Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: 15 kommende gyserfilm

Guide: 15 kommende gyserfilm

Din kalender til blod og uhygge!

Stem op!
114
Stem ned!
0
(reset)

Dræberklovne, skræmmende nonner og maskerede mordere. Vi guider dig her igennem den lange liste af spændende og uhyggelige film på vej.

Klik på titlen, hvis du vil læse mere om gyseren og se premieredatoen.

Premiere i 2018: 

The Predator
Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang) står bag ‘The Predator’ – en direkte fortsættelse til den første Predator fra 1987 - og den fjerde film i franchisen. Der er lagt op til lige dele alien-action og gyser-splat, når en gruppe soldater på ny skal kæmpe mod de grimme udenjordiske krigere i junglen.

Rollelisten bugner af interessante navne, herunder Boyd Holbrook (Logan), Olivia Munn (X-Men: Apocalypse), Trevante Rhodes (Moonlight), komiker Keegan-Michael Key og 10-årige Jacob Tremblay, som imponerede alt og alle i den Oscar-nominerede Room og senest i Wonder.

The House with a Clock in its Walls
Fantasy-gyser baseret på John Ballairs gotiske novelle af samme navn og instrueret af Eli Roth - denne gang er det dog knapt så blodigt som hans tidligere værker Cabin Fever og Hostel. Filmen er produceret af Steven Spielbergs Amblin Entertainment, og 'The House with a Clock in its Walls' ser ud til at følge i selskabets 80'er ånd.

I centrum af fortællingen står den forældreløse Lewis, der skal hjælpe sin onkel med at finde et farligt ur. Det eneste problem er bare, at uret befinder sig i væggene af et hus fyldt med mystiske og uhyggelige eksistenser.

I hovedrollen ses Owen Vaccaro fra bl.a. Daddy's Home sammen med rutinerede kræfter som Jack Black og Cate Blanchett.

Hell Fest
Det lyder som om der er en god gedigen slahser-film på vej. I 'Hell Fest' går en maskeret morder amok i et spøgelseshus i en forlystelsespark. 

Gyseren laves af instruktøren bag Paranormal Activity 5: The Ghost Dimension, mens Gale Anne Hurd skal producere. Hun har tidligere produceret klassikere som Terminator og Aliens samt zombie-serien 'The Walking Dead'.

Halloween
To usædvanlige navne står bag den 11. film i Halloween-serien. Det er nemlig instruktør David Gordon Green og komiker Danny McBride som er udset til at videreføre historien om Michael Myers, som faktisk er tiltænkt som et reboot af hele fortællingen, der sletter alle efterfølgere til den originale film fra 1978.

Den nye film vil således udspille sig 40 år efter den første film, hvor den sindssyge Myers slipper fri fra fængslet, men hans gamle offer Laurie Strode er klar til et sidste opgør. 

Den rutinerede scream queen Jamie Lee Curtis, der var med til at starte franchisen tilbage i 1978 i den første Halloween, vil vende tilbage. Mens skaber John Carpenter har godkendt manuskript og leverer ny, højspændt musik.

Overlord
To amerikanske soldater kommer bag fjendens linjer på en mission under Anden Verdenskrig. Men snart finder de ud af, at landsbyen ikke kun er indvaderet af nazister, men langt mere skræmmende trussel venter. Filmen har tidligere været rygtet til at være en del af Cloverfield-serien, men det har producer J.J. Abrams afvist.

På rollelisten er danske Pilou Asbæk, og 'Overlord' lyder som en actionbasker, der blander horror og krigstemaer.

Suspiria
Et stærkt hold og en trailer har overbevist os om, at genindspilningen af Dario Argentos klassiske giallo-gys Suspiria måske alligevel ikke er en hel så dum ide.

Den italienske instruktør Luca Guadagnino (Call Me By Your Name) skal på ny genfortælle den grumme historie om en amerikansk balletdanserinde, der under sit ophold på en prestigefyldt tysk danseskole kommer på sporet af stedets mørke og truende hemmeligheder. Gyseren har et spændende kvindelig cast med Tilda Swinton, ’Fifty Shades of Grey’s Dakota Johnson, Chloë Grace Moretz (Carrie) og Mia Goth (Nymphomaniac).

Selvom en trailer er ude afventes en premieredato stadig.

Premiere i 2019:

Eli
Den unge Eli er i behandling for en sygdom, da han opdager, at det hus han bor måske ikke er så sikkert, som han selv troede.

'Eli' er instrueret af manden bag bla. Sinister 2, mens hovedrollen Charlie Shotwell tidligere har medvirket i Captain Fantastic. På rollelisten er også navne som Lili Taylor og Kelly Reilly.

