Cookie- og Privatlivspolitik

Underverden

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mørk, dyster og truende grundstemning. Den indeholder mange scener med brutal vold og drab, hvoraf flere er meget blodige og udpenslede. I én scene ses fx en mand, som har fået voldsom bank, han ligger på et gulv i en stor blodpøl med et ødelagt ansigt og åbent kraniebrud. I en anden scene gennembankes en mand, hvorefter der sættes ild til ham, og man ser ham brænde ihjel, mens han er bundet fast til en stol. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
19.01.2017
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Underverden
|
Versioner: se alle
Særvisning m. intro, 2D, Babybio, Seniorbio, Level 7, Særvisning
|

I den danske film 'Underverden' kører alt på skinner for speciallægen Zaid, der bor i en dyr lejlighed og venter sit første barn med kæresten Stine.

En dag bliver Zaid kontaktet af sin lillebror, Yasin, der desperat henvender sig for at låne penge. Han afviser lillebroren i døren, men kort efter findes Yasin banket til døde. Politiet er uden spor og ønsker i øvrigt ikke at grave dybere i sagen.

Overvældet af sorg, skyldfølelse og afmagt tager Zaid situationen i egen hånd, og den hævngerrige storebror igangsætter en voldsom selvtægtsmission i den københavnske underverden.

Filmen er et hårdkogt action-drama, der kan sammenlignes med Pusher i sin skildring af det kriminelle, københavnske miljø, men der er også hentet elementer fra superhelte af den lidt mere realistiske art, især tv-serien 'Daredevil'.

'Underverden' er Fenar Ahmads anden spillefilm. Han slog igennem med hiphop-dramaet Ækte vare for to år siden. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2239 votes)
4.7
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jens Ole Wowk McCoys musik er skiftevis brutal og smuk, og de mere følsomme dele fungerer fint kontrapunktisk til de voldelige scenerier ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Underverden' er en flot action-thriller med et godt og troværdigt clash of culture-tema - en vedkommende og rørende film med en iboende samfundskritik, der stikker både til 'over-og-underverden'." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Skuespillet holder på alle pladser, men også rent teknisk er filmen en æstetisk nydelse fra ende til anden." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er i mødet mellem flersporede kulturer fra det moderne Danmark og klassisk amerikansk action, at der opstår noget nyt i 'Underverden'." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Dar Salim er fremragende som Zaid, og det skyldes ikke mindst Ahmads uhyre præcise instruktion af sin hovedrolleindehaver." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Den er hårdtslående og tungt pumpende." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Ahmad er lige så forbandet god til at instruere skuespillere, som han er til at afvikle action. Det er sjældent og urimeligt blæret at være forbandet god til begge dele." (Lars Bukdahl)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sandmanden

Filmen er fed og har en virkelig spændende handling. Dog kunne der godt gøres en ekstra overbevisende indsats på nogle af skuespillerne.

Rasmus

Udemærket. En dansk version af James Bond og med Dar Salim i sin hidtil bedste rolle.

bentuser/87315

Tankevækkende og spændingsfyldt dansk tjubang film

Christian

Skuespillet var egentligt fint nok, men filmen er bygget op omkring den ene cliché efter den anden. En læge, der lige pludseligt vil til at være Batman med hævn som motiv. Og det eneste, der ligger til grund er mistillid til det danske politi. Jeg vil ikke anbefale den til nogen som helst. Jeg har spildt min tid på at se denne film.

Jesper

Det her er virkelig en fed film! Kan helt klar anbefales.

S. Rico

Glimrende dansk hævnfilm med en meget overbevisende Dar Salim som hjertekirurgen, der går i selvtægtssvingninger, efter hans bror bliver banket ihjel. Som en dansk Batman lever han "the high life" om dagen og kører ud om natten på sin Bat-motorcykel iklædt sort tøj og panser. Det er forfriskende at se en film, der ikke kun skildrer de kriminelle miljøer som i Pusher/Bleeder filmene, men som viser samspillet mellem de forskellige lag i samfundet.

Lars Michael

Tæt på det perfekte, desværre sker det i Danmark og sikkert også i mange lande.
Dejligt at se Dar Salim spille så godt, nok hans bedste rolle, fede billeder i filmen , har næsten det hele, hvis ikke det hele.

Trineuser/886778

Fed film

Poul Wegener

Spændende, måske lidt for barsk for dele af min familie, jeg blev fastholdt i spænding, den virker lidt for rå, men desværre er det sådan vi opfatter virkeligheden i visse dele af Danmark.
Virkeligheden serveret på et fad er lidt for råt for nogle.

Wayne

Dar Salim fungerer som actionhelt i København.

Sjovt at opleve en film, som er inspireret af amerikanske rødder - som har dansk som hovedsprog, trods stort etnisk islæt.

Man kan håbe på meget mere fra den kant.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.