Zootropolis

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk grundstemning og foregår i et urealistisk, animeret univers. Den indeholder en række dramatiske scener med hovedfigurer der trues, chikaneres eller havner i farefulde situationer. I flere scener konfronteres hovedfigurer med aggressive, vilde dyr. Da filmen desuden benytter chok-effeekter, samt genretræk, som mindre børn typisk ikke er bekendt med, vurderes det at filmen vil kunne virke meget skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
11.02.2016
Originaltitel: 
Zootopia
Genre: 
Spilletid: 
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale, 2D - eng. tale, Babybio 2D - eng. tale, Seniorbio 2D - dk tale, Babybio 2D - dk tale

Billetter
5.1
4.6
Din bedømmelse: Ingen (706 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Zootropolis er navnet på en ganske særlig by, hvor dyr på to ben lever i fred og fordragelighed.

Kaninen Judy Hopps har en drøm om at blive politibetjent, men hun har alle odds imod sig. Aldrig før har en kanin klaret sig igennem træningsforløbet, hvor konkurrenterne er langt større dyr som isbjørne og næsehorn.

Gennem hårdt arbejde og en hel del snilde bliver kaninen den første af sin slags til at iføre sig politiskilt og blå uniform. Judy flytter fra sin lille fødeby ind til det larmende Zootropolis, hvor hun i første omgang bliver sat til at uddele parkeringsbøder. Lettere utilfreds med situationen kaster hun sig ud i det, indtil hun møder den snu svindler, ræven Nick Wilde. Da et mysterium om et af byens dyr ender på Judys bord, går det op for kaninen, at hun må arbejde sammen med Nick for at opklare sagen.

'Zootropolis' er Disneys seneste animationsfilm, der følger op på succeserne med To på flugt og Frost. Talende dyr er lidt af en Disney-specialitet, men denne gang opbygger de et helt originalt univers besat af antropomorfe væsner, altså dyr der går på to ben, klæder sig i mennesketøj osv.

Filmen byder på en rigtig fin morale om, at der skal være plads til alle, uanset om man er rovdyr eller planteæder. På bedste fabelvis kan dette overføres til mennesker, og temaet synes højaktuel netop nu. Samtidig handler filmen om at følge sin drøm, uanset hvad andre måtte mene om den.

'Zootropolis' har flere scener, der kan virke skræmmende på de mindste børn, hvilket skiller den ud fra fx 'Frost'. De danske stemmer leveres bl.a. af Özlem Saglanmark, Iben HjejleBubberPeter Gantzler og Szhirley. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "'Zootropolis' er fyldt med fart, farver og spænding. Selve Zootropolis-universet er detaljemættet og fantasifuldt, og så er historien, med det opbyggelige budskab, at du kan blive hvad du vil, bare du følger dine drømme, rigtigt vellykket, spændende og underholdende ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "... ubetinget vinterferiens bedste bud på en biografoplevelse for hele familien. Den er faktisk så god, at man ikke engang behøver at have børn med som undskyldning for at se den." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "... antropomorfismen bliver [...] brugt til mere end at skabe nuttede og sjove dyr og endeløse række af vittigheder. De er der skam [...] men primært fortæller 'Zootropolis' en god historie – på en alvorlig baggrund." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "'Zootropolis' er en af de mest originale animationsfilm i årevis. Præmissen er genial og udførslen tilsvarende. [...] Animationen er lydefri, dialogen er fænomenal og figurerne knuselskelige." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "Vinterferiens bedste animation forener flot design med humor, alvor og narrativ musikalitet." (Søren Vinterberg)

Maggie Smith picture
Maggie Smith 1 dag siden

EN AF DE BEDSTE ANIMATIONSFILM LÆNGE

5

Jeg var voldsomt begrejstret for denne film. Den var sjov, god og havde rigtig mange moraler som der også nævnes før mig af andre gæve brugere herinde.

Super film.

Spiderman picture
Spiderman 2 uger siden

Kaniner kan mere end man tror

3

Hyggelig film med selskab af børnene i familien.
Udemærket underholdende og Shakira med god sang til filmen....
Enhver drøm kan komme til virkelighed - det skal vi alle huske og ikke mindst gå efter den!

Wayne picture
Wayne 3 uger siden

Flere fine moraler.

4

Skønt Disney eventyr, over middel.

- Du kan blive hvad du vil.

- Opgiv aldrig håbet.

- Sku ikke hunden på håret

- En ulv i fåreklæder

Masser af gamle ordsprog passer på filmen om den lille kanin, som mod alle odds bliver politibetjent og rejser til storbyen.

