Cookie- og Privatlivspolitik

Joker

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og ildevarslende stemning, og den indeholder adskillige scener med brutal vold og drab. En psykisk ustabil person udsættes for flere voldelige overfald og udøver også selv vold mod andre. I flere scener ses blodigt udpenslede drab. Den brutale vold optræder flere gange i kombination med chokeffekter. Det vurderes derfor, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
03.10.2019
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Joker
|
Versioner: se alle
2D, 70MM, 2D IMAX, Babybio, Event, Seniorbio, Særvisning
|
Joker plakat

Filmen 'Joker' handler om oprindelseshistorien bag Batmans ærkefjende, der i filmen går under det borgerlige navn Arthur Fleck.

Gotham City er i oprør, gaderne er fulde af kriminalitet, og spændingerne mellem de velhavende og den fortabte underklasse er på højdepunktet.

Arthur Fleck, der har sine egne dæmoner at kæmpe med, forsøger at finde mening med galskaben gennem et job som klovn med en drøm om en dag at blive stand-up-komiker. Men omverdenens fjendtlighed og hans psykiske sindstilstand sender den ustabile Fleck ned ad en mørk rute, hvorfra der ingen vej er tilbage.

Jokeren er en af tegneserieverdenens mest kendte superskurke, men hans forhistorie er aldrig blevet fortalt på denne måde. Instruktøren og manuskriptforfatteren Todd Phillips tager nemlig ikke udgangspunkt i et eksisterende forlæg, men opfinder sin egen oprindelseshistorie.

Dog er der masser af referencer til fortællingerne om "the Clown Prince of Crime", der på film tidligere er blevet portrætteret af bl.a. Jack Nicholson, Heath Ledger og Jered Leto.

Joaquin Phoenix er nyeste skuespiller til at portrættere titelpersonen i en method acting-præstation, der kan sammenlignes med Robert De Niros i klassikeren Taxi Driver – en film der stilmæssigt lånes en del fra. Skuespilleren modtog både en Oscar, en Golden Globe og BAFTA for sin hovedrolle.

'Joker' fik desuden hovedprisen på den prestigefyldte filmfestival i Venedig. Endelig blev filmens komponist, Hildur Gudnadottir, som den første kvindelige solokomponist hædret med en Oscar for sin filmmusik. (Copyright: kino.dk)

Stream filmen nu på Blockbuster.dk:

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1242 votes)
5.3
5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Da [Jokeren] er en skurk, der tidligere er blevet bragt til filmlærredet med bravur af hæderkronede skuespillere som Jack Nicholson og Heath Ledger, kan man med rette spørge, om der er plads til mere manieret galskab fra denne karakter? Joaquin Phoenix beviser, at det er der." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Hvis Oscar-komiteen gerne vil være lidt på forkant med tingene, kan de roligt begynde at indgravere Joaquin Phoenix' navn i en statuette allerede nu." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Den forsøger ikke at være en god biografoplevelse. Den vil være en virkelig rå og grum mavepuster af en film. Du skal være rystet, når du forlader biografen. Det skal gøre ondt. Det er ikke underholdning, det her. Det er sgu kunst." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "Det er længe siden, at jeg har set en skuespiller kaste sig så uforfærdet ud i mørket, som Phoenix gør i 'Joker'. Bevares, han er ikke ligefrem kendt for at holde igen, men der er en styrke og på én gang en uskyld og en dæmoni i Arthur Fleck og Joker, som er ganske frygtindgydende." (Christian Monggaard)

 • Jyllands-Posten

  "Joaquin Phoenix har aldrig været bedre, end han er som superskurken i 'Joker'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Jeg vil vove den påstand, at hvis du ser 'Joker', vil du aldrig glemme Joaquin Phoenix's ansigt som Arthur Fleck ..." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Joker' demonstrerer, hvad superheltegenren kan bruges til, hvis man eksperimenterer med stoffet og lader det ånde, i stedet for at hælde flere digitale effekter og mere CGI-mainstream på." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars

Mega god, men også lidt uhyggelig

Søren

Joaquin Phoenix gør det skræmmende sublimt i rollem som Joker.
Filmen ligger nu tilgængelig på Netflix og har i skrivende stund en IMDB-rting på 8.5. Se flere af de bedste Netflix film her. Joker regnes af mange allerede som et mesterværk.

