Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: 21 dramaer vi ser frem til i 2021

Guide: 21 dramaer vi ser frem til i 2021

Store følelser, menneskelige skæbner og biografier

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Da drama er den mest brugte genre-betegnelse, er det tæt på umuligt at opliste samtlige dramaer på vej i 2021.

Men eftersom vi allerede har lavet lister for science fiction, action, komedier, superhelte, animation- og børnefilm samt gys, skal drama-entusiaster ikke snydes.

Vi vælger dog at holde os til et begrænset udvalg, der ikke overlapper med de andre lister - fx listen over danske film i 2021, der også indeholder en del dramaer.

Alle kommende dramaer kan ses her.


Ammonite - premiere den 28. januar
Kærlighedsdrama fra 1840'ernes Sydengland handler om palæontologen Mary Anning (Kate Winslet), der forelsker sig i Charlotte (Saoirse Ronan) - hustruen til en nyankommen turist. Mary får nu til opgave at passe på Charlotte, der har været ramt af tragedie.


Nomadland - premiere den 18. februar
Kvinden Fern efterlader efter en personlig tragedie sit almindelige liv for at leve som moderne nomade. I hovedrollen ses Oscar-vinderen Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), mens filmen instrueres af Chloé Zhao (The Rider), og allerede nu ligner en storfavorit ved næste års Oscar-uddeling.


Promising Young Woman – premiere den 18. Februar

Filmen handler om en ung kvinde, som
 duller sig op og tager på hævntogt over for nattelivets mænd. Det er både et rørende drama, en vild thriller og en sort komedie, som skuespillerinden Emerald Fennell (The Crown - sæson 4) har skrevet og instrueret. I den bærende rolle ses Carey Mulligan.

 

My Salinger Year - premiere den 4. marts
Baseret på Joanna Rakoffs bestseller om forfatterspiren Joanna (Margaret Qualley), der ansættes til at svare på forfatteren J. D. Salingers mange fanbreve. Da Joanna ikke vil være bekendt at sende et upersonligt standardbrev retur, begynder hun at skrive personlige svar, og hendes egne evner spirer. 

   

Supernova – premiere den 11. Marts
Endnu en film, som Oscar-akademiet nok kigger på - ikke mindst for skuespil. Stanley Tucci og Colin Firth spiller det midaldrende ægtepar, der pludseligt må kæmpe en brav kamp, da den ene af dem langsomt sygner hen i sin alzheimers-lidelse. 

 

Den gode spion – premiere den 18. marts
'Den gode spion' (Ironbark) handler om Koldkrigs-spionen Greville Wynne og hans russiske kilde, som sammen prøver at afslutte Cuba-krisen. I rollen som Wynne ses Benedict Cumberbatch, som tidligere har spillet spion i thrilleren Dame, Konge, Es, Spion.

 

Minari - premiere den 15. april
Dramaet 'Minari' følger om en koreansk familie, der flytter til Arkansas for at drive en gård i 1980'erne. I hovedrollen ses Steven Yeun, der bl.a. er kendt for sin rolle i den kritikerroste Burning. Filmen vandt både publikumsprisen og jury-prisen ved Sundance Film Festival i 2020.

 


'Når det bliver morgen' - premiere den 6. maj
Det japanske drama handler om en adoption, der udvikler sig til et komplekst og moralsk dilemma for alle parter involveret. Filmen vandt hele fire priser på Cannes Filmfestivalen, og er instrueret af Naomi Kawase (Månen over kirsebærtræerne og Mod solnedgangen).

 

The Father - premiere den 10. juni
Anthony Hopkins spiller 
Anthony, der nægter at modtage hjælp fra sin datter, som han bliver ældre. Da han begynder at tvivle på alle omkring sig og sit eget sind, må der dog ske noget. Olivia Colman (The Favourite) spiller datteren til den demens-plagede patriark.

 

Respect - premiere den 12. august
Biografi over den legendariske R&B-sanger Aretha Franklin, der har levet et tumult liv og været en del af musikscenen i årtier. I rollen som soulsangerinden ses Jennifer Hudson, der vandt en Oscar-statuette for sin præstation i musicalen Dreamgirls.

 

Louis Wain - premiere den 19. august
Benedict Cumberbatch spiller den engelske kunstner, Louis Wain, der fik sit gennembrud i slutningen af det 19. århundrede for sine mange kulørte og syrede malerier af katte. 