Mange af Disney's historier er bundet op på tragedier og død - og en helt som skal grueligt meget igennem for at det hele slutter rosenrødt.

Det er ikke tilfældet her. Vi har mere at gøre med en børnekrimi komedie - med føromtalte moraler.

Animationerne er helt i top, og blandt det bedste fra Disney - men handlingen er så meget i børnehøjde, at den ikke ender blandt de bedste klassikere.

Men er du til Disney, så se den - bragende god underholdning i høj kvallitet.

jonas picture
jonas   →   Wayne 1 uge siden

børnehøjde?

Handlingen i børnehøjde? Var jeg den ene der fik det med ud fra filmen at den handlede om racisme og produktion af stoffer og hvad det kan gøre ved individet?

Wayne picture
Wayne   →   jonas 1 uge siden

Ja :-)

Og ja.

Racisme, og det at være anderledes - ja selvfølgelig. Det er ikke noget nyt Disney tema. Og stoffer, ja.

Men det hele er pakket ind, så børn bare vil få en umiddelbar oplevelse.

jonas picture
jonas   →   Wayne 1 dag siden

kommer an på barnet

det kommer vel meget an på barnet tænker jeg?

Jacob picture
Jacob 3 uger siden

Uventet morsom

4

Hvad hvis mennesket aldrig havde eksisteret, og Jordens andre dyrearter havde taget et gevaldigt spring op af evolutionsstigen? Det er grundvilkårene i Disneys 54. animationsfilm, hvor rovdyr og byttedyr nu lever i fredelig sameksistens i en kæmpe metropol. Man kan ikke lade være med at undrer sig over hvad førstnævnte så lever af?

Det minder en om Pixars 'Den Gode Dinosaur', hvor naturen ligeledes havde taget en anden retning, eller 'Helt Vildt' hvor gnuerne ikke brød sig om at være de jagede. Man kan dog ikke lade være med at smile ad det umage par, en ræv og en kanin, der trækkes ind i skummelt plot, hvor bagmanden (eller bagdyret, hvad er mest politisk korrekt?) ikke bryder sig om tingenes indretning.

Pernille picture
Pernille 5 uger siden

Super god film

5

Rigtig godt og flot film. Kom til at grine mange gange

S. Rico picture
S. Rico 7 uger siden

Den Store Smeltedigel

5

I Zootropolis lever alle slags dyr side om side i fuld harmoni. Mjaa - sådan næsten da.... For selv om alle dyr er lige, så er nogen dyr mere lige end andre. Og ligesom den klassiske ”The Animal Farm”, så indeholder Zootropolis en hel del politiske budskaber. På den måde er Zootropolis en bemærkelsesværdig og modig Disney film. For hvor tit ser man lige, at en familiefilm takler aktuelle temaer som racisme, ligestilling, fordomme, korruption og narko?

Zootropolis er med andre ord et tydeligt symbol på nutidens USA. Men det super geniale ved filmen er, at man ikke føler, at alle disse budskaber bliver presset ned i halsen på en. For filmen er nemlig så fyldt med charme og humor, at man kun kan knuselske alle karaktererne. Historien er god, humoren er helt i top, og animationen og sceneriet i Zootropolis er sindsygt flot lavet.

Disney har altså gjort det igen. Lavet en animationsfilm, som overtrumfer deres interne konkurrent Pixar. Zootropolis er klasser bedre end Pixars seneste Den Gode Dinosaur. Og det pudsige er, at Zootropolis forekommer at være meget mere Pixar-agtig end Disney-agtig, mens Den Gode Dinosaur omvendt mere ligner end Disney film end en Pixar film.
Det samme så vi tilbage i 2012, hvor Disney’s Wreck-It Ralph på mange måder lignede en typisk Pixar film, mens Pixars Brave fra samme år lignede en typisk Disney film.
Sådan var det ikke, før Pixar blev opkøbt, så måske er der sket en rokade af kreative kræfter internt i den store koncern... Men ok, i sidste ende er det jo bare et stempel, som man ser i starten af filmen. Så længe der kommer film ud i høj kvalitet, så fortsætter jeg gladeligt med at gå i biografen for at se animationsfilm.

Cathrine picture
Cathrine 8 uger siden

Virkelig dejlig film!

5

Jeg blev virkelig grebet af historien, og jeg synes den var super godt lavet og nogle søde figurer. Helt sikkert en film jeg kunne finde på at se igen, og selvom den henvender sig til børn, så er der også nok humør og andet med i, til de voksne også. Jeg håber der kommer en 2ér :)

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film