep

Gyseren er efterfølgeren til The Shining og er baseret på Stephen Kings roman af samme navn fra 2013. 

Filmen følger den nu voksne Danny, der bruger sine evner med at hjælpe patienter på et hospice, da han kommer i kontakt med en ung pige, som også kan 'shinine'.

Eli
Filmen handler om den unge titelkarakter, der er i behandling for sin sygdom. Han opdager dog, at der er noget galt i huset, som han bor i.

Instruktøren står tidligere bag gyserfilmen Sinister 2, og hovedrolleindehaveren har tidligere medvirket i Captain Fantastic

Happy Death Day 2U
Efterfølgeren til den populære Happy Death Day fra 2017, som handlede om pigen Tree, der måtte gennemleve hendes egen død igen og igen for at fange sin morder. Handlingen til 'Happy Death Day 2U' kendes indtil videre ikke, men den nye film vil begynde umiddelbart efter den første.

Den originale instruktør og alle hovedrolleindehaverne vender tilbage i efterfølgeren.

The Rhythm Section

Action-thrilleren følger en kvinde som ønsker hævn hos dem, der dræbte hendes familie i en flyulykke. 

Hovedrolleindehaveren spilles af Blake Lively, og på rollelisten ses også Jude Law. 

Cold Pursuit

Denne genindspilning af instruktørens egen norske film Kraftidioten (In Order of Disappearance), der er skrevet af danske Kim Fupz Aakeson, byder på Liam Neeson i hovedrollen. 

Filmen handler om sneplovsmanden Nels, hvis søn bliver myrdet af en mægtig narkohandler. 

Manden vil nu have hævn mod de kriminelle.

Serenity

Filmen følger en fiskebådskaptajn, der bor i Caribien, men bliver hjemsøgt af sin fortrængte fortid, da hans ekskone finder frem til ham med et desperat råb om hjælp.

Men måske er alt ikke helt, som hun siger, og hvad er den egentlige hensigt bag hendes henvendelse?

På rollelisten ses Matthew McCanaughey, Anne Hathaway og Diane Lane. Filmen er instrueret af manden bag Locke

US
Jordan Peele som sidste år stod bag gyser-sensationen Get Out, der ikke bare fyldte biografsale over alt i verden, men også blev belønnet med én Oscar-statuette og 4 nomineringer i alt, er klar med et nyt thriller-gys. 

Meget lidt vides endnu om 'US', der vil have et social kritisk lag og følge henholdsvis et sort og hvidt par. I hovedrollerne ses stærke kræfter i skikkelse af Lupita Nyong'o, Winston Duke og Elisabeth Moss.

Cutterhead

Filmen handler om PR-medarbejderen Rie, som bliver spærret inde i et trykkammer 20 meter under jorden med den kroatiske borebisse Ivo og Bharan fra Eritrea.

Rie er på besøg i en tunnelboremaskine under Københavns gader for at undersøge det europæiske samarbejde i metrobyggeriet, da hun bliver spærret inde. 

After

Filmen handler om den dedikerede studerende Tessa, som møder den mørke og mystiske rebel Hardin.

Tessa starter første semester på college med store ambitioner for sin fremtid og sit forhold med sin high-school sweetheart. Hendes verden åbnes når hun møder Hardin. 

Historien er baseret på den første roman i bog-serien af Anna Todd, som oprindeligt opstod som en fanfiction om det tidligere One Direction-medlem Harry Styles. 

Danmarks Sønner

I den politiske thriller 'Danmarks sønner' nærmer vi os årsdagen for et stort bombeangreb i København.

Den yderste højrefløj er blevet dominerende og radikaliseringen rundt omkring i landet er taget til.

Den 19-årige Zakaria bevæger sig ud på et radikalt og farligt spor, hvor han møder Malik, som bærer på en livsfarlig hemmelighed. Det er instruktørens spillefilmsdebut.

Pet Sematary
Et remake af Stephen King-favoritten, som senest blev filmatiseret i 1989, har været længe undervejs. Men nu er det lykkedes, og hvis det står til folkene bag, så venter der den uhyggeligeste King-film nogensinde.

'Pet Sematary' er fortælling om en lille familie, der flytter til Maine tæt ved siden af en mystisk dyrekirkegård.

