Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: 17 kommende gyserfilm

Guide: 17 kommende gyserfilm

Blod og uhygge på vej

Stem op!
70
Stem ned!
0
(reset)

Dræberklovne, skræmmende nonner og maskerede mordere. Vi guider dig her igennem den lange liste af spændende og uhyggelige film på vej.

Klik på titlen, hvis du vil læse mere om gyseren og se premieredatoen.

Premiere i 2018: 

The Strangers: Prey at Night
For 10 år siden fik den yderst effektive home-invasion gyser The Strangers folk til at tjekke om døren var låst en ekstra gang. Nu kommer en ventet efterfølger, hvor den maskerede, voldelige trio Man in the Mask, Pin Up Girl og Dollface er tilbage.

Denne gang terroriserer de en familie i en trailerpark, og på rollelisten er Mad Mens Christina Hendricks og Martin Henderson fra The Ring.

A Quiet Place
Præmissen er klar i John Krasinskis gyser: Vær stille - eller dø! Plottet er endnu ukendt i 'A Quiet Place', men den første stemningstykke trailer afslører en familie, der formentlig bor "sammen" med et monster, som ikke acceptere forstyrrelser. 

Udover Krasinski selv har instruktøren også fået hustruen Emily Blunt og det unge talent Noah Jupe (Suburbicon) med på rollelisten.

Truth or Dare
Det velkendte drukspil blandt unge, sandhed eller konsekvens, får brutale eftervirkninger i 'Truth or Dare', hvor den simple leg pludselig bliver virkelig - og de unge straffes for at lyve. 

Filmen virker som en blanding mellem de populære It Follows og Final Destination-filmene og er lavet af produktionsselskabet Blumehouse, der har stået for flere af de sidste års store gysersucceser. I hovedrollerne ses ungdomsstjernerne Lucy Hale fra 'Pretty Little Liars' og Tyler Posey fra 'Teen Wolf'.

Hereditary
De første reaktioner på den hypede gyser fra Sundance Filmfestivalen kaldte den bl.a. en af årets uhyggeligste oplevelser og indebar sammenligner med Eksorcisten, hvilket har gjort 'Hereditary' til en af årets mest ventede horrorfilm.

Filmen har Toni Collette i hovedrollen som kvinden Annie, der efter sin mors død opdager en verden af grufulde hemmeligheder - og derigennem en skrækindjagende skæbne i vente.

The Purge 4: The Island
Udrensningen fortsætter. ’The Purge 4: The Island’ kommer til at fungere som en prequel, der fortæller om begivenhederne, der ledte op til den første The Purge. Det er afsløret, at gyseren vil fortælle om den allerførste purge - på Staten Island.

Skaber James DeMonaco har denne gang overladt instruktørposten til en anden, mens han arbejder på en ’The Purge’ tv-serie. DeMonaco står dog stadig for manuskriptet.

’The Purge 4: The Island’ forventes at få premiere den 4. juli 2018, mens en eventuel dansk premieredato afventes.

Meg
Jason Statham og en kæmpehaj – det kan næsten ikke gå galt. Vi håber den kommende action-gyser ’Meg’ bliver et møde mellem alletiders hajgyser Jaws og en moderne action-adventure (instruktør Jon Turteltaub har tidligere stået bag National Tresure).

Baseret på Steven Altens roman af samme navn fortæller ’Meg’ historien om dykkeren Jonas Taylor (Statham), der tager kampen op mod en Megalodon – en fortids kæmpehaj.

Slender Man
Det mytologiske og overnaturlige gyserfænomen Slender Man – en hvid, ranglet gestalt, der har skræmt internettet, og især børn, fra vid og sans, med fiktive vandrerhistorier – får sin egen spillefilm.

Fire gymnasiepiger prøver at bevise, at Slender Man ikke findes, men da en af dem pludselig forsvinder, falder mistanken på den mystiske eksistens. Javier Botet, som bl.a. har medvirket i Nattens dæmoner 2 som karakteren Crooked Man (en Slender Man-lignende karakter), der også rygtes til at få sin egen spinoff-film inden længe.

The Nun
’The Nun’ er den femte film i det efterhånden store Nattens dæmoner-univers, der også tæller de to Annabelle-film, og er centreret omkring skabelsen af den uhyggelige nonne fra Nattens dæmoner 2.

Demián Bichir (Alien: Covenant) spiller en præst, som drager til Rom for at undersøge en nonnes mystiske død. Han får blandt andet selskab af Taissa Farmiga – søster til Vera Farmiga, der netop har en central rolle i de to Nattens dæmoner-film.

The Predator
Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang) står bag ‘The Predator’ – en direkte fortsættelse til den første Predator fra 1987 - og den fjerde film i franchisen. Der er lagt op til lige dele alien-action og gyser-splat, når en gruppe soldater på ny skal kæmpe mod de grimme udenjordiske krigere i junglen.

