Zootropolis

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk grundstemning og foregår i et urealistisk, animeret univers. Den indeholder en række dramatiske scener med hovedfigurer der trues, chikaneres eller havner i farefulde situationer. I flere scener konfronteres hovedfigurer med aggressive, vilde dyr. Da filmen desuden benytter chok-effeekter, samt genretræk, som mindre børn typisk ikke er bekendt med, vurderes det at filmen vil kunne virke meget skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
11.02.2016
Originaltitel: 
Zootopia
Genre: 
Spilletid: 
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale, 2D - eng. tale, Babybio 2D - eng. tale, Seniorbio 2D - dk tale, Babybio 2D - dk tale

Billetter
5.1
4.6
Din bedømmelse: Ingen (619 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Zootropolis er navnet på en ganske særlig by, hvor dyr på to ben lever i fred og fordragelighed.

Kaninen Judy Hopps har en drøm om at blive politibetjent, men hun har alle odds imod sig. Aldrig før har en kanin klaret sig igennem træningsforløbet, hvor konkurrenterne er langt større dyr som isbjørne og næsehorn.

Gennem hårdt arbejde og en hel del snilde bliver kaninen den første af sin slags til at iføre sig politiskilt og blå uniform. Judy flytter fra sin lille fødeby ind til det larmende Zootropolis, hvor hun i første omgang bliver sat til at uddele parkeringsbøder. Lettere utilfreds med situationen kaster hun sig ud i det, indtil hun møder den snu svindler, ræven Nick Wilde. Da et mysterium om et af byens dyr ender på Judys bord, går det op for kaninen, at hun må arbejde sammen med Nick for at opklare sagen.

'Zootropolis' er Disneys seneste animationsfilm, der følger op på succeserne med To på flugt og Frost. Talende dyr er lidt af en Disney-specialitet, men denne gang opbygger de et helt originalt univers besat af antropomorfe væsner, altså dyr der går på to ben, klæder sig i mennesketøj osv.

Filmen byder på en rigtig fin morale om, at der skal være plads til alle, uanset om man er rovdyr eller planteæder. På bedste fabelvis kan dette overføres til mennesker, og temaet synes højaktuel netop nu. Samtidig handler filmen om at følge sin drøm, uanset hvad andre måtte mene om den.

'Zootropolis' har flere scener, der kan virke skræmmende på de mindste børn, hvilket skiller den ud fra fx 'Frost'. De danske stemmer leveres bl.a. af Özlem Saglanmark, Iben HjejleBubberPeter Gantzler og Szhirley. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "'Zootropolis' er fyldt med fart, farver og spænding. Selve Zootropolis-universet er detaljemættet og fantasifuldt, og så er historien, med det opbyggelige budskab, at du kan blive hvad du vil, bare du følger dine drømme, rigtigt vellykket, spændende og underholdende ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "... ubetinget vinterferiens bedste bud på en biografoplevelse for hele familien. Den er faktisk så god, at man ikke engang behøver at have børn med som undskyldning for at se den." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "... antropomorfismen bliver [...] brugt til mere end at skabe nuttede og sjove dyr og endeløse række af vittigheder. De er der skam [...] men primært fortæller 'Zootropolis' en god historie – på en alvorlig baggrund." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "'Zootropolis' er en af de mest originale animationsfilm i årevis. Præmissen er genial og udførslen tilsvarende. [...] Animationen er lydefri, dialogen er fænomenal og figurerne knuselskelige." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "Vinterferiens bedste animation forener flot design med humor, alvor og narrativ musikalitet." (Søren Vinterberg)

Pernille picture
Pernille 1 uge siden

Super god film

5

Rigtig godt og flot film. Kom til at grine mange gange

S. Rico picture
S. Rico 4 uger siden

Den Store Smeltedigel

5

I Zootropolis lever alle slags dyr side om side i fuld harmoni. Mjaa - sådan næsten da.... For selv om alle dyr er lige, så er nogen dyr mere lige end andre. Og ligesom den klassiske ”The Animal Farm”, så indeholder Zootropolis en hel del politiske budskaber. På den måde er Zootropolis en bemærkelsesværdig og modig Disney film. For hvor tit ser man lige, at en familiefilm takler aktuelle temaer som racisme, ligestilling, fordomme, korruption og narko?

