Cookie- og Privatlivspolitik

Spotlight

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en alvorsfuld grundstemning. Den indeholder enkelte scener med voldsomme følelsesudbrud samt enkelte kortvarige scener med beretninger om seksuelt misbrug. Da filmens grundlæggende stemning er rolig, og da dramaet primært foregår i dialogen, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.02.2016
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Spotlight
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
|

Dramaet 'Spotlight' fortæller den autentiske historie om en gruppe journalister, der falder over en ubehagelig sandhed om den katolske kirke.

Kort tid efter den nye redaktør, Marty Baron, er startet på The Boston Globe, sætter han den lille Spotlight-redaktion, der står for avisens dybdeborende historier, til at undersøge en ældre notits om en lokal præst.

Præsten er anklaget for seksuelt misbrug af unge sognebørn over en periode på over 30 år, men sagen er aldrig blevet efterforsket nærmere. Snart er redaktionen dybt begravet i en skandale-sag, der afslører, at kirkens systematiske beskyttelse af de pædofile præster er langt mere omfattende, end nogen af dem havde forestillet sig.

På den omfattende rolleliste ses bl.a. Mark RuffaloMichael Keaton, Stanley Tucci, Rachel McAdams og Liev Schreiber. Filmen er instrueret af Tom McCarthy, der har skrevet manuskriptet i samarbejde med Josh Singer.

'Spotlight' vandt Oscars for Bedste film og Bedste originale manuskript. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (386 votes)
4.8
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det burde ærligt talt ikke være spændende at se en flok dårligt klædte arbejdsnarkomaner tale i telefon, bladre i notater og gennemgå arkiver, men det er det i den grad. Ikke mindst takket været dedikerede skuespillere som Rachel McAdams, Mark Ruffalo og Michael Keaton i hovedrollerne." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... selvom inspirationen er tydelig, så skaber Tom McCarthy sin helt egen stemning og sin egen drønspændende film." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... den forstår at formidle et meget komplekst stof på ret elegant facon, og samtidig få en egentlig ikke særlig visuel historie til at fungere på lærredet alligevel." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "... en forbavsende gammeldags og hyggelig film, helt vildt hyggelig, proppet med kendte og betryggende og dygtige ansigter som Rachel McAdams, Michael Keaton, Mark Ruffalo, Liev Schreiber og Stanley Tucci." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Fremragende og intelligent og med sin forpustede reportagestil fascinerende fra først til sidst." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Det er som at se en thriller med et moralsk imperativ som motor og hævngerrigheden som benzin. Og der er instant payoff, for det dybdeborende arbejde støder aldrig på blindgyder." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Spotlight' handler mere om journalistisk metode og faglig etik end om den kirkelige skandale. Filmens adelsmærke er dens næsten pedantiske grundighed. Den husker en tid, hvor nyhedsstrukturen var udsat for seismiske rystelser. Vi lever nu i og med efterskælvet." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

At filmen kan komme i top 250 over bedste film i verden, er vel slet ikke forkert.
Filmen gir os et billede af en verden hvor man bare vender rykken til en og forsætter.
Den er flot fortalt og vi takker for de personer som fandt vejen til at det skal stoppers.

Jørgen

Min kunstnervenner ville have mig til at se denne her film, og som filmanmelder skal jeg jo kunne lide den fordi den er nomineret til fine filmpriser, men ærlig talt føles det forkert at give den 6 stjerner, så jeg nøjes med 4. Jeg ved godt den er baseret på virkelige begivenheder, men jeg tror bare ikke det er helt rigtigt. Det der sker i filmen er så grotesk at det er svært at forestille sig. Filmen handler i korte træk om nogle journalister der knalder nogle katolske præster (No pun intended) for at udøve pædofili mod små børn (altså de havde sex med børnene). Jeg synes simpelthen det var forfærdigeligt, og stiller ærlig talt spørgsmålstegn ved om man bør lave film om så forfærdelige emner? Hvor er underholdnings værdien? Når det så er sagt er filmen solidt håndværk, og alt det der. Men lad vær med at se den, medmindre du ligesom jeg er nødt til det.
//Jørgen, skribent og filmanmelder

Segoyuser/116755

Underholdningsværdi, hvis det kun er det du går efter i biografen ja så er denne gode film ik lige noget.
Den er lige så vigtig som den danske film :Idealisten igen en journalist som graver sandhed frem.

Nogen gange er det godt at ting tages op i biffen, så der kan ske ændringer i dette lukkede system hvor de har betalt sig fra at sandhed kom frem,(men den gik ikke helt) at det foregik på verdensplan nok stadig forekommer.....

Jeg havde end ikke læst om de begivenheder før film men du kan da google om den så flere fakta kan komme på bord, det er jo en film om livet denne gang om et barsk tema.

Simon

Kedelig og langtrukken, men meget vigtig.

Gustav

Nej, det er ikke baseret på en sand historie, og nej, der er ingen eksplosioner eller skuddueller med. Ikke desto mindre er 'Spotlight', eller 'lyset' som den hedder på dansk dybt seværdig. Historien er ikke dyb eller morsom, men utrolig fascinerende. Nogle vil måske synes temaet om pædofili er grænseoverskridende, men det er det ikke. Jeg krydser allerede nu fingrer for et dansk remake med Tim og Gordon i hovedrollerne. Godt gået Hollywood!

GiwizZeni

Jeg går ud fra at din "anmeldelse" er ment som en joke eller et forsøg på at få folk til tasterne.
For JO den er baseret på virkelige (og uhyggelige) begivenheder, endda ret tæt.
Den har aldrig heddet 'Lyset' på noget sprog.
Jo, historien er dyb, hvis man følger med og tænker sig om.
Et remake med Tim & Gordon? Tja, jeg tvivler på at det ville virke. Jeg tvivler også på at der er andre end dig der synes det er sjovt at joke med, at tusinder af børn fik deres liv ødelagt, af katolske præster der ikke kunne holde fingrene for sig selv. Shame on you, Gustav!

Carsten

Faktisk så hedder filmen også i min lokale biofraf 'Lyset'. Plakaten ser godt nok ikke særlig official ud, men det er altså alligevel det vi kalder filmen i mit lokalsamfund :)

GiwizZeni

OK! Det har jeg aldrig set eller hørt. Hvor i verden befinder du dig? Og tak i øvrigt for din kommentar.

Henriette69

at dette var en film jeg bare SKULLE se, og blev på ingen måde skuffet. Sublimt skuespil fra alle, og handlingen bliver siddende i en længe efter filmen er slut. Forfærdeligt at det overhovedet ku' finde sted. Endnu mere skræmmende er omfanget af det, og tanken om at det sikkert stadig finder sted. Nu blot endnu mere under dække af hele præstestanden....

Adamoignise

Med Spotlight har Hollywood præsteret en film, som formår at snige sig uden om den amerikanske tendens, til at skære alt ud i pap. Den er nærværende, velspillet, godt fortalt og uden tydelig agenda - det er en saglig fremlæggelse af en autentisk historie.

At filmen så bliver båret af et "kollektiv" af god præstationer, gør den bare endnu mere seværdig. Og som en sidenote kan man kun mene, at Michael Keaton har en fint følene næse, når kommer til at vælge projekter :)

Den kan varmt anbefales!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.