US
Jordan Peele som sidste år stod bag gyser-sensationen Get Out, der ikke bare fyldte biografsale over alt i verden, men også blev belønnet med én Oscar-statuette og 4 nomineringer i alt, er klar med et nyt thriller-gys. 

Meget lidt vides endnu om 'US', der vil have et social kritisk lag og følge henholdsvis et sort og hvidt par. I første omgang forlød det, at hovedrollerne skulle besættes af Lupita Nyong'o og Winston Duke samt Elisabeth Moss. Intet er dog endnu bekræftet.

Pet Sematary
Et remake af Stephen King-favoritten, som senest blev filmatiseret i 1989, har været længe undervejs. Nu ser det imidlertidigt ud til at blive virkelighed.

Makkerparret bag har tidligere lavet gyseren 'Starry Eyes', og det bliver interessant at se, hvordan de opdaterer historien om en familie, der flytter ind ved siden af en mystisk dyrekirkegård.

Annabelle 3
Den dæmoniske dukke, Annabelle, vender tilbage i sin egen film - efter at hun første gang dukkede op The Conjuring. Gyseren skrives af Gary Dauberman, der også har forfattet de to første samt It, der også debuterer som instruktør med den tredje film.

Plottet er endnu ukendt, den foregående Annabelle 2: Skabelsen fortalte den besatte dukkes forhistorie.

The Grudge
Tilbage i 2002 tog den japansk gyser Ju-On: Forbandelsen verden med storm, der bl.a. bød på et hjemsøgt hus og et skræmmende spøgelse. Allerede tilbage i 2004 kom en amerikansk genindspilning, som fik flere efterfølgere. Men forbandelsen ser ikke ud til at være brudt endnu - en ny genfortolkning er nemlig på vej.

Bag det nye remake står instruktør Nicolas Pesce, mens Evil Dead-skaberen Sam Raimi er producer - ligesom han var på den første amerikanske film fra 2004. På rollelisten er bl.a. Lin Shaye, der er kendt fra de uhyggelige Insidious-film, og Demián Bichir, som snart er aktuel i gyseren The Nun.

It: Chapter Two
Stephen King-filmatiseringen af It endte som en af de bedst sælgende gysere nogensinde, og efterfølgeren vil følge børnene fra Tabernes Klub 27 år efter, da Pennywise igen begynder at vise sig og vil have hævn! Det voksne skuespilhold er blevet samlet.

Instruktøren bag den første film vender tilbage sammen med Bill Skarsgård, der imponerede alt og alle som dræberklovnen! 

Are You Afraid of the Dark
Den gamle 90'er-gyserserie bliver genoplivet, hvor forskellige uhyggelige historie blev fortalt om lejrbålet.

Få informationer er ude om den kommende filmversion, men vi ved, at den skal skrives af Gary Dauberman, som senest skrev It og er udset til at instruere Annabelle 3.

World War Z 2
Efterfølgeren til zombie-storfilmen World War Z har længe været i et pre-production helvede, men nu ser det endelig ud til, at der er kommet gang i tingene.

I ’World War Z 2’ bliver hovedrolle Brad Pitt genforenet med instruktør David Fincher, der i 90’erne instruerede ham i de to mesterværker Seven og Fight Club.

Premiere i 2020:

Nattens dæmoner 3

Efterfølgeren til de ikoniske Gyserfilm Nattens dæmoner og Nattens dæmoner 2. Vi ved indtil videre ikke meget om plottet, men filmens producer har bekræftet produktionsstart i 2019 - med en planlagt premiere i 2020.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nadja Nielsen/Noir Weiss

Remakes på remakes...

Finder ikke "The purge" serien specielt interessant og tvivler på at en "origin story" vil ændre noget som helst for mig. (Troede desuden det var "The new founding fathers" som startede the purge...)

"Pet sementary" og "IT" behøvede ikke nogen remake da de begge har gode versioner som jeg er bange for vil lide samme skæbne som de fleste andre remakes.

ENDNU en Halloween film?! I det mindste ser det ud til at Jamie Lee Curtis endnu engang er med,men hun kunne ikke redde H2o så kan ikke se en lys fremtid for Halloween 11..

"SLENDERMAN" og "The house with a clock in its walls" vil under tvivl blive set af fans fra deres originale medier og skal da nok også selv se dem men er ikke videre begejstret for årets gyser line up :/

Mickey

Når man har en leading man med så meget talent som Brad Pitt, samtidig med at man tilfører en instruktør så kompetent som David Fincher, så kan de jo kun blive pisse fedt. Den første film var overraskende underholdende -Intet mesterværk, men underholdende. Har ENDNU større forventninger til nummer 2 i række :)

Jacob

... 'The Crooked Man', som blev introduceret i 'The Cunjuring 2'?

