Cookie- og Privatlivspolitik

The Great Gatsby

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
16.05.2013
| |
2 timer 23 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Great Gatsby
|
Versioner: se alle
Originalversion, m. gin, Særvisning
|

I filmen 'The Great Gatsby' (Den store Gatsby) rejser forfatterspireren Nick Carraway i foråret 1922 fra Midtvesten til New York City. Carraway jagter den amerikanske drøm og flytter derfor ind i et hus på Long Island, hvor han bliver nabo til den mystiske Jay Gatsby. 

Gatsby lever alene i et kæmpemæssigt, luksuriøst palæ og holder hver aften ekstravagante fester. På den anden side af Long Island-sundet bor Nicks kusine Daisy og hendes exceptionelt velhavende og noget ældre ægtemand Tom Buchanan. 

Daisy og Gatsby har en fortid sammen, og inden længe er Nick trukket ind i en fængslende, og ikke helt ufarlig, verden af rigdom, drømme, kærlighed og bedrag.

Robert Redford og Mia Farrow havde i 1974 hovedrollerne i den seneste store filmatisering af F. Scott Fitzgeralds klassiske roman 'Den store Gatsby', der blev publiceret første gang i 1925.

'The Great Gatsby' er instrueret af Baz Luhrmann.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (245 votes)
4.3
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "På én gang vil Luhrmann være så tro som muligt mod Fitzgeralds tekst, mens han samtidig forsøger at transcendere den med sin egen stilisme. (...) Det er møgærgerligt. For når romantikeren Luhrmann er bedst, formår han virkelig at skabe intim inderlighed midt i stilkanonens ejakulation – og der er da også enkelte scener i 'Den store Gatsby', hvor følelserne og intimiteten mellem DiCaprios Gatsby og Mulligans Daisy trænger ind bag 3D-brillernes skjold." (Jesper Eising)

 • BT

  "Man havde gerne haft flere følelser i klemme, men Fitzgeralds 'Gatsby' er stadig en forrygende god historie, og Luhrmann er en stilsikker, interessant instruktør. Er man fan af en af de to herrer, bør man ikke snyde sig for oplevelsen." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "De utallige computereffekter bliver aldrig et redskab i fortællingen, men er blot overflødigt, trættende, visuelt blær, der indimellem tangerer det ufrivilligt komiske. Som når citater fra Fitzgeralds smukke tekst pludselig danser hen over skærmen i 3D. Men hvorfor?" (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Den store Gatsby' er en legesyg glimmerkanon, der alt hurlumhejet til trods virker sært bedaget." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Nå, Luhrmanns force er ikke fintmærkende personinstruktion, men til gengæld – som vi ved fra 'Moulin Rouge' – de store scener: Til det frække soundtrack er festerne i Gatsbys palads rene visuelle overflødighedshorn af orkestre og artister, hundredvis af festklædte statister, luften fuld af konfetti med fin 3D-effekt." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "De store orgier, som Gatsby holder til ære for Daisy, er i denne filmudgave blevet groteske og ufrivilligt komiske. Først da filmen når til hjertet af historien, begynder vægtene at balancere. Ser man filmen som et nyt værk af Baz Luhrmann, i signaturstilen fra 'Moulin Rouge' (2001), giver Gatsby mere mening." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christian

Virkelig en smuk og sød film! Utrolig flotte scener med smukke huse, lækre biler og æstetiske møbler

Kan anbefale denne film til enhver!

William

Kanon god film, som rammer der hvor den skal. Det fungerer rigtig godt med kulturen og boblerne. Siden da er det især blevet populært med cocktail.

S. Rico

Med Baz Luhrmann kan man være ret sikker på at få noget, hvor der er gjort ekstra meget ud af scenografi og fotografering. Og det må man i den grad sige, at der er i The Great Gatsby. Det er noget af det flotteste, som jeg nogensinde har set. Meget meget imponerende.