Rollelisten bugner af interessante navne, herunder Boyd Holbrook (Logan), Olivia Munn (X-Men: Apocalypse), Trevante Rhodes (Moonlight), komiker Keegan-Michael Key og 10-årige Jacob Tremblay, som imponerede alt og alle i den Oscar-nominerede Room og senest i Wonder.

The Little Stranger 
I 1947 lever Dr. Faraday, tidligere søn af en tjenestepige, et stille liv som en lokal læge. En sommerdag tilkaldes Faraday til Hundreds Hall, det sted hans afdøde mor plejede at arbejde. Familien, der nu bor i huset, hjemsøges, og lægen bliver indblandet i de uhyggelige rædsler.

Det gotiske gys instrueres af manden bag Room og er baseret på Sarah Waters roman af samme navn, som tidligere har skrevet manuskript til bl.a. The Handmaiden. I hovedrollen ses Domhnall Gleeson kendt fra Ex Machina

Halloween 11
To usædvanlige navne står bag den 11. film i Halloween-serien. Det er nemlig instruktør David Gordon Green og komiker Danny McBride som er udset til at videreføre historien om Michael Myers.

Duoen har tidligere samarbejdet om stoner-komedier som Pineapple Express og Your Highness. De har dog lovet en seriøs omgang gys, der følger i fodsporene på især de to første film i franchisen, og selveste skaberen af horror-universet, gyser-guruen John Carpenter, har sagt god for dem.

Den rutinerede scream queen Jamie Lee Curtis, der var med til at starte franchisen tilbage i 1978 i den første Halloween, vil vende tilbage.

Goosebumps 2: Horrorland
Efterfølger til gyser-komedien fra 2015, der er baseret universet fra forfatter R.L. Stines populære ungdomsgysere 'Gåsehud'.

Jack Black spillede i den første forfatter Stine selv, hvor flere af hans imaginære monstre blev vækket til live. Handlingen i 2'eren er endnu ukendt, men mon ikke mere gyser-sjov venter. 

Suspiria
Et stærkt hold har overbevist os om, at genindspilningen af Dario Argentos klassiske giallo-gys Suspiria måske alligevel ikke er en hel så dum ide.

Den italienske instruktør Luca Guadagnino (I Am Love) skal på ny genfortælle den grumme historie om en amerikansk balletdanserinde, der under sit ophold på en prestigefyldt tysk danseskole kommer på sporet af stedets mørke og truende hemmeligheder. Gyseren har et spændende kvindelig cast med Tilda Swinton, ’Fifty Shades of Grey’s Dakota Johnson, Chloë Grace Moretz (Carrie) og Mia Goth (Nymphomaniac).

Ifølge instruktør Guadagnino skulle remaket allerede være i kassen, men vi afventer stadig en trailer og en premieredato.

Premiere i 2019:

Overlord
To amerikanske soldater kommer bag fjendens linjer på en mission under Anden Verdenskrig. Men snart finder de ud af, at landsbyen ikke kun er indvaderet af nazister, men langt mere skræmmende trussel venter. Filmen forventes at være den fjerde film i 'Cloverfield'-serien.

På rollelisten er danske Pilou Asbæk, og 'Overlord' lyder som en actionbasker, der blander horror og krigstemaer.

Pet Sematary
Et remake af Stephen King-favoritten, som senest blev filmatiseret i 1989, har været længe undervejs. Nu ser det imidlertidigt ud til at blive virkelighed.

Makkerparret bag har tidligere lavet gyseren 'Starry Eyes', og det bliver interessant at se, hvordan de opdaterer historien om en familie, der flytter ind ved siden af en mystisk dyrekirkegård.

It: Chapter Two
Stephen King-filmatiseringen af It endte som en af de bedst sælgende gysere nogensinde, og efterfølgeren vil følge børnene fra Tabernes Klub 27 år efter, da Pennywise igen begynder at vise sig og vil have hævn!

Instruktøren bag den første film vender tilbage sammen med Bill Skarsgård, der imponerede alt og alle som dræberklovnen! 

World War Z 2
Efterfølgeren til zombie-storfilmen World War Z har længe været i et pre-production helvede, men nu ser det endelig ud til, at der er kommet gang i tingene.

I ’World War Z 2’ bliver hovedrolle Brad Pitt genforenet med instruktør David Fincher, der i 90’erne instruerede ham i de to mesterværker Seven og Fight Club.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

Mickey

Når man har en leading man med så meget talent som Brad Pitt, samtidig med at man tilfører en instruktør så kompetent som David Fincher, så kan de jo kun blive pisse fedt. Den første film var overraskende underholdende -Intet mesterværk, men underholdende. Har ENDNU større forventninger til nummer 2 i række :)

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Jacob

... 'The Crooked Man', som blev introduceret i 'The Cunjuring 2'?

