Cookie- og Privatlivspolitik
Ruben Östlund: "Vicki Berlin kan virkelig spille på det der anstrengte smil"

Ruben Östlund: "Vicki Berlin kan virkelig spille på det der anstrengte smil"

'The Square'-instruktøren om samarbejdet med Vicki Berlin og Zlatko Burić

Stem op!
17
Stem ned!
0
(reset)

Den svenske instruktør Ruben Östlund har med filmene Force Majeure og The Square allerede vist sig som en af tidens vigtigste filmskabere. Førstnævnte film blev således genindspillet i Hollywood, mens sidsnævnte vandt hovedprisen i Cannes samt fik en Oscar-nominering.

Nu er Östlund på vej med sin næste satiriske film, Triangle of Sadness, der også er hans første engelsksprogede film.

Handlingen følger en række ekstremt rige mennesker på en luksusyacht, der kommer galt afsted og strander på en øde ø. Herefter vendes hierakiet straks på hovedet, da det kun er den filippinske rengøringsdame, som er i stand til at fiske. Pludseligt er både rigmænd som topmodeller i hendes vold.

Tematikkerne i Östlunds nye film fik vi en længere snak med instruktøren om, da vi interviewede ham via Zoom fra optagelserne i Grækenland. Læs interviewet her.

Derudover snakkede vi selvfølgelig også med den svenske filmskaber om hans spændende udvalg af skuespillere i 'Triangle of Sadness'. Hovedrollerne som et ungt modelpar spilles af Harris Dickinson og Charlbi Dean Kriek, mens Woody Harrelson er filmens største Hollywood-navn. Men det stopper ikke der, for Östlund har igen brugt danske skuespillere i centrale roller, nemlig Vicki Berlin og Zlatko Burić.


Hvordan har du udvalgt skuespillerne til din første engelsksprogede film?

- Efter Cannes (hvor Östlund vandt hovedprisen for ’The Square’, red.) kunne jeg møde alle de bedste skuespillere. Men de skulle stadig prøvefilmes til den her film, for målet var at sætte en slags Real Madrid-opstilling. De bedste af de bedste til situationerne. Målet var ikke finansiering ud fra kendte navne, det skulle være de bedste til rollerne. Vi castede derfor i 10-12 lande, i Norden, Tyskland, Frankrig, England, Malaysia. Det var fedt at kunne vælge mellem så mange forskellige lande.

 "Vi havde andre ret store internationale skuespillere inde og prøve
til hendes rolle, men Vicki var den absolut bedste."Du endte jo med to danske skuespillere, Vicki Berlin og 
Zlatko Burić. Kendte du dem i forvejen?

- Jeg vidste, hvem Zlatko var. Og han var fantastisk til improvisation. Han spiller en russisk oligark, som har tjent alle sine penge på at sælge skidt. Zlatko gik helt naturligt til rollen, han gjorde sig ingen forestillinger om, hvordan en millionær skal spilles. Og det gjorde, at jeg følte mig sikker på ham.

- Jeg kendte ikke Vicki i forvejen. Vi havde andre ret store internationale skuespillere inde og prøve til hendes rolle, men Vicki var den absolut bedste.

- Hun spiller en, der arbejder med service på luksusyachten. Rollen er ekstremt absurd, og jeg spiller faktisk en lille rolle over for hende, som en af gæsterne, som kræver, at besætningen skal bade på et meget upassende tidspunkt. Men servicereglerne er, at man ikke siger nej til gæsterne, og Vicki kan virkelig spille på det der anstrengte smil, hvor man forsøger at håndtere situationen uden at tabe ansigt.

- Hendes rolle fortæller os meget om os mennesker, og hvad der sker, når folk er villige til at betale så meget for service. Hvad de så kan kræve. I min research stødte jeg fx på historier om rige mennesker, der absolut ville have fyldt deres jacuzzi med champagne eller med guldfisk.Tror du, du kommer til at arbejde sammen med Claes Bang igen, nu hvor det gik så godt med ’The Square’?

- Det kunne sagtens ske. Jo mere jeg tænker på vores samarbejde, jo gladere bliver jeg for det. Claes er virkelig en ekstraordinær skuespiller. Jeg er dog typen, der har svært ved at arbejde mere end en gang med en skuespiller, da jeg kun kan se dem, som den karakter, de har spillet, haha. For mig er Claes Christian (fra ’The Square’, red.), og i min næste film ville han så også være Christian.

- På mange måder kan man sammenligne min nye hovedrolle, Harry Dickinson, med Claes. De er begge følsomme og har meget nemt ved at relatere sig til mine ideer. Og så har de begge klaget en del over: ”Herre gud, hvorfor udsætter du mig for det her? Hvorfor skal du hele tiden tage al værdighed fra mig?” Haha. 

'Triangle of Sadness' får premiere den 9. september 2021.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.