Happy Death Day

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående utryg og gyseragtig stemning. Der er talrige uhyggelige scener med nervepirrende venten efterfulgt af chokeffekter og blodig vold. Ud over talrige kniv- og skuddrab, ses personer dø ved at blive ramt af en bil, falde ned fra en bygning, eksplodere og hænger sig selv. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
19.10.2017
Originaltitel: 
Happy Death Day
Genre: 
Spilletid: 
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio
4.4
2.7
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (92 votes)

Resumé

Gyserfilmen 'Happy Death Day' handler om den unge pige Tree, der har den værst tænkelige fødselsdag - det er nemlig også hendes dødsdag.

Tree gennemlever sin fødselsdag om og om igen, som hver gang ender med at hun bliver slået ihjel af maskeret morder. Men hvem vil dræbe Tree? Hun må finde morderen og gøre en ende på sit levende mareridt. 

'Happy Death Day' er instrueret af en rutineret gyser-herre, der bl.a. har skrevet flere af de populære Paranormal Activity-film, og senest stået bag horror-komedien Scout's Guide to the Zombie Apocalypse. Samme blanding af det komiske og det uhyggelige er også at finde i den nye film.

Time loop-fortællinger, hvor handlingen gentager sig, er set i andre film bl.a. i komedien Groundhog Day og actionfilmen Edge of Tomorrow. Men denne gang får fortælleformen altså et gyser-twist.

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmland P1

    "...gådefuldt god underholdning." (Per Juul Carlsen)

  • Jyllands-Posten

    "'Happy Death Day' formår ikke at vende genren på hovedet, [...] men Christopher Landons friske bud kombinerer både offer og heltinde i samme figur og underholder faktisk helt habilt ..." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "... glem denne film." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

S. Rico

Det kunne meget nemt være endt som en kikset college gyserkopi af Groundhog Day. Hvilket filmen på sin vis også er. Happy Death Day er dog mere end det. Den er selvironisk, super sjov og fjollet på den gode måde. Og den formår endda at overraske. En romantisk gyserkomedie, der underholder uden at skræmme.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Mark Fischer

Happy Deathday er en film jeg bryder mig om. I stil med "edge of tomorrow" (hvis man lige glemmer Alien angrebet), er idéen med en ekstra chance rigtig fed.
Happy Deathday bød på gætteriet om hvem morderen var, til hvor og hvornår det næste mord sker. En film man havde lyst til at følge med i. Rigtig god.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
jeanette

En morder på fri fod men hvem er moderen? Samme dag igen og igen....

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Sofia

God blanding af gys og komedie, uden at det bliver for latterligt

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Patrik

NO-NAME skuespillere med lavt budget dårligt skuespil. Absolut dum og osteagtig. Spar din tid og penge. Det er mere som filmen "Groundhog Day" møder "Mean Girls" med en morder.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Sylvester

Hel fin film, men også ret så mærkelig, anderledes.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jørn

Den har det en gyser skal have

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Helle Grith

Denne film er lige præcis en "rigtig" gyser efter min mening, fordi det er et endeløst mareridt. Og samtidig en god reminder om at vi alle kan blive en bedre version af os selv hvis vi har lyst!?

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
HeavenOfHorror.dk

Happy Death Day er et ægte blandingsprodukt med lige dele "En Ny Dag Truer" og teenage-gyserfilm som "Scream". Nu er “Ghostface” dog – helt bogstavelig talt – erstattet af “Babyface”.

Det er skønt at se Jessica Rothe som “Tree” kæmpe for sit liv hele vejen igennem. Hun har desuden super komisk timing og fungerer generelt virkelig godt i rollen. Udfordringen er nærmere, at hendes karakter er skrevet ret endimensionelt.

Personligt synes jeg, at “Babyface” er en skøn morderisk karakter. Masken får morderen til at fremstå som en psykotisk voksenbaby. Det alene er nok til at vække en vis gru hos de fleste.

Om afsløringen af morderen så passer med plottet som helhed… det er vi nok ikke helt enige om. Men bevares, hensigten er uden tvivl at underholde publikum, og det sker i stor udstrækning.

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter