Underverden

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mørk, dyster og truende grundstemning. Den indeholder mange scener med brutal vold og drab, hvoraf flere er meget blodige og udpenslede. I én scene ses fx en mand, som har fået voldsom bank, han ligger på et gulv i en stor blodpøl med et ødelagt ansigt og åbent kraniebrud. I en anden scene gennembankes en mand, hvorefter der sættes ild til ham, og man ser ham brænde ihjel, mens han er bundet fast til en stol. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
19.01.2017
Originaltitel: 
Underverden
Genre: 
Spilletid: 
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
Særvisning m. intro, 2D, Babybio, Seniorbio, Level 7, Særvisning
4.8
4.8
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1972 votes)

Resumé

I den danske film 'Underverden' kører alt på skinner for speciallægen Zaid, der bor i en dyr lejlighed og venter sit første barn med kæresten Stine.

En dag bliver Zaid kontaktet af sin lillebror, Yasin, der desperat henvender sig for at låne penge. Han afviser lillebroren i døren, men kort efter findes Yasin banket til døde. Politiet er uden spor og ønsker i øvrigt ikke at grave dybere i sagen.

Overvældet af sorg, skyldfølelse og afmagt tager Zaid situationen i egen hånd, og den hævngerrige storebror igangsætter en voldsom selvtægtsmission i den københavnske underverden.

Filmen er et hårdkogt action-drama, der kan sammenlignes med Pusher i sin skildring af det kriminelle, københavnske miljø, men der er også hentet elementer fra superhelte af den lidt mere realistiske art, især tv-serien 'Daredevil'.

'Underverden' er Fenar Ahmads anden spillefilm. Han slog igennem med hiphop-dramaet Ækte vare for to år siden. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jens Ole Wowk McCoys musik er skiftevis brutal og smuk, og de mere følsomme dele fungerer fint kontrapunktisk til de voldelige scenerier ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Underverden' er en flot action-thriller med et godt og troværdigt clash of culture-tema - en vedkommende og rørende film med en iboende samfundskritik, der stikker både til 'over-og-underverden'." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Skuespillet holder på alle pladser, men også rent teknisk er filmen en æstetisk nydelse fra ende til anden." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er i mødet mellem flersporede kulturer fra det moderne Danmark og klassisk amerikansk action, at der opstår noget nyt i 'Underverden'." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Dar Salim er fremragende som Zaid, og det skyldes ikke mindst Ahmads uhyre præcise instruktion af sin hovedrolleindehaver." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Den er hårdtslående og tungt pumpende." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Ahmad er lige så forbandet god til at instruere skuespillere, som han er til at afvikle action. Det er sjældent og urimeligt blæret at være forbandet god til begge dele." (Lars Bukdahl)

Kommentarer

S. Rico

Glimrende dansk hævnfilm med en meget overbevisende Dar Salim som hjertekirurgen, der går i selvtægtssvingninger, efter hans bror bliver banket ihjel. Som en dansk Batman lever han "the high life" om dagen og kører ud om natten på sin Bat-motorcykel iklædt sort tøj og panser. Det er forfriskende at se en film, der ikke kun skildrer de kriminelle miljøer som i Pusher/Bleeder filmene, men som viser samspillet mellem de forskellige lag i samfundet.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Lars Michael

Tæt på det perfekte, desværre sker det i Danmark og sikkert også i mange lande.
Dejligt at se Dar Salim spille så godt, nok hans bedste rolle, fede billeder i filmen , har næsten det hele, hvis ikke det hele.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Trineuser/886778

Fed film

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Poul Wegener

Spændende, måske lidt for barsk for dele af min familie, jeg blev fastholdt i spænding, den virker lidt for rå, men desværre er det sådan vi opfatter virkeligheden i visse dele af Danmark.
Virkeligheden serveret på et fad er lidt for råt for nogle.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Wayne

Dar Salim fungerer som actionhelt i København.

Sjovt at opleve en film, som er inspireret af amerikanske rødder - som har dansk som hovedsprog, trods stort etnisk islæt.

Man kan håbe på meget mere fra den kant.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jette

Dar Salim er fantastisk og skildrer rigtig godt det dilemma man kan stå i når man skal træffe et valg og ikke mindst hvor galt det kan gå... se den før sin nabo, den sparker røv og giver masser af stof til eftertanke..

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jørgen

Et par slemme drenge slår Dar Salims lilebror ihjel, og så er der ellers dømt hævndrama i København. Det er ikke dybt, men det er sgu meget skægt, og kan sagtens nydes sammen med en kold pilsner og beskidt bøf.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Miawh

Det er den bedste DANSKE film der nogensinde er blevet lavet! Vi har været laaaaaangt bagud i forhold til andre lande når det kom til skuespiller og filme nu er vi vel godt på vej! Jeg har nu set denne film 3 gsnge i biografen og kender flere der har været inde og set den flere gange i bio ;-) lav flere film af disse slags! The vest of the best ! De burde vinde en pris ø !

Eneste kritik - hende der spiller Stine er ufattelig dårlig man er ved at falde i søvn hvergang hun åbner munden forfærdelig skuespiller.. sorry men det sandheden.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Maj-Brittuser/682378

'Underverden' er en flot action-thriller.
Men nu jeg stor fan af Dar... så det hjælper jo på det :)
Ok film er overrasket over den var så god faktisk.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Kim Rudal

Dårlig dansk kopi af et plot man har set flere gange i amerikanske film. Virker som om man prøver at skjule det ringe skuespil bag høj musik, larmende effekter og en dårlig version af det der skal ligne ekstrem vold. Og med en hovedperson, der går fra at være en almindelig mand til en trænet fyr, som kan modstå alt. Sad og blev mindet om Dolph Lundgrens "superfilm" Punisher fra 80'erne.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.