The Revenant

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og konfliktfyldt grundstemning, og hovedperson er forpint, desperat og skildres gennemgående i håbløse og grusomme situationer. Der er flere scener med brutale nedslagtninger af mennesker, og i en lang og ubehagelig scene angribes en mand af en bjørn, og der dvæles efterfølgende ved hans ødelagte og blodige krop. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
21.01.2016
Originaltitel: 
The Revenant
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, First Class
5
4.7
Din bedømmelse: Ingen (1427 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Filmen 'The Revenant' handler om pelsjægeren Hugh Glass, der i 1820erne drager ud på en ekspedition for at guide en gruppe pelsjægere igennem det barske landskab. Med sig har han sin søn, Hawk, der er halvt indfødt. 

Undervejs bliver Glass angrebet af en bjørn og voldsomt såret. Mændene går efter hjælp og efterlader den sårede mand med sin søn og pelsjægeren Fitzgerald. Det ender katastrofalt, da Fitzgerald dræber Hawk og begraver den døende Glass levende.

Da Glass vågner, er der 300 km mellem ham og hævnen.

'The Revenant' var nomineret til 12 Oscars, og vandt tre for henholdsvis Bedste instruktør, Bedste mandlige skuespiller og Bedste fotografering. Den stædige pelsjæger spilles af Leonardo DiCaprio, og filmen er instrueret af Alejandro González Iñárritu. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Midt i karakterernes lidelser rummer filmen, en stor smuk længsel efter den ordløse natur, der betager og til en vis grad lamslår beskueren." (Kristian Lindberg)

 • BT

  BT

  3

  "... mens Leo kæmper mod sulten og kulden, kæmper man som tilskuer imod lysten til at tage sig en lille lur." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "Alt spiller her - scenografi, skuespil, fotografi, lyd og musik går op i en højere enhed. Filmen SKAL ses i biografen - og helst en veludstyret af slagsen. Et nervepirrende sansebombardement, der har fortjent hver eneste af sine 12 Oscar-nomineringer." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  6

  "I enhver henseende er 'The Revenant' en vild, overdådig og urovækkende film, der efterlader publikum hængende i en tynd tråd mellem liv og død." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "'The Revenant' bekræfter [instruktørens] alsidighed, men viser ikke nye sider af hans format – bortset fra virtuositeten." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  Politiken

  6

  "Leonardo DiCaprio yder en næsten tavs mandfolkeindsats som Glass med de lædrede stemmebånd, men også Tom Hardy spiller op til Oscar-dans. [...] Iñárritu har nu lavet seks film. Alle er stærke og fire af dem hovedværker: 'Amores Perros', 'Babel', 'Birdman' og nu 'The Revenant'." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Det er en af de film, man ser med en følelse af, at kun denne kunstart kunne fortælle historien så tæt og så sandfærdigt." (Bo Green Jensen)

lars picture
lars 4 uger siden

Den skal ses

6

En af de beste film har mindes at haft set, fuldt fortjent at Leonardo dicapio vandt en oscar , nøj hvor er filmen god se den bare se den.

Oliver picture
Oliver 6 uger siden

Fantastisk og fuldendt!

6

Virkelig god film med fantastiske billeder og en velfortjent Oscarvindende skuespiller i hovedrollen! Underholdt gennem hele filmen trods den lange spilletid!

Frederikke Josephine picture
Frederikke Josephine 6 uger siden

The Revenant

En lang og god film med masser af spænding

Mathilde picture
Mathilde 7 uger siden

Fantastisk film

6

En virkelig god film. Det lang tid siden sidst jeg er blevet så mind blown af hvor god en film kan være.
Godt nok er filmen lang, men kan huske at jeg sad og bare virkelig nød filmens længde.

Virkelig utrolig film, især med de lange imponerende one-takes der er i første halvdel af filmen, og også visuelt RIGTIG flot igennem hele filmen!

Tager ind og ser den for anden gang i morgen :D

Henrik picture
Henrik 9 uger siden

Lang, meget lang

3

Alt for langtrukken - uden at miste noget, kan der cuttes en time af længden.

Jan picture
Jan 9 uger siden

En meget flot film, men lidt for åbenlys.

3

Filmen The revenant er ikke en film som vil stå som et mesterværk her ved mig. Det er der flere årsager til. Den aller mest åbenlyse er den hypede scene i skoven med bjørnen. Den er flot lavet, og så er den historie ikke meget længere. Filmen er i bund og grund en fortælling om en persons tragiske kvaler som får ham til at gøre som han gør. Lydsiden var jeg ikke helt betaget af. Bevares. Surround delen fungerede perfekt, men der manglede bare et bedre lyd/musik billede til mange af scenerne. Bassen buldrede afsted og så var det det. Til gengæld var det dejligt at se en ærefuld person, som holdt hvad han lovede. På trods af alt. Det er ikke så tit det ses i den udstrækning som det var med kaptajnen. Men det er en film som skal ses vis man er til en god historie, lidelse, kamp og hævn. Om Leonardo så fortjente en oscar for rollen skal jeg lade stå uvist. Men han spillede rollen troværdigt. Og det er vel det som tæller.

linda picture
linda 9 uger siden

Uhyggelig fantastisk

3

Hvis du/i overvejer at se den, så gør det! Den er uhyggelig fantastisk.
Og lige som Leonardo var i Titanic, lige så er han i denne film.

Charlotte picture
Charlotte 10 uger siden

Et sansebombardement uden lige

5

Jeg er vild med stemningen, billederne og skuespilpræstationerne. Alt spiller så perfekt sammen. De gange jeg har set den, indtil videre, har jeg været blæst fuldstændig væk. Det er en film der skiller vandene, og jeg kan sagtens forstå det, men hos mig var det en fantastisk oplevelse alle de gange jeg har set den, indtil videre.

Per picture
Per 10 uger siden

Vildt og voldsomt og nærgående

4

"Iñárritu", er ikke sådan lige at udtale. Men man bør øve sig i at sige navnet: Alejandro González Iñárritu. Først "Birdman" og nu "The Revenant" viser, at instruktøren med det umulige efternavn er en af tidens hotte navne. Det er en meget lille, simpel historie spillet og fortalt med betagende voldsomhed og et kamera, der går så tæt på, at isen kradser dig på kinden, og du kan lugte og mærke DiCaprios ånde og spyt i dit ansigt.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film