Cookie- og Privatlivspolitik
10 bøger du kan nå at læse før filmen

10 bøger du kan nå at læse før filmen

Guide til din sommerferie-læsning

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Sommeren er altid lig med læsning - helst i solen. Og denne sommer kan du med ro kaste dig over flere filmiske fortællinger, der er godt på vej til det store lærred.

klik på titlen for at læse mere, se premieredato eller se en mulig trailer

Ser du månen, Daniel
Filmatiseringen af Puk Damsgårds roman om den danske fotograf Daniel Rye, der blev holdt som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i over et år. Fortællingen fokuserer på Daniels kamp for at overleve side om side med den danske familiens kamp for at få ham hjem i live. Det danske drama skal instrueres af makkerparret Niels Arden Oplev (Mænd der hader kvinder) og Anders W. Berthelsen, mens titelrollen skal spilles af Esben Smed, som senest medvirkede i Lykke-Per.


It Del 2
Gyserfilmen er efterfølgeren til den populære filmatisering af Stephen Kings roman It. Filmen foregår 27 år efter den første, og følger Tabernes klub som voksne. De syv venner igen mødes i Derry for at bekæmpe det onde i form af dræber-klovnen Pennywise. Bill Skarsgård vender tilbage som Pennywise, og denne gang vil man dykke dybere ned i klovnens mørke forhistorie. Desuden har Jessica Chastain, James McAvoy og Bill Hader tilsuttet sig rollelisten som de voksne udgaver af Beverly, Bill og Richie.


Where'd You Go, Bernadette?
Den 15-årige Bees mor forsvinder en dag og den unge pige forsøger nu at finde hende. I sin søgen opdager hun, at Bernadette havde skjult en dyster fortid. Komedie-dramaet er baseret på romanen af Maria Semple og instrueres af manden bag det kritikerroste drama Boyhood med Cate Blanchett på rollelisten.


Ud og stjæle heste
Den norske film er baseret på Per Pettersons roman af samme navn, og handler om den ældre mand Trond, som sidder i sin hytte og tænker tilbage på sommeren halvtreds år tidligere, der ændrede alting. Instruktør og manuskriptforfatter Hans Petter Moland har tidligere stået bag titler som Kraftidioten og dennes genindspilning Cold Pursuit samt Flaskepost fra P


Valhalla
Den danske adventurefilm er baseret på den populære tegneserie af samme navn fra 1979, som i 1986 blev den omdannet til en tegnefilm. Filmen handler om vikingebørnene Røskva og Tjalfe, der sammen med Thor og Loke tager på en stormfuld rejse fra Midgård til Valhalla. Menneskebørnene må kæmpe sammen med guderne for at redde verden fra Ragnarok, da Valhalla viser sig at være truet af både Fenrisulven og Jætterne. Filmen instrueres af Fenar Ahmad, som tidligere har stået bag dramaet Underverden, og rollelisten består bl.a. af Roland Møller, der skal spille Thor.


Stillidsen
Donna Tartts Pulitzer-vinder bliver til dette storslåede drama med Ansel Elgort og Nicole Kidman. Filmen handler om den unge dreng Theo Decker, der flytter ind hos en rig familie, da hans mor omkommer efter en eksplosion på et Metropolitan Museum of Art i New York. Efter tragedien tager hans liv en drejning og sender ham ud på en bevægende rejse fyldt med sorg, skyld, genopdagelse, frelse og kærlighed. Det eneste håb Theo har at klynge sig til fra den forfærdelige dag, er et maleri af en lille, lænkebundet fugl - Stillidsen. 


Doctor Sleep
Gyseren er efterfølgeren til The Shining (Ondskabens Hotel) og er baseret på Stephen Kings roman af samme navn fra 2013. Filmen følger den nu voksne Danny, der bruger sine evner med at hjælpe patienter på et hospice, da han kommer i kontakt med en ung pige, som også kan 'shine'. Pigen jages af en ondsindet gruppe, som vi udnytte både hende og Dannys evner. Instruktøren har tidligere stået bag Stephen King-filmatiseringen 'Geralds Farlige Leg' og gyseren Oculus.

The Personal History of David Copperfield
Instruktøren bag bl.a. den politiske satire Stalins død har kastet sig over ingen ringere end Charles Dickens og hans klassiker fra 1850. Romanen betragtes af mange som en slags selvbiografi, da historien om David Copperfields liv helt fra barndom til modenhed har mange ligheder Dickens' egent liv.

Harpiks
Ane Riels danske bestseller fra 2015 kommer til live via Bo Hr. Hansens (Journal 64) manus. Filmen vil handle om Liv, der er afskærmet fra civilisationen og lever en isoleret tilværelse med sin familie i et med naturen. Men under overfladen lurer forfaldet, da omverdenen rykker tættere på. Det trygge paradis' rammer begynder at smuldre, og Liv står nu til at opdage en helt ny verden.


The Woman in the Window
Krimi-bestselleren af A.J. Finn instrueres af Joe Wright, der tidligere har arbejdet sammen med Gary Oldman på Darkest Hour. I hovedrollen ses Amy Adams som den kvindelige børnepsykolog Anna Fox, der lever med agorafobi og bor i en lejlighed i New York. Børnepsykologen begynder en dag at udspionere sine naboer, og bliver derved involveret i en voldelig og kryptisk sag.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

3 timer siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

5 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter