Cookie- og Privatlivspolitik

It (2017)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående uhyggelig stemning. Gys følger på gys efterhånden som en gruppe børn udsættes for angreb og lemlæstelse fra en ond klovn. Overfaldene optræder i mange tilfælde efter nervepirrende venten og efterfølgende skræmmende chokeffekter. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
07.09.2017
| |
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
It
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Supreme, Babybio, Seniorbio, Særvisning
|
Billetter
It

Gyseren ’It’ er baseret på Stephen Kings roman af samme navn, der følger en gruppe børns kamp mod det onde.

Året er 1988, og flere børn er forsvundet sporløst i sovebyen Derry. Da Bills lillebror Georgie forsvinder, starter han en indædt jagt på at finde svar.

Denne søgen sender den 12-årige dreng og hans venner, kendt som Tabernes Klub, ned i byens kloakker, hvor klovnen Pennywise venter.

Børnene får en noget anderledes sommer, hvor de må se deres værste frygt i øjnene og får deres venskaber sat på prøve.

Stephen Kings litterære værk er tidligere blevet filmatiseret i mini-serien af samme navn fra 1990 (Det Onde), hvor Tim Curry spillede den morderiske klovn. I den nye version er rollen overtaget af den noget yngre svensker Bill Skarsgård, der giver Pennywise en skræmmende barnlighed og uforudsigelighed.

Filmen er endt som den bedst indspillende gyser nogensinde med over 680 millioner dollars på verdensplan.

'It' er planlagt til to dele, og den kommende film It: Chapter Two vil således følge børnene som voksne. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1409 votes)
4.7
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ""Alle er bange for noget", er der en, der siger et sted i 'It', og filmen er, trods forbeholdene, bestemt i stand til at formidle den store og meget menneskelige frygt." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Ikke alene er portrætterne af børn og by noget nær fortryllende. Gysene er voldsomme, men aldrig fortænkte. [...] Man forlader således biografen sært opmuntret, rørt og samtidig godt og grundigt 'gennem-gyset'" (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Bill Skarsgård er virkelig ubehagelig som klovnen med de røde balloner og mange tænder, og selv om vi ser rigtig meget til ham, bevarer han det angstfremkaldende nærvær i hvert eneste billede." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Muschietti forvalter arven fra King med lydefri finesse, og ikke mindst i kraft af filmens eminente og overbevisende effekter [...] er ”It” en vanvittigt uhyggelig affære." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man taber ikke popcornene af skræk, men det kryber så hyggeligt ned ad ryggen. Hvis man slet ikke bliver skræmt, kan man også bare nyde filmen for dens skildring af dynamikken mellem outsidere, der forsøger at finde fælles fodfæste mellem barndom og det usikre, der følger." (Joakim Grundahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lina

Har altid elsket denne film, lige siden første gang jeg så den. kæææææmpe fan, virkelig! Yndlingsfilm of all time

Bo

Den fangede ikke lige mig :(

Mvh.
Bo
https://www.forbrugermagasinet.dk/

Milla

Jeg hader klovn måske derfor er jeg så begejstret. Den vækker alle skræk fantasier om uhyggelige klovne med dæmoner i og gule øjne. Bedst kan jeg dog lide drenge slænget med Beverly. Det er fedt nostalgisk at blive taget tilbage til 80 erne, man kan tydelig se hvor Netflix serien stranger things har hugget med arme og ben, for at fedte en stor kopi blanding sammen. Normalt ville jeg sige nej tak til remake.Er originale en succes kan kopien aldrig ramme det sammen. Her må jeg bøje mig i støvet og erkende, at den rammer spot on. Den er velspillet, original og tager dig ud på det yderste af stolen i spænding og skræk.se den hvis du er til klovne dæmoner, nostalgi og jump scares.

Dennis

135 minutter af mit liv jeg aldrig får igen. Alt for forudsigelig og slet ikke uhyggelig. Vi kedede os hele vejen igennem

Marilyn

Okay, der er virkelig ikke noget der kan slå Stephen King's originale fra 1990, men jeg synes at den nye film gør det mega godt, udover at Bill Skarsgård spiller Pennywise lidt for komisk i forhold til Tim Curry. Men som stor Stephen King fan, blev jeg bestemt ikke skuffet.

S. Rico

Filmen består af en rimelig ok ungdomsfilm og en tåkrummende dårlig gyser. Hvis man fjernede alle scenerne med den ufrivilig komiske klovn, så tror jeg faktisk, at der kunne være kommet en ganske god coming-of-age film ud af det. Men jo længere man kommer ind i filmen, jo værre bliver det.

Udover at klovnen er komisk, så har jeg også det problem, at jeg i den grad savner noget baggrundsinfo om "hvad" og "hvorfor". Det bliver muligvis forklaret i 2'eren, men det er bare alt for sent. Jeg er stået af.

Torstenuser/867526

Virkelig ikke en særlig god gyser. Den er ikke uhyggelig, den er ikke spændende, den ligner en film som er lavet til børn.

Jonas

god film

Emma

pennywise ser ud til at lugte af våde sokker. og have dårlige ånde af rådne børn.
lidt en kliche i længden

Karolina

forfærdelig film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.