Cookie- og Privatlivspolitik

Glass

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående truende stemning kraftigt understøttet af uheldsvanger musik. Der bruges typiske gyser-virkemidler såsom urovækkende lydeffekter og pinefuld venten, der forløses pludseligt. Filmen skaber uhygge i kraft af figurernes tvetydige og omskiftelige karakter og uforudsigelige, onde handlinger. Der er mange scener med voldeligt indhold: Tilfældige personer slås ned eller tages til fange, voldsomme slagsmål, et kæmpende par kaster sig ud fra stor højde, et barn forsøges druknet, en karakter bider en anden blodigt, en person får struben skåret over, et menneske skydes, og det blodige skudhul ses. Mange voldshandlinger foregår uden for billedrammen, bortvendt fra kameraet eller uskarpt i baggrunden, hvilket ikke gør dem mindre uhyggelige, men blot understøtter tilskuerens panikslagne fantasier. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
17.01.2019
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Glass
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, 4DX 2D, 2D Sidste Ch, Babybio
|

Superhelte-thrilleren 'Glass' er den tredje film i skaber M. Night Shyamalans såkaldte Eastrail 177-trilogi, der tidligere tæller Unbreakable og Split.

Den usårlige David Dunn, den udspekulerede, men porøse Mr. Glass og Kevin Wendell Crumbel, der besidder hele 24 personligheder, herunder den aggressive The Beast, bliver indlagt på en anstalt med speciale i at kurere folk med superhelte- og superskurke-komplekser. 

Men det er farligt at sætte tre så kraftfulde mænd sammen. Det erfarer psykologen dr. Ellie Staple, men der er det måske allerede for sent. 

I 'Glass' venter det helt store opgør, og 19 år efter gentager både Samuel L. Jackson og Bruce Willis rollerne fra 'Unbreakable', der var en af de første og mest vellykkede superheltefilm i den moderne bølge, vi ser inden for genren i disse år, og ifølge instruktøren selv, er dette "den første helt jordnære superheltefilm". (copyright: kino.dk)

 

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (181 votes)
3.7
1.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "... to og en halv times rablende nonsens, som jeg ikke kan mindes, hvornår jeg sidst har været udsat for i så komprimeret form, hvilket et stort budget og højt betalte stjerner på ingen måde formår at dække over." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Willis, McAvoy og Jackson har meget lidt at stille op med i deres endimensionelle figurer (hvilket kan virke paradoksalt, når nu McAvoy skal jonglere med hele 23 personligheder) ..." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Der er [...] ikke meget thrillermateriale i den samtaleterapi, der foregår i det kliniske spotlys, trioen sidder i det meste af filmen." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Shyamalan skaber en verden, der hænger sammen. Han har en vision, som er interessant på sin maniske måde. Spændingen udebliver ikke. Men alting er lurvet og genrebestemt, hvor 'Unbreakable' havde virkelig dybde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Unbreakable og Split, er mine to favoritter blandt M. Night Shyamalans film - men denne ender desværre bare med at være et underligt forsøg på at sammenkoble de tre store personligheder. Det kunne have været så godt, og så blev det bare en tam affære som mere ødelagde end gjorde gavn. Trist.

Cathrine

Må indrømme at selve historien i filmen ikke var min kop te, men jeg blev alligevel hængende, for skuespillerne gør det ekstremt godt! Blandet andet er Jamen Mcavoy en virkelig god skuespiller, at han kan skifte karakter på den måde, det er så fedt.

Jeannette

Vi var vilde med den, og især slutningen var virkelig fed! James McAvoy udøver en fuldstændig fantastisk præstation, og selve filmens opbygning og interessante vinkler giver en god finish. Det er dog et absolut must, at man lige ser Unbreakable og Split først, ellers misser man en hel del. Topkarakterer herfra! Den skal helt sikkert anskaffes på dvd eller download, når den tid kommer! :-)

Lisette user/952245

Lidt langt udtrukket.

Torben

Jeg var vild med de 2 første film og denne film skuffer bestemt ikke!

