Cookie- og Privatlivspolitik

Darkest Hour

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er roligt fortalt, men har en tiltagende konfliktfyldt stemning. I store dele af filmen ligger filmens konflikter og det dramatiske i dialogen mellem filmens figurer, hvilket også kommer til udtryk i ophidsede skænderier, men i enkelte sekvenser ses også situationer fra krigen, bl.a. sårede soldater, der jamrer i smerte, bomber der falder over de allerede sårede og hvad der tilsyneladende er en død persons blodrøde øje. Da filmen imidlertid ikke er præget af ydre voldsomhed og det voldsomme generelt ikke er blodigt udpenslet, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
25.01.2018
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Darkest Hour
|
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio, Senior
|

Filmen 'Darkest Hour' er et historisk drama om Storbritanniens legendariske premierminister, Winston Churchill, som står over for den vanskeligst tænkelige opgave.

Anden Verdenskrig er brudt ud, nazisternes ustoppelige krigsmaskine ruller henover Vesteuropa, og en invasion er nært forestående.

Den britiske hær er sendt til Dunkerque i Frankrig i et forsøg på at stoppe Hitlers tropper, men det viser sig hurtigt, at de er håbløst overmatchet, og at krigen sandsynligvis vil få en brat ende, hvis ikke soldaterne bliver hjulpet hjem.

Slaget skal nu slås i Churchills krigskabinet, og mens hverken kongen, det politiske bagland eller de militære ledere stoler på den aldrende premierministers dømmekraft, må han træffe nærmest umulige beslutninger for at sikre, at morgendagens London ikke er fyldt med hagekors.

'Darkest Hour' er præcist, hvad titlen antyder: En autentisk beretning af den mørkeste stund i Storbritanniens historie, hvor enhver beslutning kan være katastrofal, og landets fremtid balancerer på en knivsæg.

Engelske Gary Oldman fra bl.a. Dame, konge, es, spion, portrætterer statsmanden i en rolle, der har indbragt skuespilleren en Oscar og en Golden Globe. Hvis man ikke kan genkende ham, er det fordi, der er brugt timevis i makeup-lokalet på at transformere den slanke brite til fyldige, karismatiske Winston Churchill. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (645 votes)
4.9
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] Oldmans er mere overbevisende og eminent i måden, hvorpå han ligesom lader Churchills ord boble ud af munden i det kødfulde ansigt og videre gennem alkoholdunster og cigartåger." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Kristen Scott Thomas [er] både sødmefuld og stærk som Churchills kone, Clemmie. Og som Englands stammende King George VI er Ben Mendelsohn perfekt afbalanceret." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Darkest Hour' er på mange måder Oldmans film, men heldigvis ikke udelukkende, da holdet omkring ham - ikke mindst Lily James [...] og Kristin Scott Thomas som hans tålmodige kone - også leverer varen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Joe Wright [leverer] nogle fantastiske billedkompositioner. Filmteknisk er 'Darkest Hour' ren nydelse." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Joe Wright er en visuelt stærk instruktør med sine lange, ubrudte indstillinger som personligt kendetegn, og 'Darkest Hour' er en gennemført flot og sikkert leveret film." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Oldman er Churchill, ikke som monument, men i levende live." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "'Darkest Hour' oplyser og underholder, filmen er meget seværdig. Det er god, populær historiefortælling, og det er sobert som gammelt tv-teater." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bo

Denne film har det hele.
God autentisk historie, godt skuespil og Gery Oldman.

Mvh.
Bo
https://www.forbrugermagasinet.dk/

Wayne

Selvom han er svær at genkende, under forklædningen.

Et glimrende portræt at en helt særlig personlighed i verdens politikken - som mere fik jobbet af nødvendighed og i mangel af bedre.

Siden har en lang række glatte politikkere bestridt posten som Premierminister - og det er vel egentlig først med Borris Johnson at vi finder noget lignende.

Lars Michael

Gary oldman er og spiller Churchill så godt at man ikke skulle tro at det var skuespil. Det er så smukt at se på, at man ikke kan andet and at holde af den gode Churchill.
Fuldt fortjent at han vandt en Oscar for den her rolle.
Har har i mange år kæmpet med at få sådan en rolle, der nok gør at han er en af de bedste skuespiller.

bentuser/87315

Gary Oldman er outstanding

Jesper

Fantastisk film ganske enkelt, med få svagheder.

Gitte <3user/16815

Endnu en krigsfilm, var den første tanke jeg havde, men kan rettet til endnu en krigsfilm, men virkelig god film.

Kim

Helt klart anbefalelsesværdig og fin film!

Christian

Helt enig med mange: "Så fik han en Oscar". Gary Oldman spiller helt ekseptionelt. Nogen har skrevet at filmen er kedelig. jeg er totalt uenig. Fremragende to timer. Wauw!

Peter Jensen

En spændene film, hvor man virkelig kommer tilbage i tiden.

Tatijanauser/13046

Meget inspirerende film og spækket med tankevækkende citater. Virkelig en god film og Gary Oldmans præstation ubeskrivelig, wow.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.