Desværre er jeg på ingen måde imponeret over kærlighedshistorien. Det er første gang nogensinde, at jeg har set en film med Leonardo, hvor jeg ikke synes, at han er helt fantastisk. Han spiller uden kant, og der er slet ingen gnist mellem ham og Carey Mulligan. Jeg vil ikke ligefrem sige, at de spiller dårligt. Men det er bare meget uinspirerende.

Så handlingsmæssigt kedede jeg mig bravt - og det endda på trods af, at jeg ikke har læst bogen, og dermed ikke vidste hvad der ville ske. Når jeg alligevel giver filmen 4 stjerner, så er det fordi jeg elsker visuelt flotte film. Og på den front er The Great Gatsby i verdensklasse.

Thomas

Har hørt at det skulle være en så godt som identisk filmatisering af hvad jeg har hørt er en af verdens bedste bøger nogensinde. Leonardo DiCaprio ejer simpelthen rollen som Jay Gatsby, og Carey Mulligan er også udmærket. Må og sige, at Tobey Maguire er rimeligt kedelig som ham naboen.

Filmen føles desværre en smule FOR langtrukken... less could have been more.
Fortryder dog stadig ikke at have set den i biografen.

Jensuser/8705

Selve filmen sagde mig ikke særligt meget, men jeg var betaget over klipningen, de flotte scener, og over skuespillerne.
Seriøst et ordentligt 3D-bid kan man tae undervejs.
Den er okay!

Cami

Jeg er måske én af de eneste der ikke kendte historien om Gatsby inden jeg så filmen, hvilket jeg synes er et kæmpe plus, da jeg derfor heller ikke kendte til den slutning..

Mange film bliver unødvendigt vist i 3D i disse dage, men her synes jeg faktisk det funker rigtig godt..

Leo og Tobey spiller fremragende og alt i alt en super underholdende film.

Det bedste og mest geniale i filmen er dog soundtracket.. Hold kæft det spiller! Bogstavligt talt!

nanna

Det er en helt fantastisk film syntes jeg. Jeg har mest kun set serie og har ikke rigtig kendt til Leonardo Di Caprio, men efter jeg så den film har jeg været helt opslugt af ham og gik også straks i gang med at læse bogen "The great Gastby" Så jeg mener bestemt den er vær at se!

Jensuser/354867

jeg er skuffet. Den fungerer hverken på Luhrmann's præmisser eller som historie i det hele taget. Det er ikke synderlig flot, flere plotpunkter bliver gentaget til døde og klipningen er stresset og ødelæggende. Kun en enkelt afgørende scene med dramatisk dialog giver filmen en stjerne.

Christina Schou Willumsen

Øv øv. Sikken skuffelse. Først og fremmest kan man ikke tage fra filmen at det da ser flot ud - kostumerne, karaktererne, og den verden der er blevet opstillet. Men hvor er det hele dog utrolig distanceret og det ender med at blive en meget hul og kunstig film som kun skraber overfladen.

Når en film bliver overfladisk, så engagerer man sig slet ikke i karakterne - og det er hvad der sker her. Jeg er i bund og grund ligeglad med karakterernes skæbner, og dermed også ligeglad med filmen. Baz prøver så ihærdigt at skabe en episk kærlighedsfortælling, men det bliver alt for søgt.

Og så forstår jeg mig simpelthen ikke på alle de ALT for computeranimerede etableringsskud af Gatsbys slot og det overforliggende hus hvor hans kærlighed Daisy bor - vi HAR set at de bor overfor hinanden og at han kan se det grønne lys fra hendes mole, så hvorfor pokker behøver vi se det så mange gange i løbet af filmen? Man føler sig talt ned til, og gør at man distancerer sig yderligere. Man ender endda med at kede sig en smule i løbet af den alt for lange film.

Selv skuespillet bliver overfladisk, og det er synd da vi har med et ellers dygtigt cast at gøre.

Synd og skam Baz - bedre held næste gang.

Kimuser/264153

Den behøves ikke ses i biffen. Der sker desværre ikke ret meget i filmen, det ender som et afsnit af Dollars. Kulørt, og flot i starten, men så fiser luften ud, og man ender med en halvgod film. Desværre en fuser

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.