Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

The Nun

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående uhyggelig stemning. Den rummer talrige gyserelementer med angstfuld venten, som udløses i chok. Der bruges meget uhyggelig musik og gyseragtige lydeffekter. Blandt mange andre voldsomme elementer ses hængte personer, blodige og opløste lig, angribende monstre, levende begravede, personer med slanger krybende ud af munden og et brændende menneske. Flere af disse elementer er detaljeret beskrevet. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
06.09.2018
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Nun
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, 4DX 2D
|
Billetter

Gyseren 'The Nun' er den femte film i The Conjuring-universet, der startede med Nattens dæmoner i 2013. Den nye fortælling giver forhistorien til den dæmoniske nonne fra Nattens dæmoner 2.

I et fjernt rumænsk kloster begår en nonne selvmord under mystiske omstændigheder. Fader Burke og en novice bliver derfor sendt til klosteret af Vatikanet for at efterforske sagen. På stedet møder de en vanhellig tilstedeværelse og en overnaturlig ondskab, som tager form af en dæmonisk nonne. De må nu sætte alt ind for at stoppe den.

Filmen udspiller sig i 1952 - altså 24 år før begivenhederne i 'Nattens dæmoner 2', der også kredser om den onde nonnens gerninger - men 'The Nun' er derfor også et selvstændigt værk.

Udover The Conjuring-filmene består serien også af de to film om den besatte dukke Annabelle fra 2014 og 2017. Det er forfatteren bag netop de to, som har skrevet 'The Nun'. Filmen har yderligere gysermesteren James Wan som producer.

'The Nun' benytter sig, ligesom sine forgængere i franchisen, af en effektiv blanding af uhyggelig stemning og chokerende elementer. (copyright: kino.dk)

Varm op til filmen med vores The Conjuring-podcast.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (68 votes)
3.8
2.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "Det er det sammen bøh hele tiden. Bøh! Bøh! Bøh! Til ingen verdens nytte. Det eneste, der er uhyggeligt, er, at man formentlig stadig kan tjene penge på den slags." (Andreas Strini Lethan)

  • Jyllands-Posten

    "Handlingen er som evaporeret, og det er kun det trods alt fine spil fra Farmiga og de B-filmsbevidste replikker fra Bloquet, der redder 'The Nun' fra at være et fuldkommen skamløst stykke snyltergys, der lukrerer på det relativt virksomme univers fra 'Nattens dæmoner'." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "[Filmen] formår at bruge sine klicheer tilstrækkelig opfindsomt til at holde intensiteten. Og det enkle mysterieplot folder sig ud i sikkert tempo." (Eini Carina)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marilyn

Rigtig nervepirrende og scary, jeg synes at den hænger godt sammen med de andre i historien og den er godt lavet. Dog synes jeg at nogle ting kunne godt være gjort bedre, og den er lidt tam på nogle punkter. Ellers en god scarymovie.

DJN

Den er ikke så slem, som anmelderne siger, men der gik ikke mange minutter efter jeg forlod biografen, før jeg ikke kunne huske nok til at kunne gengive handlingen.
Det er den svageste film i Conjuring-universet. Annabelle var også svag, men der var i det mindste nogle få, intense scener. Det var der ikke i The Nun, det var udelukkende jumpscares uden opbygning. Den eneste film jeg kan komme på, der har flere jumpscares, er Insidious Chapter 3, og det er den film, der gjorde, at jeg droppede Insidious-franchisen og lader som om, at der kun er én film i den serie.
Dog kunne jeg, når jeg zonede ud fra The Nun, sidde og savle lidt over Jonas Bloquet.

