Cookie- og Privatlivspolitik
De mest sete film i 2016

De mest sete film i 2016

Danskernes foretrukne valg

Stem op!
63
Stem ned!
0
(reset)

Billetsalget i de danske biografer landede på præcis 13.441.250 billetter i 2016. De 10 mest sete film kan ses nedenfor.

Der blev solgt 5,5 % færre billetter end 2015, men resultatet er alligevel et godt stykke over gennemsnittet siden årtusindeskiftet. Det skriver Foreningen af Filmudlejere i Danmark (FAFID) og Brancheforeningen Danske Biografer (DB) i en pressemeddelelse.

Gennem året har vi løbende opdateret listen over årets mest sete film i de danske biografer. Siden vores seneste opdatering har to nye film gjort sit indtog, hvilket betyder, at Ice Age 5 og Bridget Jones 3 forlader listen til fordel for spin-offs baseret på Star Wars- og Harry Potter-universet.


De 10 mest sete film i 2016

1. Flaskepost fra P (703.000 billetter)
2. Klassefesten 3 (539.000 billetter)
3. The Revenant (351.000 billetter)
4. Zootropolis (344.000 billetter)
5. Rogue One: A Star Wars Story (336.000 billetter)
6. Deadpool (334.000 billetter)
7. Fantastiske skabninger... og hvor de findes (333.000 billetter)
8. Kæledyrenes hemmelige liv (331.000 billetter)
9. Kollektivet (302.000 billetter)
10. Kung Fu Panda 3 (292.000 billetter)

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Det er på ingen måde overraskende.

2 danske filmserier, med et stort publikum - efterfulgt af en af årets største prisvindere og med Disney og Star Wars (hvis tal nok skal vokse en del endnu) på de næste pladser.

Deadpool's 6 plads, skyldes den dygtige markedsføring - og resten af listen er også forudsigelig. Dog kan det undre at Bourne ikke er med - men det kan skyldes at rygtet om en dårlig film hurtigt bredte sig.

Synd at ikke flere har set nogle af årets bedste film; Sauls søn, Room, Hell or High Water, Captain Fantastic - bare for at nævne et par stykker.

Tanjasl

Det er helt klart de sikre valg og ingen overraskelse. Hvor er det som du siger synd at flere ikke har set nogle af årets bedste film!

Johnnyuser/335920

der står for distribueringen af filmene i Danmark,
kun vælger at vise filmene i få biografer i landet.
Jeg havde besluttet mig for at se 'Hell or High Water' i løbet af premiereweekenden, men selvfølgelig gik den ikke i Biocity Herning. Til gengæld kan jeg så i dene weekend se frem til en måske kommende Razzia vinder: 'Assassin's Creed'

Oliver

Nu er det så ikke distributørerne der vælger hvilke film der skal vises hvor, men biograferne selv der beslutter om de vil vise en film eller ej. En biograf kan ikke blive tvunget til at vise en film de ikke ønsker at vise.
Derimod kan mængden af folk der vælger at gå ind og se filmene kan så have indflydelse på hvor længe en film så går i en given biograf - det er jo logisk at det ingen mening giver at spille en film for tomme sale; lige meget hvor god filmen er ...

Johnnyuser/335920

at mange anmelder-roste film af den ene eller anden årsag ikke går i alle biografer, mens de åbenbart godt kan finde plads til Assassin's Creed og Office Cristmas Party.

Den bedste gyser(af dem jeg så sidste år), var The Girl With All the Gifts, og samtidig den bedste Zombie-film siden Zombieland. Det var kum pga. en særvisning en enkelt aften i Herning, at jeg fik set den.

Dont Breathe kan jeg ikke kommentere på, da den heller ikke kom til Herning. I stedet for blev vi belemret med The Conjuring 2.

Nogle gange virker deres markedsførings strategi også rimelig underlig i denne globale verden, jeg følger flere forskellige youtube kanaler fra USA, og hører deres holdninger til forskellige film lige efter at disse har haft premiere i USA, og hvis jeg hører noget godt om filmene, så er jeg interesseret i at se den dagen efter eller maks inden for en uge, og ikke flere uger senere og nogle gange kan der gå måneder før den får dans premiere. Til den tid har jeg så glemt alt om de positive anmeldelser.

En film som Moana(på dansk Vaiana?!? Navneændring for at forvirre fjenden !?!), får først premiere den 2/2, og filmen La La Land skal vi vente helt til den 23/02(hvis den så overhovedet kommer i Herning, foreløbig er der ingen tider på den). Dette hænger sikkert sammen med Oscar uddelingen, der finder sted den 26/2, men hvis jeg hører fra folk, som jeg for det meste er enig med, der har set filmen og siger at den er god, så vil jeg altså se den nu, og ikke vente til jeg ved hvor mange priser, den bliver nomineret til eller vinder.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Peter

Jeg skal helt klart ind og se Ternet Ninja 2 når jeg får tid.

1 dag siden
Rasmus/Musen

Fede facts om Venom der, mand!

3 dage siden
Stefan

''flere skud praler af på brystet af ham.''

3 dage siden
Mark

Nicolas Cage har kun været med i gode film :-) Nicolas Cage laver kun verdensklasse præstationer :-). jeg er ganske enkelt vild med Mr.

4 dage siden
Flemming

Han har lavet en del gode film, men hold da op, hvor har han lavet meget crap også.

4 dage siden