I hovedrollen ses Jason Clarke som Louis Creed, der må gå grueligt meget igennem for at få hans lille familie til at overleve. Overfor ham ses bl.a. John Lithgow. Makkerparret bag har tidligere lavet gyseren 'Starry Eyes'.

The Curse of La Llorona
Denne gyser tager den mexikanske folkelegende om La Llorona op. Det er historien om et væsen beskrevet som en grædende kvinde, fanget mellem himmel og jord, efter at hun har druknet sine egne børn i jalousi og derefter kastet sig selv i floden. Nu opholder hun sig i skyggerne, hvorfra hun betrager børn i en desperat indsats for at erstatte tabet af sine egne.

Gyseren her udspiller sig i 70'ernes Los Angeles, hvor en ung mor må søge hjælp hos desillusioneret præst, da hun og hendes familie jagtes af La Lorona.

I hovedrollen ses Linda Cardellini, mens filmen instrueres af manden, der er udset til at lave den tredje The Conjuring-film.

Greta

Filmen handler om en ung kvinde, som stifter bekendtskab med en ensom enke.

I rollen som Greta ses Isabelle Huppert, der blev nomineret til en Oscar i 2017 for sin rolle i Elle

Miss Bala

Action-thrilleren er en genindspilning af filmen med samme navn fra 2011 om en skønhedsdronning, der efter hun har vidnet et mord, skal arbejde for en kriminel gangster. 

Instruktøren bag, Catherine Hardwicke, står tidligere bag Twilight, og Gina Rodriguez er i hovedrollen, som det smukke vidne. 

BrightBurn
Meget vides endnu ikke om denne kommende gyser. Manden bag den vil dog være ingen ringere end Guardians of the Galaxy-instruktøren James Gunn, der tidligere har stået bag bl.a. gyseren Slither

Gunn vil dog "kun" agere producer. På rollelisten ses Elizabeth Banks.

Kvinde på krigsstien

Denne islandske film fortæller historien om Halla, en omhandlende kvinde i havltredserne. 

Hun erklærer krig mod den lokale aluminiumsindustri, som ødelægger hendes land, og går til ekstremer for at beskytte det. Desværre tager situationen en skarp drejning, da en lille forældreløs kommer ind i hendes liv.

Instruktøren står tidligere bag komedie-dramaet Om heste og mænd

The Grudge
Tilbage i 2002 tog den japansk gyser Ju-On: Forbandelsen verden med storm, der bl.a. bød på et hjemsøgt hus og et skræmmende spøgelse. Allerede tilbage i 2004 kom en amerikansk genindspilning, som fik flere efterfølgere. Men forbandelsen ser ikke ud til at være brudt endnu - en ny genfortolkning er nemlig på vej.

Bag det nye remake står instruktør Nicolas Pesce, mens Evil Dead-skaberen Sam Raimi er producer - ligesom han var på den første amerikanske film fra 2004. På rollelisten er bl.a. Lin Shaye, der er kendt fra de uhyggelige Insidious-film, og Demián Bichir, som senest var aktuel i gyseren The Nun.

Annabelle 3
Den dæmoniske dukke, Annabelle, vender tilbage i sin egen film - efter at hun første gang dukkede op The Conjuring. Gyseren skrives af Gary Dauberman, der også har forfattet de to første samt It, der også debuterer som instruktør med den tredje film.

Filmen kommer til udspille sig i Warrens-parrets hus, hvor Annabelle dukken terroriserer familiens datter og barnepige. Til dette vækker hun bl.a. flere af de uhyggelige artekater i kælderen til det som producer James Wan har kaldt "den uhyggelige version af Nat på Museet".

Patrick Wilson og Vera Farmiga vil gentage deres roller som Ed og Lorraine Warren.

LYT TIL vores podcast om hele The Conjuring-universet her.

Child's Play
Dræberdukken Chucky vender tilbage i en genfortælling af den oprindelige film fra 1988 - vi ved dog endnu ikke i hvilken udgave. I første omgang har det forlydt, at der denne gang ikke vil indgå vodoo, men i stedet har vi at gøre med en robot-agtig dukke.

