Fasandræberne

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk grundstemning, og et voldsomt anslag, der viser en kaotisk og næsten dokumentarlignende fremstilling af et overfald. Desuden indeholder filmen en række scener med voldelige overfald, voldtægter og drab. Der ses flere nærbilleder af mishandlede, blødende og døde mennesker. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
02.10.2014
Originaltitel: 
Fasandræberne
Genre: 
Spilletid: 
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
Fasandræberne, m/danske tekster
4.8
3.5
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1038 votes)

Resumé

Filmen 'Fasandræberne' handler om Vicekriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad udgør tilsammen Afdeling Q, der har ekspertise i gamle uopklarede kriminalsager. 

Da makkerparret får fingrene i en ellers opklaret mordsag fra 1987, opdager de to politifolk en forbindelse til en eksklusiv kostskole for overklassens børn. Efterforskningen viser sig at involvere jetsetterne Ditlev Pram og Ulrik Dybbøl samt den hjemløse og mystiske Kimmie. Jo tættere Carl kommer på sagens kerne, jo mere besat bliver han af at fange de rette gerningsmænd og genskabe en form for retfærdighed.

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares genforenes som den misantropiske Carl Mørck og den standhaftige Assad i endnu en mørk filmatisering af Jussi Adler-Olsens populære krimiunivers. 

Danica Curcic, Pilou Asbæk og David Dencik ses som efterforskningens hovedmistænkte, mens Johanne Louise Schmidt debuterer i rollen som sekretæren Rose. ’Fasandræberne’ følger op på sidste års kæmpe succes, Kvinden i buret, der også blev instrueret af Mikkel Nørgaard og skrevet af Nikolaj Arcel. I alt fire film om Afdeling Q er planlagt, og næste gang kan vi se frem til endnu en retrospektiv mordgåde i Flaskepost fra P. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den er ikke et skud i tågen, men der må gerne være skarpere ammunition i skabernes våben i næste film." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] er du til mørk krimi med spænding og skarpe personbeskrivelser, så skal du bare løse billet." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Den tekniske udførsel og finishen fejler [...] intet. Men selv om indpakningen er flot, ændrer det jo ikke ved den kendsgerning, at pakken er tom." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Som historie er 'Fasandræberne' [...] mere tilfredsstillende, men den mangler den dimension, der løftede 'Kvinden i buret' op over konkurrenterne [...]." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det, der startede som lutter begejstring for en film, der så ud til at være en genreperle, blev [...] undervejs dæmpet til pæn respekt for godt håndværk." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] en film, hvor man kan vaske 20 års hårdt gadeliv af sig med et brusebad, emmer ikke af troværdighed. Det interessante ved 'Fasandræberne' er makkerparret Carl og Assad, og dem ser vi på en måde for lidt til." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der er slet ingen slinger i valsen. Det er måske det eneste, man kan savne. Strukturen er stram som et urværk, og der måtte godt være flere svinkeærinder. Digressioner er læsningens solskin, og de hører med, når man filmatiserer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

S. Rico

Ikke så intens som Kvinden i Buret, men historien er langt bedre, mere interessant, og ikke nær så gennemskuelig. Man får lyst til at læse bogen og lære mere om baggrunden og de makabre omstændigheder. Ikke ligefrem en reklame for at sende sine børn på kostskole. Den bedste danske krimi jeg har set i mange år.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Martin

En skræmmende fortælling om en ung pige der bliver venner med de forkerte. I starten af 90’erne på en kostskole begynder en gruppe unge at begå voldelige handlinger, mobning der udvikler sig til mord. 20 år er gået, morderne er blevet store forretningsmænd, men hvad med ofrene?

”Fasandræberne” er den anden film om Carl Mørck og hans assistent Assad, en film som klart lever op til den første ”kvinden i burets” succes. Filmen har en skarp og fed tilgang til personernes indre, og havde også en meget fed kronologi i handlingen.

Den var spændende fra start til slut og man blev virkelig revet med, jeg er generelt en stor fan af Jussi Adler-Olsens "Afdeling Q". Som sidst præsterede Lie Kaas og Fares et super flot skuespil, alt i alt en super god, spændende, mørk, dansk film der skal ses!

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Maria

Afsindig spændende!

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)
Cary Grant

Nu kører det for holdet bag afdeling Q. Krimi i topklasse.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
jannemichelsenuser/427289

Levede fuldt ud op til mine forventninger, spænding fra start til slut.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Karsten

Helt suveræn film, Nikolaj Lie Kaas er helt igennem genial. Glæder mig til den næste i serien.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Nikolaj

Jeg er desværre ikke specielt glad for Carl Mørk filmene, de er for urealistisk, og handlingerne er alt for sløve.

Fasandræberne er brutal, men så brutal at det faktisk ikke giver nogle mening. Skurkene er meget brutale, men man sidder ikke på noget som helst tidspunkt, og bider negle. Karakterne Kimie er forvirrende og irriterende, og jeg forstår hende ikke som person. Jeg kan sagtens sætte mig lidt ind i hvad hun føler, men personen i sig selv forstår jeg ikke. Det er det samme med de to gerningsmænd, de har levet et liv med kriminalitet hele livet, og alligevel formår de alt for meget. Slutningen er også ret dårlig, men den gider jeg ikke at skrive om.

Skuespils præstationerne er gode, det kan man ikke sige andet om. Og det var hellere ikke fordi, at jeg kedet mig i filmen. Men alligevel er der så mange dumme ting i filmen, som gør at jeg kun giver den 2 stjerner.

Stem op!
48
Stem ned!
0
(reset)
Jeannette

Der behøves ikke så mange ord for at beskrive denne film. Den er eminent god, og skuespillerne er fantastiske ! Ikke helt lige så åndeløst spændende som Kvinden i buret, men stadig er den i mine øjne et mesterværk, og jeg glæder mig usigeligt til den næste film i rækken. 6 velfortjente stjerner herfra ! :-)

Stem op!
50
Stem ned!
0
(reset)
Nicolaj

Der er tale om en ganske fornuftig spændingsfilm - men man skal huske at sammenligne med lignende danske film! F.eks. i forhold til kvinden i burdet, er der tale om en rigtig god film. Dog flere områder, hvor filmen skuffer.

Stem op!
53
Stem ned!
0
(reset)
Susanne Mørchuser/624812

Så filmen da den kom frem og var ikke begejstret - for meget vold, skyderi, med alligevel lidt kedelig efter min smag - selvom Nicolai Lie Kaas er rigtig godt castet og også Fares Fares som Assad, selvom der er byttet rundt på størrelsesforholdet mellem i forhold til bøgerne, hvor Carl Mørk er høj og Assad lille og tæt. Kimmie er også helt fænominalt gengivet af Danica Curcic!
Nu har jeg så endelig fået læst bogen - og jeg må sige at det er som 2 forskellige verdener! Bogen er rigtig, rigtig god og klart man kan ikke få det hele med - men man har decideret undladt flere at hovedkarakterne i bogen fra kostskolen - og Ulrik kan jeg slet ikke genkende - er det Torsten Florin?
Slutningen er også ændret i forhold til bogen - og hvorfor det? Den kunne man da sagtens ha' lavet troværdigt.
Man skal nok ikke sammenligne - men står i hvert fald tilbage med fornemmelsen af at der er lavet ALT for meget om.
Nu har jeg læst Flaskepost fra P. 2 gange - og den er bare en af de allermest spændende at hans bøger - har så mange facetter - håber virkelig man holder sig mere til bogen i denne.

Stem op!
52
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.