Cookie- og Privatlivspolitik

Fasandræberne

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk grundstemning, og et voldsomt anslag, der viser en kaotisk og næsten dokumentarlignende fremstilling af et overfald. Desuden indeholder filmen en række scener med voldelige overfald, voldtægter og drab. Der ses flere nærbilleder af mishandlede, blødende og døde mennesker. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
02.10.2014
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Fasandræberne
|
Versioner: se alle
Fasandræberne, m/danske tekster
|

Filmen 'Fasandræberne' handler om Vicekriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad udgør tilsammen Afdeling Q, der har ekspertise i gamle uopklarede kriminalsager. 

Da makkerparret får fingrene i en ellers opklaret mordsag fra 1987, opdager de to politifolk en forbindelse til en eksklusiv kostskole for overklassens børn. Efterforskningen viser sig at involvere jetsetterne Ditlev Pram og Ulrik Dybbøl samt den hjemløse og mystiske Kimmie. Jo tættere Carl kommer på sagens kerne, jo mere besat bliver han af at fange de rette gerningsmænd og genskabe en form for retfærdighed.

Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares genforenes som den misantropiske Carl Mørck og den standhaftige Assad i endnu en mørk filmatisering af Jussi Adler-Olsens populære krimiunivers. 

Danica Curcic, Pilou Asbæk og David Dencik ses som efterforskningens hovedmistænkte, mens Johanne Louise Schmidt debuterer i rollen som sekretæren Rose. ’Fasandræberne’ følger op på sidste års kæmpe succes, Kvinden i buret, der også blev instrueret af Mikkel Nørgaard og skrevet af Nikolaj Arcel. I alt fire film om Afdeling Q er planlagt, og næste gang kan vi se frem til endnu en retrospektiv mordgåde i Flaskepost fra P. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1133 votes)
4.8
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den er ikke et skud i tågen, men der må gerne være skarpere ammunition i skabernes våben i næste film." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "[...] er du til mørk krimi med spænding og skarpe personbeskrivelser, så skal du bare løse billet." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Den tekniske udførsel og finishen fejler [...] intet. Men selv om indpakningen er flot, ændrer det jo ikke ved den kendsgerning, at pakken er tom." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Som historie er 'Fasandræberne' [...] mere tilfredsstillende, men den mangler den dimension, der løftede 'Kvinden i buret' op over konkurrenterne [...]." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det, der startede som lutter begejstring for en film, der så ud til at være en genreperle, blev [...] undervejs dæmpet til pæn respekt for godt håndværk." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] en film, hvor man kan vaske 20 års hårdt gadeliv af sig med et brusebad, emmer ikke af troværdighed. Det interessante ved 'Fasandræberne' er makkerparret Carl og Assad, og dem ser vi på en måde for lidt til." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der er slet ingen slinger i valsen. Det er måske det eneste, man kan savne. Strukturen er stram som et urværk, og der måtte godt være flere svinkeærinder. Digressioner er læsningens solskin, og de hører med, når man filmatiserer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Eva Marieuser/9454

Det er helt sikkert en god og spændende fil - og med gode skuespiller præstationer.

Og især Danica Curcic synes jeg gør det helt fantastisk - hun brillierer virkelig i denne film, jeg tror fuldt og fast på hende i rollen.

Desværre så var den ikke helt lige så fængslende som Kvinden i buret.

Men jeg elsker den kemi og ping pong der er imellem Assad og Carl - Fares Fares og Nikolaj Lie Kaas er et SUPER godt makkerpar - håber virkelig de får lov, at fortsatte sammen efter Journal 64.

Tror det desværre ikke, det virker ikke sådan - men kan være bange for, at det ville ødelægge resten af serien - da Fares Fares og Nikolaj Lie Kaas, nu er henholdsvis Assad og Carl, det er altid svært at skifte hovedrolleindehaver - og så ovenikøbet skifte begge hovedrollerindehaver ud.

Mon det vil lykkes?

Må vente på første trailer til Marco effekten......

S. Rico

Ikke så intens som Kvinden i Buret, men historien er langt bedre, mere interessant, og ikke nær så gennemskuelig. Man får lyst til at læse bogen og lære mere om baggrunden og de makabre omstændigheder. Ikke ligefrem en reklame for at sende sine børn på kostskole. Den bedste danske krimi jeg har set i mange år.

