Her er den kvindelige hovedrolle i de nye Afdeling Q-film!

Rose er fundet
Billede
(© Klara Cvrckova © Nordisk Film)

Ifølge en pressemeddelelse bliver det den 30-årige Sofie Torp, der skal spille den kvindelige hovedrolle som Rose i de nye filmmatiseringer over Jussi Adler-Olsens-krimiserie - startende med Marco Effekten.

Instruktøren Martin Zandvliet (Dirch, Under sandet) har netop startet optagelserne i Tjekkiet, og hermed forventes nyt om det endelige cast også at udkomme stille og roligt over de næste par uger.

Sofie Torp er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole, og slog sidste år igennem i successen Ser du månen, Daniel, der sikrede en Robert for bedste kvindelige birolle.

Rollen som Rose er ikke bare endnu en birolle. Karakteren kan sagtens kaldes den kvindelige hovedrolle i bøgerne - ikke mindst i 'Marco Effekten'.

I pressemddelelsen udtaler Sofie Torp:
"Alle som har læst Jussi Adler-Olsens imponerende romanværk om Afdeling Q har med garanti deres egne oplevelser og billeder af Mørck, Assad og Rose. Jeg har også mine, især af kvindefiguren Rose, derfor blev jeg både overrasket og meget glad for at få tilbuddet om at fylde netop denne rollen ud. Det virker næsten grænseoverskridende at spille en karakter, som jeg har haft så store og stærke læseoplevelser af, når jeg har læst Jussis bøger. Nu skal jeg spille rollen, sådan som filmens instruktør ser karakteren, det glæder jeg mig uendeligt meget til.

Filmen bliver den første af i alt seks film om Afdeling Q, som produktionsselskabet planlægger over de kommende år. Bogen er den femte roman i Jussi Adler-Olsen-serien, og følger Carl Mørck og Afdeling Q's forsøg på at opklare, hvorfor en ung romadreng har passet til en pædofili-mistænkt på sig.

Ulrich Thomsen og Zaki Youssef har overtaget hovedrollerne efter Nikolai Lee Kaas og Fares Fares som henholdsvis Carl Mørck og Assad fra de populære film Kvinden i buretFasandræberneFlaskepost fra P og Journal 64, der også bygger på Adler-Olsens krimiromaner.

Marco Effekten får dansk premiere den 1. oktober.