Daniel Hartvig Nielsen

Hej Jacob,
'The Crooked Man' er stadig på et tidligt stadie, så premiere perspektiv osv., er stadig ikke klart. Men når vi ved mere kommer den selvfølgelig på listen.

Vi nævner den dog kort under omtalen af 'Slender Man'.

MVH. Hartvig, kino.dk

adam

nr 1 it nr 2 the nun nr 3 jigsaw nr 4 the purge nr 5 happy day death nr 6 insidious 4 nr 7 halloween 11 glæder mig

Mark

Det er sket før (og det er sket mange gange før), at lovede filmtitler ikke så lyset i Danmark alligevel. Jeg ser frem til flere af de nævnte filmtitler, så man må vel bare håbe på det bedste.

Johnnyuser/335920

Mange film bliver påtrykt gyser, uden reelt at være det.
Jeg kunne godt lide Get Out, men nogen gyser er det ikke ligefrem, den hører mere under triller-genren.
Cloverfield Lane 10 var også mere en triller end en gyser, så jeg tror at God Particle vil placere sig i nogenlunde samme genre.

Ingen af de tidligere predators film (både gode og dårlige) har været bare i nærheden af at være en gyser, men mere action film, så det er sikkert også den genre, den nye predator film havner i.

magicthe

Hej Johnny

Gyser genren er meget ofte misforstået, da kun meget få har lyst til at sætte ord på genren. Den føles meget "flyvst" og ukonkret, fordi filmene ofte handler om vores egen frygt. For eksempel er Alien (1979) er gyser film som foregår i rummet, Alien er IKKE en Science Fiktion med et monster.

For at et film kan kaldes en gyser, skal den indeholde mindst en af følge tre elementer:
1: Filmen skal have et overnaturligt element. (monstre eller væsner, Dracula, Dæmoner, spøgelser og lign)
2: Filmen skal have monstrer fra naturen eller videnskaben. (Aliens, Frankenstein, "The Thing" (fra filmen 1982), Predator og lign)
3: Filmen skal vise mørke sider af den menneskelige natur. (Halloween [Micheal Myers], Psycho [Norman Bates], Mr. Hyde og lignene)
Derudover koncertrer gyser sig ofte også om "mordet", men Thrillers ofte handler om at skabe suspense frem til om mordet vil ske eller ej og hvem vil dø. Gyserfilmen er ikke bange for bare at dræbe karaktérer, de har ofte et monster som overstående, der skal få menneskene (og seeren) ud af hverdagens trygge rammer.

Bruger man disse retningslinjer for at finde om en film er gyser eller ej, passer den på samtlige film i artiklen og de film som du nævner.

Gilbert

Johnnyuser/335920

men jeg vil i hvert fald kalde det falsk fvarebetegnelse, når en film betegnes som en gyser, men ikke indeholder et eneste skræmmende/uhyggeligt element, eller kun benytter sig af billige jumpscares, hvor et monster bare dukker frem og siger "BOO".

Når det er sagt så ser jeg meget frem til IT, hvor der forhåbentlig kommer den snigende uhygge, forhåbentlig underbygget af et godt soundtrack.

Johnnyuser/335920

F.eks. optræder der xenomorphs i både Alien og Aliens, men tonen er så meget forskellig, så den første Alien vil jeg betegne som sci-fi horror, mens Aliens er sci-fi action.

Det sammen med Terminator og Terminator 2: Judgment Day, hvor det kun er den første, der indeholder horror elementer.

Det handler meget om tonen/stemningen i filmen, og ikke kun hvilke elementer der indgår for om en film ligger inden for gyser-genren.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Toniuser/1306483
Toniuser/1306483

Og Nikolajs Mor Anne Mari Lie var også skuespiller (3 film) ud over at være forfatter og fotomodel.

5 timer siden
Jesper

Julius har næsten allerede sagt det hele, men Fukunaga er en af de få der virkeligt kan komme med noget spændende i Bond universet.

9 timer siden
Anne-Marie

Max Irons er ganske rigtigt søn af Jeremy Irons - men hans mor Sinead Cusack er også skuespiller - ligesom hendes forældre og søskende - - osv.

10 timer siden
Jacob

Jeg havde virkelig set frem til at Danny Boyle skulle løfte opgaven, og det er utroligt hvor tit en instruktør må forlade et projekt pga.

12 timer siden
Nilsuser/669373
Nilsuser/669373

Nå, nå, skal vi nu ikke lige give den en chance :)

13 timer siden

Aktive debatter