Martin

En skræmmende fortælling om en ung pige der bliver venner med de forkerte. I starten af 90’erne på en kostskole begynder en gruppe unge at begå voldelige handlinger, mobning der udvikler sig til mord. 20 år er gået, morderne er blevet store forretningsmænd, men hvad med ofrene?

”Fasandræberne” er den anden film om Carl Mørck og hans assistent Assad, en film som klart lever op til den første ”kvinden i burets” succes. Filmen har en skarp og fed tilgang til personernes indre, og havde også en meget fed kronologi i handlingen.

Den var spændende fra start til slut og man blev virkelig revet med, jeg er generelt en stor fan af Jussi Adler-Olsens "Afdeling Q". Som sidst præsterede Lie Kaas og Fares et super flot skuespil, alt i alt en super god, spændende, mørk, dansk film der skal ses!

Karsten

Helt suveræn film, Nikolaj Lie Kaas er helt igennem genial. Glæder mig til den næste i serien.

Nikolaj

Jeg er desværre ikke specielt glad for Carl Mørk filmene, de er for urealistisk, og handlingerne er alt for sløve.

Fasandræberne er brutal, men så brutal at det faktisk ikke giver nogle mening. Skurkene er meget brutale, men man sidder ikke på noget som helst tidspunkt, og bider negle. Karakterne Kimie er forvirrende og irriterende, og jeg forstår hende ikke som person. Jeg kan sagtens sætte mig lidt ind i hvad hun føler, men personen i sig selv forstår jeg ikke. Det er det samme med de to gerningsmænd, de har levet et liv med kriminalitet hele livet, og alligevel formår de alt for meget. Slutningen er også ret dårlig, men den gider jeg ikke at skrive om.

Skuespils præstationerne er gode, det kan man ikke sige andet om. Og det var hellere ikke fordi, at jeg kedet mig i filmen. Men alligevel er der så mange dumme ting i filmen, som gør at jeg kun giver den 2 stjerner.

Jeannette

Der behøves ikke så mange ord for at beskrive denne film. Den er eminent god, og skuespillerne er fantastiske ! Ikke helt lige så åndeløst spændende som Kvinden i buret, men stadig er den i mine øjne et mesterværk, og jeg glæder mig usigeligt til den næste film i rækken. 6 velfortjente stjerner herfra ! :-)

Nicolaj

Der er tale om en ganske fornuftig spændingsfilm - men man skal huske at sammenligne med lignende danske film! F.eks. i forhold til kvinden i burdet, er der tale om en rigtig god film. Dog flere områder, hvor filmen skuffer.

ditteuser/191447

filmen var super god og spændende hele vejen, men når man har læst bogen sidder man lidt med en følelse af at der mangle noget mere gys!

Bjarke

"Fasandræberne" (både bogen og filmen) er efter min mening mange gange bedre end "Kvinden i Buret". Ligesom ved 1'eren er der i filmudgaven af "Fasandræberne" ændret en del i forhold til bogen, både i forhold til mindre og større ting. Også denne gang er de små komiske indslag mellem Assad og Carl (og denne gang også Rose) ikke at finde i filmen, hvilket så endnu engang også er savnet. Til gengæld er historien denne gang efter min mening en del bedre end "Kvinden i Buret" (hvilket selvfølgelig skal tilskrives bogen), og filmen er også meget mere spændende. Selvom jeg havde læst bogen, så fangede jeg alligevel mig selv i at sidde helt fremme i sofaen. Man kunne dog savne flere karakterøjeblikke og mere karakterudvikling, selvom der denne gang også er mere af dette. Bare ikke nok. Jeg må endvidere igen efterlyse muligheden for at give halve stjerner, da filmen efter min mening fortjener 4½ stjerner. Men nu skal jeg jo vælge mellem 4 og 5 stjerner, hvorfor den får sidstnævnte.

Maya

Det er klart svært at leve op til en fantastisk spændende 1'er. Fasandræberene er ikke dårlig, men heller ikke fantastisk. Man får ikke den der "wow" følelse nå man sidder dybt nede i det røde sæde i biografen, som i dens forgænger. Den er værd at se, spændende historie med et godt plot men en smule for langtrukken.

Tre-stjerner herfra.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.