Zootropolis er med andre ord et tydeligt symbol på nutidens USA. Men det super geniale ved filmen er, at man ikke føler, at alle disse budskaber bliver presset ned i halsen på en. For filmen er nemlig så fyldt med charme og humor, at man kun kan knuselske alle karaktererne. Historien er god, humoren er helt i top, og animationen og sceneriet i Zootropolis er sindsygt flot lavet.

Disney har altså gjort det igen. Lavet en animationsfilm, som overtrumfer deres interne konkurrent Pixar. Zootropolis er klasser bedre end Pixars seneste Den Gode Dinosaur. Og det pudsige er, at Zootropolis forekommer at være meget mere Pixar-agtig end Disney-agtig, mens Den Gode Dinosaur omvendt mere ligner end Disney film end en Pixar film.
Det samme så vi tilbage i 2012, hvor Disney’s Wreck-It Ralph på mange måder lignede en typisk Pixar film, mens Pixars Brave fra samme år lignede en typisk Disney film.
Sådan var det ikke, før Pixar blev opkøbt, så måske er der sket en rokade af kreative kræfter internt i den store koncern... Men ok, i sidste ende er det jo bare et stempel, som man ser i starten af filmen. Så længe der kommer film ud i høj kvalitet, så fortsætter jeg gladeligt med at gå i biografen for at se animationsfilm.

Cathrine picture
Cathrine 4 uger siden

Virkelig dejlig film!

5

Jeg blev virkelig grebet af historien, og jeg synes den var super godt lavet og nogle søde figurer. Helt sikkert en film jeg kunne finde på at se igen, og selvom den henvender sig til børn, så er der også nok humør og andet med i, til de voksne også. Jeg håber der kommer en 2ér :)

frøken picture
frøken 5 uger siden

jeg fik grint helt vildt, og kunne rigtig godt lide karakteren

4

Den var meget kort i Randers biograf i vinterferien også blev den fjernet. Også er jeg også træt af at den kun kunne ses på dansk alle steder da jeg fortrækker de originale stemmer. Ellers syntes jeg den var god og beder end jeg havde troet, jeg fik grint helt vildt, og kunne rigtig godt lide karakterende.

Katrine Skjøth picture
Katrine Skjøth 5 uger siden

Sød med sød på

6

denne film formor at være utrolig nuttet, samt med at have en fantastisk fortælling. Og så har den endda et godt budskab, og faktisk flere. Alle burde se og lære af denne film

Nicemuzz picture
Nicemuzz 5 uger siden

Super god film!

6

Jeg så den for første gang nede i Sydkorea for nogle måneder siden og har været bidt af den lige siden.
Den vil jeg helt klar gense hvis de for den op på Netflix! :D

Christopher picture
Christopher 5 uger siden

Dank You

6

Oh God I Love Meme's
rapids are cute, i am a racist

Gustav picture
Gustav 10 uger siden

Denne generations løvernes konge.

6

Fatastisk historie!

Jeg kan varmt anbefale den her film og vil sige at Disney har sat baren virkelig højt for animations film både med sidste års Inside out og nu igen, med Zootropia.

Ny yndling!

KEEP IT UP DISNEY

Jimmy picture
Jimmy 10 uger siden

Kanonfed film

6

Jeg var lidt skeptisk over den, men blev hurtigt positivt overrasket over hvor god den egentlig er, jeg overvejer sågar at tage ind og se den igen, det gør jeg ellers aldrig, ( fordi det er så pissedyrt at gå i biografen efterhånden..)

Plus jeg ELSKER Try Everything med Shakira..

Next Stop: Moana!

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film