Zootropolis

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk grundstemning og foregår i et urealistisk, animeret univers. Den indeholder en række dramatiske scener med hovedfigurer der trues, chikaneres eller havner i farefulde situationer. I flere scener konfronteres hovedfigurer med aggressive, vilde dyr. Da filmen desuden benytter chok-effeekter, samt genretræk, som mindre børn typisk ikke er bekendt med, vurderes det at filmen vil kunne virke meget skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
11.02.2016
Originaltitel: 
Zootopia
Genre: 
Spilletid: 
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale, 2D - eng. tale, Babybio 2D - eng. tale, Seniorbio 2D - dk tale, Babybio 2D - dk tale
5
4.6
Din bedømmelse: Ingen (957 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Zootropolis er navnet på en ganske særlig by, hvor dyr på to ben lever i fred og fordragelighed.

Kaninen Judy Hopps har en drøm om at blive politibetjent, men hun har alle odds imod sig. Aldrig før har en kanin klaret sig igennem træningsforløbet, hvor konkurrenterne er langt større dyr som isbjørne og næsehorn.

Gennem hårdt arbejde og en hel del snilde bliver kaninen den første af sin slags til at iføre sig politiskilt og blå uniform. Judy flytter fra sin lille fødeby ind til det larmende Zootropolis, hvor hun i første omgang bliver sat til at uddele parkeringsbøder. Lettere utilfreds med situationen kaster hun sig ud i det, indtil hun møder den snu svindler, ræven Nick Wilde. Da et mysterium om et af byens dyr ender på Judys bord, går det op for kaninen, at hun må arbejde sammen med Nick for at opklare sagen.

'Zootropolis' er Disneys seneste animationsfilm, der følger op på succeserne med To på flugt og Frost. Talende dyr er lidt af en Disney-specialitet, men denne gang opbygger de et helt originalt univers besat af antropomorfe væsner, altså dyr der går på to ben, klæder sig i mennesketøj osv.

Filmen byder på en rigtig fin morale om, at der skal være plads til alle, uanset om man er rovdyr eller planteæder. På bedste fabelvis kan dette overføres til mennesker, og temaet synes højaktuel netop nu. Samtidig handler filmen om at følge sin drøm, uanset hvad andre måtte mene om den.

'Zootropolis' har flere scener, der kan virke skræmmende på de mindste børn, hvilket skiller den ud fra fx 'Frost'. De danske stemmer leveres bl.a. af Özlem Saglanmark, Iben HjejleBubberPeter Gantzler og Szhirley. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "'Zootropolis' er fyldt med fart, farver og spænding. Selve Zootropolis-universet er detaljemættet og fantasifuldt, og så er historien, med det opbyggelige budskab, at du kan blive hvad du vil, bare du følger dine drømme, rigtigt vellykket, spændende og underholdende ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "... ubetinget vinterferiens bedste bud på en biografoplevelse for hele familien. Den er faktisk så god, at man ikke engang behøver at have børn med som undskyldning for at se den." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "... antropomorfismen bliver [...] brugt til mere end at skabe nuttede og sjove dyr og endeløse række af vittigheder. De er der skam [...] men primært fortæller 'Zootropolis' en god historie – på en alvorlig baggrund." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "'Zootropolis' er en af de mest originale animationsfilm i årevis. Præmissen er genial og udførslen tilsvarende. [...] Animationen er lydefri, dialogen er fænomenal og figurerne knuselskelige." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "Vinterferiens bedste animation forener flot design med humor, alvor og narrativ musikalitet." (Søren Vinterberg)

Julie picture
Julie 7 uger siden

Rigtig god film som voksne også sagtens kan se

4

Sjov film med masser af humor som samtidig sætter fokus på nogle ting jeg synes er rigtig vigtigt bliver taget op, og som sagtens kan drejes til at handle om den virkelige verden, fedt!