Tobias

The Nun hermed set: den var nogetledes men havde forventet mere, dæmonen Valak har VIRKELIG potentiale til at kunne lave en gyser om til den klammeste og mørkeste som nogensinde har eksisteret! Endelig en dæmon som faktisk er pisse skræmmende, og ved sin blotte tilstedeværelse kunne giv mig kuldegysninger.. stemningen er dog meget skummel hele vejen igennem og egentlig ret så intens! Den starter også rigtig godt men leverer ikke rigtigt i resten af filmen! Altså musikvalg, location og Taissa Farmiga leverer til top karakter men må indrømme jeg havde højere forventninger! Historien er ca. ikke eksisterende! Valak fortjener en langt mere mørk historie end at være sluppet løs fordi der har været en bombning af klosteret under 2. Verdens krig..... Valak skulle forstille at være en af præsidenterne i helvedet og have mange sjæle under sig, og så er det historien man spiser fans af med... seriøst filmen kunne have været blevet til guld men man har valgt at smide det lidt på gulvet i stedet for st have gjort sig mere umage! Valak var klammere i the conjuring 2 som også er min favorit! Dog afslutningsvis vil jeg også rose den for nogle fede chokeffekter og nogle ret fede scener, de er desværre bare i underskud ifh. Til alt det middelmådige..

Klavs

Det er da fint at lære mere om nonnen, som vi mødte i "The Conjuring 2", det bliver bare aldrig uhyggeligt eller skræmmende. Det gamle kloster er en fin lokation, som burde - og skulle - have været udnyttet til at lave en langt mere uhyggelig film. Det tætteste man kommer er desværre et par ufarlige jump-scares. Til tider er der næsten tale om komedie, her tænkes især på karakteren Frenchie.

Plottet er lidt tyndt, og indimellem giver det ikke meget mening, men skuespillerne er okay, og det er faktisk ganske underholdende det meste af vejen. Heldigvis er filmen heller ikke for lang, hvilket også er et plus.

Filmen rammer desværre aldrig atmosfæren fra de 2 "The Conjuring" film, noget som "Annabelle: Creation" lykkedes rigtig godt med. Filmen er dog stadig en del bedre end den elendige "Annabelle".

Kimuser/433625

Den uhygge der er over Valak i Nattens Dæmoner 2 er slet ikke til stede her. Vent til den kommer på streaming.

Pia Bundgaard

Jeg kan kun anbefale at se "The Nun". Den er ikke så forudsigelig, som en del gysere ellers er. Jeg er ellers hardcore gyserfan, og alligevel må jeg indrømme, at jeg godt kan blive bange :-) Det er ellers ikke nogen nem opgave.

Jeg kan godt finde på at se den igen, og jeg giver filmen 5 stjerner.

Jacob

Under den mørke middelalder i Rumænien roder hertugen af Carta med mørke kræfter, og en dæmon under navnet Valak gør sin ankomst, men den kristne kirke stormer borgen, og forsegler portalen til Helvede. I de følgende århundreder vogter en nonneorden over den skumle hemmelighed, men under anden verdenskrig bombes klostret, og angrebet knuser forseglingen, hvilket slipper dæmonen løs. Vatikanet får nys om et mystisk selvmord, og sender Fader Burke dertil. Han opsøger novicen Irene, og de to kontakter en mand kaldet Fransker. Han hjælper dem til klostret, og nu må de stoppe ondskaben, der leder efter en værtskrop, som tillader den at hjemsøge resten af verden. Kun et bestemt relikvie kan hjælpe dem i deres desperate overlevelseskamp.

Det såkaldte Conjuring-Verse er efterhånden veletableret, og udvides nu om hvordan dæmonen Valak, der ofte optræder i form af en skræmmende nonne, kom til og besatte Maurice. Der er gode spjæt og gisp i vente på det middelalderlige slot, og rundt på kirkegården. Generelt en vellykket gyser, og en fin tilføjelse til det vellykket, fælles gyserunivers.

Mikkel Poulsen

I jeres information om filmen skriver i at. The Nun udspiller sig 24 år før. Nattens Dæmoner 2 det er forkert, for den foregår i 1977 og ikke i 1976. Så det er 25 år efter

Julius

En slem forseelse, det må man sige.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.