Jacob WH.user/402495

Man skulle tro manuskriptforfatteren til denne film, fuldstændig har sat sig ind i Jokerens liv i årene, hvor Bruce Wayne blot var dreng. For jeg synes filmen er godt og grundigt rigtig fortalt.

Jan

Joaquin Phoenix spiller uhyggelig godt men der sker ikke meget den første time. Og så er det altid samfundets skyld - aldrig ens egen...

Liza

Uha - Den var uhyggelig. Den var også lige lovlig lang med passager, hvor der ikke skete en pind. Slutningen havde jeg også regnet ud. I Joker 2 håber jeg, at Jokeren for mulighed for at folde sig ud som bindegal psykopat :-)

Sebastian

Rigtig god film der klart kan anbefales.
Filmen har en meget dyster stemning, som fungerer rigtig godt.

Lars Michael

6 store stjerner for noget af det bedste i meget lang tid der er lavet.
Joaquin Phoenix spiller nok sin bedste rolle siden Gladiator
Han ejer bare filmen her, mens man heller ikke må glemme Robert De Niro der også gør det godt i filmen.

Milla

okay. Jeg måtte lige skylle den her grundig ned, inden jeg skrev noget om den.For jeg er lidt ambivalent i dette her.

Min holdning er, enten er du med på denne vilde ruske tur,med et menneske som på alle plan er trådt og trampet på,mishandlet og svigtet, for endelig at stå i fuld flor som psykopat.

Eller også kedede filmen dig, fordi filmens handling køre ensporet derud af, uden udsigt til at tage nogen uventet drejning. Og her mener jeg, man sagtens kan se dette ender rigtig dårligt.

Jeg tror man her skal skille handling og skuespil.

Ingen kan tage fra Joaquin Phoenix at han lever en pragt præsentation i denne film. Denne smukke skuespiller fra gladiator og walk the line, ser vi her ældet,hærget og tynd, give alt hvad han har i sig, som en psykisk syg og ensom mand, der forsøger at klare sig i et samfund uden muligheder, og som svigter på alle plan. Det sender ham ud over den mentale afgrund hvor der ingen vej er tilbage, end favne hans egen sindssyg og derved blive til joker. Den Oscar han fik for rollen var velfortjent. Det er fascinerede at se en skuespiller virkelig give los på hele følelses parametre og vise os hvad en ægte stjerne i virkeligheden kan præstere af ægte skuespiller kunst.

Det er IKKE en fell good film du ser.Forvent ingen romantik, omsorg eller noget der har rørt dig dybere, i den bløde side. Filmen er rå, barsk,grå og beskidt.Den er ikke visuel smuk hverken mentalt eller grafisk.

Jeg giver alligevel filmen 4/6 stjerner for uanset hvad jeg mener, kan man ikke sige andet end den levere hvad den lover. Du kom for at se jokeren blive skabt, du elsker hele dette Batman univers, med hele svineriet bag sig. Og det blev leveret, pakket ind i det fineste skuespil. Joaquin sætter sig igen på tronen i Hollywood, som en af nutidens helt store skuespillere.

Personlig syntes jeg den var lidt lang, lidt kedelig og ikke særlig spænende, og den får ikke en plads i min dvd samling,da jeg ikke kommer til at se den igen.

Antaeus

Det er et super fint portræt af hvordan en mand bliver til Joker og ingen tvivl om Joanquin Phoenix spiller godt. Men jeg kedede mig, fandt ikke filmen specielt underholdende, selv om den dog havde sine øjeblikke, og jeg måtte tage filmen i tre etaper.

Og hvordan i alverden hænger det sammen at Jokeren er mindst 20 år ældre end Batman, der er et eller andet galt her.

Jeg må vist lige læse lidt anmeldelser og se hvad folk synes er så godt, for den bed sig ikke rigtig fast på mig.

Mette

Hold da op en skuespiller! Han slugte mig helt ind i filmen!

Rigtig uhyggeligt hvordan han fremtoner de følelser!

Man lever sig helt ind i filmen!

Mette fra Koala Media

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.