Flaskepost fra P

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
03.03.2016
Originaltitel: 
Flaskepost fra P
Genre: 
Spilletid: 
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Strikkebio, Babybio, Seniorbio
4.9
3.7
Din bedømmelse: Ingen (2132 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I thrilleren 'Flaskepost fra P' mangler den berygtede Afdeling Q ikke bare en ny sag, men også vicekriminalkommissær Carl Mørck, der mere med end nogensinde kæmper med sine indre dæmoner.

Assad, hans dedikerede assistent, er dog fast besluttet på at få afdelingen op at køre, og da en otte år gammel flaskepost lander på hans bord, giver det god grund til at hive Carl ud af sin depressive tilstand og tilbage i felten. 

Den mystiske flaske indeholder et råb om hjælp fra en dreng i fangenskab. Alle tegn tyder på, at han tilhørte Jehovas Vidner, og den gamle sag får hurtigt efterforskerne på sporet af en ny hændelse. Søskendeparret Samuel og Magdalena, som er opvokset i en religiøs menighed i Udkantsdanmark, er blevet kidnappet af en mystisk mand, der trækker et spor af trosrelaterede mord efter sig.

’Flaskepost fra P’ følger efter Kvinden i buret og Fasandræberne, der er baseret på Jussi Adler-Olsens populære krimier. Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares spiller atter de centrale figurer, Carl Mørck og Assad. Denne gang spilles der i særlig grad på de to mænds modsætninger, da sagens religiøse natur for alvor bringer livets store spørgsmål på bane.

Filmseriens nyeste kapitel bringer flere nye navne til universet. Først og fremmest i form af instruktør Hans Petter Moland, der stod bag Kraftidioten, samt væsentlige roller til nordmændene, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  3

  "Man kan for så vidt ikke sætte en finger på skuespillernes indsats, men de er bundet til et koncept, hvor alt skal forstås af alle." (Kristian Lindberg)

 • BT

  BT

  5

  "'Flaskepost fra P' er dybere og mere essentiel end de to foregående film, og det - synes jeg - gør denne filmatisering mere interessant." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  3

  "... generelt er der ikke noget at udsætte på overflade og design. Men ikke på nogen måde, der får filmen til at hæve sig over enhver gennemsnitlig tv-krimi." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  5

  "... det er i det tænksomme samspil mellem Mørck og Assad og ikke mindst i den afsindigt velorkestrerede togjagt cirka midtvejs i filmen, at 'Flaskepost fra P' viser et større vingefang, en større lyst til at blive siddende i kroppen på sit publikum, ganske enkelt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  3

  "Man kunne hævde, at en thriller ikke skal bedømmes på sin grad af realisme, men man skal som udgangspunkt tro på, at figurerne vil handle, som de gør. Det gør man ikke her." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "Hvis manuskriptet forfladiger dialogen, gør instruktionen og skuespillet til gengæld den religiøse konflikt påtrængende ..." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Filmen er underholdende og spændende på en elementær, adrenalinpumpende måde. [...] Men der er noget uspændende ved det manglende tænkearbejde, der er ikke meget opklaring." (Linea Maja Ernst)

Nikolaj picture
Nikolaj 10 uger siden

Okay, da..

3

Jeg skal igen indrømme, at jeg på ingen måde er fan af serien. Jeg har ikke fandt nogle af filmene overbevisende, bøgerne ikke læst, så der ved jeg intet, og jeg skal nok lade være med at dømme dem. Men til filmene...

Jeg finder dem en smule anstrengende, flere af karakterene er utroværdig og overgivet, og plottet i alle en til videre har gennemgående æret urealistiske, når jeg ser krimier eller thrillers, så går jeg inde får en velstruktureret historie, som føles ubehagelig realistisk. Men i afdeling Q serien bliver alle morderne fremstået så psykopatiske, at det bliver for meget. Hovedperpersonerne er okay, men en anelse kedelige. Men til filmen:

Jeg fandt første del tilfredsstillende, det føles dejlig flydende, billederne er i over i købet smukke, og jeg tror på plottet, dilemmaerne, som religion og det at tro på noget eller ikke. Carl Mørk er også velspillet af Nikolaj Lie Kaas, det er dejligt psykologisk, og jeg kan se dillemaet med hele politi-afdelingen. Det der irriterer mig er den sidste halvdel, faktisk den sidste halve time. Plottet går fra at være godt, men substans og ideer, men slutningen skal bare gå så stærk, og action-fyldt, så man når ikke at få tid til at tænke, det føles ikke rigtigt. Og jeg fandt hele plottets sidste fase ufattelig dårligt i forhold til den første halvdel. Den får dog 3 stjerner alligevel for en god potion spænding i starten, men helt godt blev det aldrig.