Mvh
Torben (https://baeredygtigt-maerke.dk)

Anne Kathrine

Jeg brugte ca halvdelen af denne film i et stadie af kedsomhed og irritation. Til gengæld tager filmen lidt mere fart hen mod slutningen, og der var det min oplevelse, at da den så også blev rigtig spændende og medrivende.

Skøn kontrast til resten af de nuværende superheltefilm, men ikke på højde med de to foregående i trilogien.

claus

Ret godt tænkt

Remmi

Glass sætter virkelig barren højt fra startskuddet, med smuk smuk cinematography, perfekt tempo, og en stemning der er 100% ligesom m. Knight havde drømt op. Denne perfekte start er selvfølgelig svær at opretholde, og når filmen er færdig og du forlader dit sæde, så føler du alligevel ikke at filmen gik ned af bakke. Dels fordi at resten af filmen var rigtig god, men også fordi at halvdelen af andet ark og hele det tredje ark føltes som hver deres separate ting/film/stemning/historie/etc. Slutningen er perfekt og giver virkelig tanker, følelser, og aha øjeblikket indhver mesterfuld slutning kræver. Den eneste grund til at den ikke får seks stjerner er fordi at jeg i 2 ark på et tidspunkt mistede interesse for det der foregik. Super ærgerligt fordi ellers havde den været i min bog en All time great...

Jen Headuser/1439276

Er du stor fan af de to forrige film, så bedes du sænke dine forventinger GEVALDIGT. For M. Night har ladet en skraldespand have indflydelse på sin “Unbreakable-serie” og dermed formået at destruere det hele med dette lort.
Sikke en tør kiks af en film. Den føles så skide antiklamtisk, at man nærmest skulle tro, at filmen ikke gad eksisterer, eller Shyamalan midt i filmens process pludseligt mistede lysten til at instruerer, da han hellere ville bygge noget op, så han kunne begynde på så meget andet i dette univers, fremfor at fortsætte med at fortælle og færdiggøre en ordentlig og god historie i Glass. Alt dens “Vi er så selvbevidste om, at vores univers er så realistisk urealistisk” bliver så hurtigt overfladisk og trættende, visse karakterers handlinger er så skide retarderet udformet, og filmen bygger op til et af de mest tamme slutninger nogensinde portrætteret på film. Samuel L. Jackson, Bruce Willis og James McAvoy bliver ikke udnyttet nok og de får aldrig lov til at videreudvikle nok kant på deres karakterer, så de fremstår som nogle, der stadig er værd at huske mange år frem..

HeavenOfHorror.dk

Det vil være en synd og skam, hvis du ser Glass uden først at have set Unbreakable og Split. Faktisk kan det varmt anbefales at gense de to forrige film. Ellers er det som at se tredie film i Ringenes Herre-trilogien uden at kende historien forinden; Det kan være ganske underholdende, men det vil nok være ret forvirrende.

Det er James McAvoy, der (yderst velfortjent!) får “top billing” og er første navn på skærmen. I Glass får vi endda endnu flere karakterer at se, end vi gjorde i Split, og han veksler mellem dem med en uhyggelig lethed.

Her hos Heaven of Horror var vi ikke helt enige om, hvor god Glass er. Vi er begge godt tilfredse med filmen, men helt grundlæggende er der forskellige ting, vi sætter pris på.

Vi elsker begge mysterier, og det var noget som både Unbreakable og Split bød på i stor stil. Her adskiller Glass sig en del ved at præsentere et univers, vi nu allerede kender fra to film. Vi skal altså ikke lære et nyt univers og nye karakterer at kende.

På den måde er filmen meget mere det højspændte, dramatiske og definitive klimaks på en fortælling, der begyndte for 19 år siden. Mens jeg personligt var glad for denne afslutning, så var den anden horror-tøs (Nadja) lidt ærgerlig over ikke at få endnu et nyt Shyamalan-univers.

Glass er dog en effektiv og definitiv afslutning på Shyamalan-trilogien om almindelige mennesker, der måske – måske ikke – har overnaturlige kræfter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.