 

C'mon C'mon - premiere den 2. september
Kunstneren Johnny begiver sig ud på et roadtrip i selskab med sin unge nevø. Turen skaber et uventet og unikt bånd de to imellem. I hovedrollen ses Joaquin Phoenix, der i 2020 vandt en Oscar for sin præstation i Joker, mens Mike Mills (Alletiders kvinder og Beginners) instruerer.tobias_henrikssonThe Triangle of Sadness - premiere den 9. september
Instruktøren Ruben Östlunds (Force Majeure og The Square) nye film handler om modelparret Carl og Yaya, der sammen med milliardærer og en rengøringskone strander på en øde ø. I kampen om overlevelse bliver hierarkiet vendt på hovedet. Vicki Berlin og Slatko Buric medvirker. Læs her hvad Östlund har at sige om at instruere Vicki Berlin i filmen.
 

Worth - premiere den 23. september
Det biografiske drama følger Washington-advokaten Ken i hans kamp mod bureaukrati og politik i forsøget på at hjælpe ofrene fra 9/11. I hovedrollen ses Michael Keaton (Spotlight) over for b.a. Stanley Tucci. 

 

The Last Duel - premiere den 14. oktober
Stort periodedrama om bedrag og retfærdighed set ud fra to ridderes og en ung kvindes synsvinkler. 
Ridley Scott instruerer, mens Adam Driver medvirker over for duoen Ben Affleck og Matt Damon, der også har skrevet manuskriptet sammen.

 

The Lost Daughter - premiere den 21. oktober
Maggie Gyllenhaals debuterer som spillefilmsinstruktør med en gribende fortælling om en s
trandferie, der tager en mørk drejning, da en kvinde tvinges til at se sine dæmoner i øjnene. Rollelisten byder bl.a. på Oscar-vinderen Olivia Colman, Dakota Johnson og Jessie Buckley (Wild Rose).

 

The Card Counter - premiere den 28. oktober
Oscar Isaac medvirker, og Paul Schrader (Taxi Driver, First Reformed, Raging Bull) har både skrevet og instrueret fortællingen om en garvet gambler, der tager en ung vred mand under sine vinger.

 

Elvis - premiere den 4. november
Biografien vil fokusere på 
Elvis Presleys tidlige karriere. Titelrollen spilles af Austin Butler (Once Upon a Time... in Hollywood), mens Tom Hanks spiller musikerens første og i dag legendariske manager. Bag kamerat står Bazz Luhrmann (Moulin Rouge!Den store Gatsby og Romeo + Juliet). 

 

Gucci - premiere den 9. december
Ridley Scott står også bag dramatiseringen af modeverdens mest tumulte familie, Gucci-dynastiet. Handlingen fortæller om dengang, Patrizia Reggiani planlagde mordet på Guccio Guccis barnebarn. I hovedrollerne ses Lady Gaga, Robert De Niro, Al Pacino, Adam Driver og Jared Leto.

 

West Side Story - premiere den 9. december
Steven Spielbergs længeventede genindspilning af den legendariske musical, som bygger på kærlighedsfortællingen i 'Romeo og Julie' - blot sat i midten af det 20. århundrede. Ansel Elgort spiller den forelskede Tony over for et væld af nye musikalske talenter.

 

The Nightingale - premiere den 21. december
Baseret på Kristin Hannahs episke krigsroman om  to søstre i Frankrig, som adskilles fra hinanden under Anden Verdenskrig. Melanie Laurent (Inglourious Basterds) instruerer, mens virkelighedens søskendepar Dakota Fanning og Elle Fanning spiller over for hinanden. 

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Wayne

Men flot klippet sammen af Johan Albrechtsen

1 dag siden
Jørgen

Det lyder meget spændende.

2 dage siden
Yasmin

Det kan på ingen måde være nemt, men er stolt af at han tager et bevidst valg. Mere af det! Desuden er han skøn og sjov alene.

2 dage siden
Lars Michael

Jeg har altid sagt for sjov, at Mads Mikkelsen minder meget om Poul Reinhardt HVORFOR DET ville nogle sige.

4 dage siden
Morten

Det kommer Rian heller ikke til. Ingen i Disney har tiltro til ham, på nær Kathleen Kennedy og hun er på vej ud.

6 dage siden

Aktive debatter