Frederik picture
Frederik 15 uger siden

skjult racisme og homoforbi

3

selve universet er fint nok, men at skjule både racisme og homoforbi i filmen er ikke okay...

Wayne picture
Wayne   →   Frederik 15 uger siden

@Frederik

Homofobi - hvordan?

Julius picture
Julius   →   Wayne 15 uger siden

@Frederik

Ja, det er jeg da også meget interesseret i at høre, hahahaha

Marie-Louise picture
Marie-Louise 17 uger siden

Fantastisk film

5

**Non-spoiler alert**

Jeg var inde og se den i biografen og jeg fortryder det ikke. Det var en rigtig god film og især ikke nogle pussenusset Disney-prinsessefilm. Den er måske pussenusset, men ikke i dén forståelse: Der er søde dyr og alt muligt, men det er ikke sådan at alle dyrene er lige søde mod hinanden.

Som alle Disney-film byder på, har filmen et godt budskab.

Stadig synes jeg at filmen ikke er for de mindste. Der kan være uhyggelige episoder i filmen.

Isabella picture
Isabella 17 uger siden

En film jeg skulle have set i biografen!

6

En fantastisk film, som min onkel sagde at der er alle de "skjulte" underholdnings monumenter, som gør at forældre kan få lige så meget ud af den som et barn. De forskellige problematikker der er i hverdagen, og som man kan stå over for i alle aldre, bliver vist på en sød(med egne ord nuttet) måde, som gør det børnevenligt.

De gode pointer, og de sjove jokes og alt det man måske forstår bedre når man er blevet lidt ældre, gør at det er helt sikkert en film man gerne ville se igen, og måske opdage endnu en joke, som man ikke forstod tidligere.

Og med Shakiras sang til at præsentere hele filmens pointe, gør det bare en god måde at genopfriske ideen om at alle er ude på en rejse, hvor ens største modstander nok er en selv, hvor man må acceptere at man ikke altid er den bedste, eller forstår det rigtigt første gang.

Jeg tror måske endnu engang at jeg går lidt i overgear over en film, og måske har andre ret i jeg har en for bred smag, og at man ikke kan stole på min judgement når det angår film, men jeg elsker nu den her film alligevel.

Niclas picture
Niclas 18 uger siden

Suveræn film!

6

Nok Pixar/Disney's hidtil bedste animation film, jeg er virkelig vild med den, den er god for hele familien. Store som små

Maggie Smith picture
Maggie Smith 19 uger siden

EN AF DE BEDSTE ANIMATIONSFILM LÆNGE

5

Jeg var voldsomt begrejstret for denne film. Den var sjov, god og havde rigtig mange moraler som der også nævnes før mig af andre gæve brugere herinde.

Super film.

Spiderman picture
Spiderman 21 uger siden

Kaniner kan mere end man tror

3

Hyggelig film med selskab af børnene i familien.
Udemærket underholdende og Shakira med god sang til filmen....
Enhver drøm kan komme til virkelighed - det skal vi alle huske og ikke mindst gå efter den!

Wayne picture
Wayne 22 uger siden

Flere fine moraler.

4

Skønt Disney eventyr, over middel.

- Du kan blive hvad du vil.

- Opgiv aldrig håbet.

- Sku ikke hunden på håret

- En ulv i fåreklæder

Masser af gamle ordsprog passer på filmen om den lille kanin, som mod alle odds bliver politibetjent og rejser til storbyen.

Mange af Disney's historier er bundet op på tragedier og død - og en helt som skal grueligt meget igennem for at det hele slutter rosenrødt.

Det er ikke tilfældet her. Vi har mere at gøre med en børnekrimi komedie - med føromtalte moraler.

Animationerne er helt i top, og blandt det bedste fra Disney - men handlingen er så meget i børnehøjde, at den ikke ender blandt de bedste klassikere.

Men er du til Disney, så se den - bragende god underholdning i høj kvallitet.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film