Cookie- og Privatlivspolitik

Wild Rose

Tilladt for børn over 11 år
Filmen indeholder mange scener, hvor hovedpersonen er i en eller anden form for personlig krise, og hvor hun råber, græder, skændes eller kommer op at slås. I en scene fx overfalder og slår hun en mand på et spillested. Filmen indeholder desuden flere scener, hvor hovedpersonen svigter sine børn, og hvor børnene bliver kede af det og græder. I en scene fx overlader hun børnene til en fremmed person og forlader dem, selv om de råber, er kede af det og græder. Da personerne i løbet af filmen udvikler varmere relationer til hinanden og filmen forløses positivt, vurderes den til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
23.07.2020
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Wild Rose
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|
Wild Rose film poster

Feel good-dramaet 'Wild Rose' foregår i Glasgow, hvor en ung rebelsk kvinde drømmer om at blive en vaskeægte Nashville-stjerne.

Rose-Lynn løslades fra fængsel og vender hjem til sin mor, der i mellemtiden har passet Rose-Lynns to unge børn.

Den blakkede fortid og den store skyldfølelse over for børnene, hendes mor og sig selv er svær at kapere, men Rose-Lynn er den fødte fighter, så hun kaster sig ud i det.

Hun får et job som rengøringskone og fokuserer nu på at få sit liv op at stå igen. Men inde i Rose-Lynn lever en drøm og et talent, som ikke lader sig underkue, og snart begynder hendes unikke kamp for at slå igennem som countrystjerne i USA at overtage.

’Wild Rose’ er ikke en musical, men er fuld af musik og især musikkens styrke. På den måde er dramaet både livsbekræftende og opløftende, mens den handler om livets sværeste beslutninger og en fejlbarlig hoverkarakter.

Hovedrollen spilles af Jessie Buckley, som tidligere havde den ledende rolle i Beast, en stor birolle i serien 'Chernobyl' og Oscar-vinderen Judy. Buckley anses som en af morgendagens store stjerner - ikke mindst pga. hendes rolle i 'Wild Rose'. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (141 votes)
4.6
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... ikke bare en film om musik, men i lige så høj grad en film om ikke at passe ind, om drømme vs. virkelighedens barske realiteter og om at nægte at acceptere sin sociale arv. Det er således en film, som alle, der nogensinde har drømt om noget andet end det, de har, kan identificere sig med." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "Man går ud af biografen med et smil på læben og en catchy countrysang i hovedet. Ikke det værste at bruge sin aften på." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Den irske sanger og skuespillerinde brager derudaf som rapkæftet trubadur, men hun formår også at skrue ned. [...] Man bliver simpelthen forført af 'Wild Rose', og havde filmen ikke haft lidt for storladne konklusioner, var man formentlig også blevet småforelsket." (Casper Hindse)

 • Jyllands-Posten

  "... man overgiver sig til countrymusikkens forførende energi, fordi man tror på Buckley. Spillet mellem hende og Walters, der som den tilknappede og ofte skuffede mor er forrygende, mens den dygtige Okonedo ikke har nok at arbejde med med den glatte Susannah." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Jessie Buckley er en fascinerende naturkraft, som man hurtigt bliver forført af." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Meget afhænger af, om man falder for Jessie Buckleys robuste manër. Men ingen tilskuer er helt upåvirket." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Benny Ray

Oscarværdig film!

Oszar

Wild Rose er en god film med nogle gode temaer, og en morale som jeg ikke synes man ser så tit.

En af de ting, som jeg synes løfter filmen gevaldigt er skuespillet.
Det mener jeg især, fordi Jessie Buckley, spiller troværdigt gennem hele filmen, og hun synger virkelig godt. På den måde bliver karakteren troværdigt spillet.

En anden vigtig ting, som fungere er brugen af Countrymusik. Den beskriver rigtig godt stemninger i filmen og bliver brugt i en passende mængde.
Filmen er også god, fordi jeg oplever den kan være underholdende selvom, jeg rigtig ikke ved noget om Contrymusik.
Det er måske også, fordi der er så meget mere i filmen udover musikken.

Historien er også meget stærk og har nogel stærke temaer og en fin morale, som jeg ikke synes man ser så tit.

Den er for det meste troværdigt, men enkelte steder går den hen og bliver en for lykkelig fortælling.
Den lykkelighed går desværre hen og bliver urealistisk, og filmen, der ellers er realistisk, oplever jeg bliver urealistisk, og det synes jeg er ærgeligt.

Men jeg vil stadig anbefale den, fordi den bl.a. har nogle stærke temaer, en god morale, for det meste troværdigt skuespil, en nognelunde god historie og alt i alt en god musikfilm.

Christian

Wild Rose er en energisk og rørende film. Dygtige skuespillere hele vejen rundt - fantastisk instrueret.

Line

(INDEHOLDER MILDE SPOILERS, RED.)

Dette er filmen for hende der ikke længere drømmer om at være prinsesse i Barbie-ballet-verdenen. Hende som også er kommet over drømmen om den lidt mere rebelske hovedrolle i Frost-forestillingen.
Handlingen er den, om den grimme ælling, bortset fra at ællingen er smuk og elsket fra start til slut.
Det er den lille pige med svovlstikkerne, bortset fra at hun er velkommen og bliver budt ind alle steder.
Den eneste modgang denne heltinde oplever er sig selv, sin egen narcissistiske, egenrådige, navlebeskuende tilgang til sin hverdag og sin fremtid.
Heldigvis lærer hun at inkludere sine børn, sin mor og aaaaalle de andre som elsker og beundrer hende i den fremtid som indeholder alt hvad en Disneyprinsesse over 16 drømmer om.
Den får to stjerner fordi jeg er imponeret over skuespillernes evne til at præstere i dette fattige materiale og fordi filmen er effektfuldt strikket sammen for at få følelserne og flæberiet i gang.
Det er godt klaret at få mig til at hikste lidt, blandt andet da hovedpersonens tavse datter bløder op og stråler over sin mors storartethed på scenen, da filmen slutter.

FilmFyr

Wild Rose er en energisk feel good film, som har hjertet på helt rette sted.
Der er en masse dejlige øjeblikke i den, fyldt med god energi og god kemi mellem skuespillerne.
Selvom at den ikke genopfinder genren, så hyggede jeg med den og den sendte mig ud smilende fra biografen.

Mogens

Den er rørende. Den er god. Den er rytmisk. Dejlige timer tilbragt i selskab med filmen - og af og til med en lille tårer i øjenkrogen, men oftere med et smil på læben.

Peruser/694587

Den bevæger sig nok liiiige på grænsen af kliché, men fair nok med det ;o)

Buckley er, i mine øjne, mere overbevisende som sårbar kvinde end som tough woman.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.