Mette picture
Mette 16 uger siden

Øv

1

Der er vist en manuskriptforfatter der glemte at læse bogforlæget først. Næsten alle plot-detaljer er lavet om, og det er gjort så ringe at man krummer tæer. Alt for meget giver ikke mening, eller er så urealistisk at man ikke er med på fortællingen mere. Gode skuespillere kan desværre ikke redde filmen.

Stephanie picture
Stephanie 23 uger siden

God og rørende film

6

Jeg er normalt ikke meget til danske film. Men denne var da helt vildt god, og meget rørende.
Dertil også fantastiske skuespillere

Katrine picture
Katrine 30 uger siden

Elsker den film!

6

Så vellykket en film.
Den er så vanvittig spændende, og vildt nervepirrende at man umuligt kan sidde stille og se den film. Skuespillerne er der jo ingen tvivl om at det er fantastisk, men historien i den her film er simpelthen så grotesk og spændende at jeg slet ikke kan beskrive det.
Da jeg forlod biografen var jeg helt mærket af filmen, det er en man tænker videre på længe efter, og det elsker jeg!
Især den grusomme skurk var fantastisk, når en skuespiller på den måde kan få én til at blive decideret "bange" for ham, og virkelig væmmes ved ham, jamen så har man i mine øjne spillet sin rolle som skurk fantastisk. Og det er der ingen tvivl om han gjorde.

Thomas picture
Thomas 35 uger siden

Ikke helt som forventet.

4

Syntes ikke filmen helt levere det mørke og den ondskab, man kender fra de andre film i serien.
Men med det sagt så er det en seriøst spændende film.

Mark picture
Mark 36 uger siden

Fed film

4

Absolut fed film - underholdt fra start til slut.
Jeg er super glad for denne film serie, det jeg specielt godt kan lide ved dem er at de er forskelligt bygget op. Så det er svært at vurdere hvilken der er bedst, de er bare fede alle tre.

Synes at fares fares og Lie Kaas er et kanon match.

Kan klart anbefales.

Michael picture
Michael 37 uger siden

Flaskepost undervejs.

3

En ok filmatisering af den bedste bog i serien. Mørck og Assad skal denne gang undersøge indholdet af en gammel flaskepost, som viser sig at have en endog meget skummel besked. Mørck og Assad hvirvles ind i de sekterisk-religiøse miljøer i Danmark, hvor det viser sig, at børn tilsyneladende forsvinder sporløst. Denne tredje film i rækken har en stærkere narrativ end den forrige i rækken, dog er der nogle irritationsmomenter undervejs fx lykkes kemien ikke helt mellem Lie Kaas og Fares Fares i denne omgang samt at forældrene til de forsvundne børns reaktionsmønster virker en smule urealistisk ift. at de agere på den måde, som de gør. Filmen har et opskruet tempo og man er med hele vejen, men til tider vælger filmen nogle lidt lette løsninger, som en mere trofast filmatisering måske kunne have afbødet.

Maggie Smith picture
Maggie Smith 39 uger siden

Endnu en god film

4

Endnu en super film i Afdeling Q-sagaen og her må det bare siges, at man også anser en del kritik af bl.a. sekter som Jehovas Vidner m.m

Assad og Mørck må og kan ikke erstattes af henholdsvis Fares Fares og Lie Kaas. For guds skyld da. De er så fremragende sammen! En film, hvor Fares Fares spiller en hidtil større rolle end i de andre film.

Wayne picture
Wayne 43 uger siden

At koge suppe på en sten

3

Jussi Adler-Olsen lever i bedste velgående. Men hvis han ikke gjorde ville man formodentlig have hørt ham vende sig i graven.

Nu har han selv valgt at sælge sin historie, og hygger sig formentlig med sine milioner - men han må alligevel undre sig over resultatet. Det er sjældent at det er en god idé at forsøge at koge næsten 500 sider krimi ned til en film - og her har man endda valgt at lave lange tavse passager, som yderligere stjæler ½ time af bogens handling.

Det er tydeligt at instruktøren har valgt at koge historien ned til en boullionterning og så starte helt forfra.

Hans valg har været at lave en billedskøn actionthriller, med en martret politimand og en psykotisk morder - og så har han valgt at parre det med noget der minder om essensen fra det originale plot.- med en masse udeladelser og overspringninger, som den næste instruktør skal tage stilling til.

Når det så ikke er helt håbløst, så er det fordi den er flot lavet og fordi instruktøren formår at skabe en knuget stemning som hæver sig over de gængse danske film - parret med flotte billeder.

Filmen er dumpet som referat af bogen, men bestået som thriller.
Alt i alt fortjener filmen 3 stjerner, hverken mere eller mindre.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film