De første små indikation, bl.a. en reklame for dukken Buddi, tyder dog på en drabelig sarkastisk vinkel, som altid har prydet det spydige gyser-univers.

'Child's play' instrueres af norske Lars Klevberg med bl.a. Aubrey Plaza kendt fra bl.a. 'Parks and Recreation' i rollen som forfulgt mor.

Once Upon a Time in Hollywood

Filmen udspiller sig i 1969 og er en større ensemble-fortælling om hippie-æraens afslutning med en tidligere western-tv-stjerne, Rick Dalton, og hans stuntmand, Cliff Booth.

2019 markerer 50. året for den nyligt afdøde Charles Mansons forbrydelser, der endte med, at hans unge kultmedlemmer myrdede en masse mennesker - deriblandt instruktør Roman Polanskis gravide kone Sharon Tate. En begivenhed, der kommer til at spille en rolle i den kommende film.

Mesterinstruktøren Quentin Tarantino har selv sammenlignet filmens manuskript med sit eget kultværk Pulp Fiction, og har fortalt, at den vil udspille sig i en brydningstid med stoffer, rock'n'roll og et nyt Hollywood-system. 

X-Men: The New Mutants

Fem unger mutanter finder ud af, hvad deres kræfter kan, mens de holdes indespærret inde på en hemmelig base.

Vi møder for første gang mutanterne Magik, Wolfsbane, Cannonball, Sunspot og Mirage, som alle har optrådt i X-Men tegneserierne.

På rollelisten har vi Game of Thrones-skuespilleren Maisie Williams og Charlie Heaton 'Stranger Things'. Jon Hamm skulle eftersigende også have indspillet nogle scener til filmen. 

Undtagelsen

Filmen er baseret på Christian Jungersens bestseller med Sidse Babett Knudsen og Amanda Collin

Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, går det op for dem, at deres arbejde på Dansk Center for Information om Folkedrab har bragt dem i livsfare.

It: Chapter Two
Stephen King-filmatiseringen af It endte som en af de bedst sælgende gysere nogensinde, og efterfølgeren vil følge børnene fra Tabernes Klub 27 år efter, da Pennywise igen begynder at vise sig og vil have hævn! Det voksne skuespilhold er blevet samlet.

Instruktøren bag den første film vender tilbage sammen med Bill Skarsgård, der imponerede alt og alle som dræberklovnen! 

Are You Afraid of the Dark
Den gamle 90'er-gyserserie bliver genoplivet, hvor forskellige uhyggelige historie blev fortalt om lejrbålet.

Få informationer er ude om den kommende filmversion, men vi ved, at den skal skrives af Gary Dauberman, som senest skrev It og er udset til at instruere Annabelle 3.

Zombieland 2
Der skulle gå over ti år før vi kunne få en efterfølger til gyser-komedien Zombieland. Efter et langt tilløb ser det dog nu ud til at lykkedes med hele de gamle hold samlet igen, herunder Jesse EisenbergWoody Harrelson og Emma Stone i de bærende roller og Ruben Fleischer i instruktørstolen.

Plottet er ukendt på dette tidspunkt.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tobias

Det eneste jeg kan mærke jeg frygter for, er det dér remake af The Grudge, den oprindelige ødelagde mig i laang tid :P. 2019/2020 effekter.... puha

Rasmus/Musen

Det skal nok blive et "gyseligt" filmår, må man sige. Meget gys at glæde sig til.
;-)

Jonas

Glass er ikke en gyser, men en superhelte film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Riz
Riz

Så den i dag til forpremiere i BIG BIO Herlev. Fed atmos visning, fed atmosfere og climax var selve filmen.

1 dag siden
Albert

Stark og Thanos er ikke døde de kæmper i soul world sammen med adam warlock stark kommer tilbage og det gør thanos også

2 dage siden
Lars Michael

Det her er godt nok svært , men hvis jeg skulle lave en liste skulle den se sådan

3 dage siden
Louiseuser/520915
Louiseuser/520915

Jeg er vild med hele Ringenes Herre trilogien!

3 dage siden
Rizzo

Det er blevet en heksejagt, hvor man smider folk under bussen for forseelser, som nogle gange er latterligt små.

4 dage siden

Aktive debatter