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Daniel Hartvig Nielsen

Hej Jacob,
'The Crooked Man' er stadig på et tidligt stadie, så premiere perspektiv osv., er stadig ikke klart. Men når vi ved mere kommer den selvfølgelig på listen.

Vi nævner den dog kort under omtalen af 'Slender Man'.

MVH. Hartvig, kino.dk

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
adam

nr 1 it nr 2 the nun nr 3 jigsaw nr 4 the purge nr 5 happy day death nr 6 insidious 4 nr 7 halloween 11 glæder mig

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Mark

Det er sket før (og det er sket mange gange før), at lovede filmtitler ikke så lyset i Danmark alligevel. Jeg ser frem til flere af de nævnte filmtitler, så man må vel bare håbe på det bedste.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Johnnyuser/335920

Mange film bliver påtrykt gyser, uden reelt at være det.
Jeg kunne godt lide Get Out, men nogen gyser er det ikke ligefrem, den hører mere under triller-genren.
Cloverfield Lane 10 var også mere en triller end en gyser, så jeg tror at God Particle vil placere sig i nogenlunde samme genre.

Ingen af de tidligere predators film (både gode og dårlige) har været bare i nærheden af at være en gyser, men mere action film, så det er sikkert også den genre, den nye predator film havner i.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Gilbert

Hej Johnny

Gyser genren er meget ofte misforstået, da kun meget få har lyst til at sætte ord på genren. Den føles meget "flyvst" og ukonkret, fordi filmene ofte handler om vores egen frygt. For eksempel er Alien (1979) er gyser film som foregår i rummet, Alien er IKKE en Science Fiktion med et monster.

For at et film kan kaldes en gyser, skal den indeholde mindst en af følge tre elementer:
1: Filmen skal have et overnaturligt element. (monstre eller væsner, Dracula, Dæmoner, spøgelser og lign)
2: Filmen skal have monstrer fra naturen eller videnskaben. (Aliens, Frankenstein, "The Thing" (fra filmen 1982), Predator og lign)
3: Filmen skal vise mørke sider af den menneskelige natur. (Halloween [Micheal Myers], Psycho [Norman Bates], Mr. Hyde og lignene)
Derudover koncertrer gyser sig ofte også om "mordet", men Thrillers ofte handler om at skabe suspense frem til om mordet vil ske eller ej og hvem vil dø. Gyserfilmen er ikke bange for bare at dræbe karaktérer, de har ofte et monster som overstående, der skal få menneskene (og seeren) ud af hverdagens trygge rammer.

Bruger man disse retningslinjer for at finde om en film er gyser eller ej, passer den på samtlige film i artiklen og de film som du nævner.

Gilbert

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Johnnyuser/335920

men jeg vil i hvert fald kalde det falsk fvarebetegnelse, når en film betegnes som en gyser, men ikke indeholder et eneste skræmmende/uhyggeligt element, eller kun benytter sig af billige jumpscares, hvor et monster bare dukker frem og siger "BOO".

Når det er sagt så ser jeg meget frem til IT, hvor der forhåbentlig kommer den snigende uhygge, forhåbentlig underbygget af et godt soundtrack.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Johnnyuser/335920

F.eks. optræder der xenomorphs i både Alien og Aliens, men tonen er så meget forskellig, så den første Alien vil jeg betegne som sci-fi horror, mens Aliens er sci-fi action.

Det sammen med Terminator og Terminator 2: Judgment Day, hvor det kun er den første, der indeholder horror elementer.

Det handler meget om tonen/stemningen i filmen, og ikke kun hvilke elementer der indgår for om en film ligger inden for gyser-genren.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Michael

Godt nok sjældent jeg ser frem til efterfølgere/genindspilninger, men er fan af horror genren og tror ikke jeg har set frem til så mange på en gang.

Halloween 11.
The Predator
Jigsaw
The Nun
The Purge
Happy Death day
Insidious
Slender man
IT
Mother
Cult of Chucky (som jeg undrer mig lidt over ikke er nævnt)

Der er ihvertfald gjort plads herhjemme i samlingen til dem alle.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Julius

...

44 minutter siden
Noah

Det skulle havde været Snyder´s cut i biografen.

1 time siden
Magiskeuser/539619
Magiskeuser/539619

Jeg er en af dem som ikke gider se film i 3D...

Ohh well..

2 timer siden
Sune Pedersenuser/171268
?
Sune Pedersenuser/171268

Øh du har måske ikke engang set traileren eller kender DP fra tegneserierne ..

3 timer siden
Sune Pedersenuser/171268
Sune Pedersenuser/171268

Øh er du godt klar over hvor fucking en sindsyg vild film de fik lavet med et mikro budget i forhold til andre i den genre...

3 timer siden

Aktive debatter