Cookie- og Privatlivspolitik
17 Cannes-film købt hjem til Danmark

17 Cannes-film købt hjem til Danmark

Seriemordere, Ku Klux Klan og filmhistoriens (måske) vildeste sexscene

Stem op!
12
Stem ned!
0
(reset)

Da vi tilbage i maj deltog i Cannes Filmfestivalen, så vi et hav af gode film, og heldigvis lander de fleste af titlerne i dansk regi.

Her er en liste over de film, der pt. har fået en plads i biografkalenderen samt de, der er købt hjem med afventende premieredato.

 

 

Whitney
Dokumentarfilmen om den afdøde sangerinde er instrueret af Kevin Macdonald og ligner en arvtager til Asif Kapadias Oscar-vindende dokumentar om Amy Winehouse. Storslået sang og en tragisk skæbne er på menuen i en film, der byder på rystende afsløringer fra sangeringens turbulente liv. 

Angel Films har købt filmen hjem til premiere den 6. september.

 

Gräns
Gräns

Denne svenske film instrueret af den dansk-uddannede Ali Abbabis (Shelley) var et dybt originalt Cannes-pletskud, der løb med sidekonkurrencens hovedpris. Filmen handler om en toldvagt, som kan lugte andre menneskers følelser. En dag møder hun en mand, der ligner hende selv på en prik. Som vi tidligere har skrevet, gør filmens fuldstændigt uforudsigelige og zig zaggende fortælleforløb samt en uforglemmelig sex-scene, der tager prisen for årtiets mest absurde, Abbabis' værk til noget ekstraordinært.

Camera Film har købt filmen hjem til premiere den 27. september.


BlackKklansman
Spike Lee er tilbage - og endda med en film, der snuppede andenpladsen på den prestigefyldte festival. Historien er vanvittig, men sand, og handler om dengang en sort mand i 70erne formåede at infiltrere selveste Ku Klux Klan. Adam Driver ses i en stor rolle.

UIP har købt filmen hjem til premiere den 8. november.

 

The House that Jack Built
Lars von Trier har allerede opnået alverdens overskrifter via sin Cannes-galla, hvor små 200 mennesker udvandrede. Hans nye film er da heller ikke for sarte sjæle, da den følger seriemorderen Jack igennem 12 år med diverse aparte og grumme mord, der i sidste ende skal udgøre mandens samlede kunstværker.

Nordisk Film Camera har købt filmen hjem til premiere den 29. november.Cold War
Den Oscar-vindende Ida-instruktør Pawel Pawlikowskis nye drama foregår, som titlen antyder, i Polen efter Anden Verdenskrig. Vi følger de to kreative sjæle Wiktor og Zula, der mødes i en statslig organiseret sang- og dansetrup og kaster sig ud i en episk og kompliceret affære, der rejser fra Polen til Berlin til Paris. Storslået melankoli, musikalske indslag, elektrisk kærlighed og en instruktør-pris i Cannes.

Scanbox har købt filmen hjem til premiere den 13. december.

 

Mary and the Witch's Flower
Den japanske animationsfilm 'Mary and the Witch's Flower' er baseret på børnebogen 'The Little Broomstick' af Mary Stewart, som følger en ung pige, der får magiske kræfter af en fortryllende blomst. Instruktøren har tidligere stået bag den Oscar-nominerede film Marnie - min hemmelige veninde.

Angel Films har købt filmen hjem til premiere den 13. december.

 

Sink or Swim
Frankrig har lavet en fransk udgave af The Full Monty, der i sin tid solgte over 460.000 billetter i de danske biografer. Mandestrip er denne gang byttet ud med synkronsvømning, men ellers er opskriften nogenlunde den samme. En flok midaldrende mænd med personlige kriser finder frelse i en outsider-sport, og resultatet er underholdende, komisk og rørende.

SF Film har købt filmen hjem til premiere den 3. januar.Under the Silver lake
Under the Silver Lake
Manden bag It Follows har kastet sig ud i et mysterium med dybe film noir-undertoner og mere end en reference til David Lynch. Andrew Garfield spiller en ung L.A.-bums, der bliver besat af en smuk nabo, som pludseligt forsvinder. Snart ryger han længere og længere ned i Hollywoods syrede kaninhul – alt imens en ond hundemorder hærger lokalmiljøet.

UIP har købt filmen hjem til premiere den 3. januar.

 

Burning
Den koreanske auteur er tilbage i instruktørstolen for første gang i otte år, hvoraf hans tidligere værker bl.a. gælder 'Oasis’ og ’Secret Sunshine’. Hans nye drama er baseret på novellen 'Barn Burning' af den japanske forfatter Haruki Murakami og handler om to gamle bekendte, en kat og en mystisk hobby.

Camera Film har købt filmen hjem til premiere den 14. marts.

 

Capernaum
Filmen skabte overskrifter i Cannes for sin ubarmhjertige præmis. En 12-årig dreng fra Beirut sagsøger sine forældre for at have givet ham liv i en verden af kaos og krig. Snøft! Dramaet vandt filmfestivalens tredjepræmie, og instruktøren har tidligere stået bag Hvad gør vi nu?.

Scanbox har købt filmen hjem til premiere den 7 februar.

 

Happy as Lazzaro
Instruktøren Alice Rohrwacher delte prisen for bedste manus med iranske ‘3 Faces’. Filmen byder på en sær blanding af periodedrama, science fiction og samfunds-kommentar i en italiensk fabel om en ung mands ihærdige forsøg på at være et godt menneske i en verden styret af penge.

Camera Film har købt filmen hjem til premiere den 2. maj.

 

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles
Salvador Simós animerede spillefilm skildrer, dengang legenden Luis Buñuel optog den 27 minutter lange dokumentarfilm ‘Land Without Bread’ (1932) om hverdagen i de spanske Las Hurdes-bjerge - et af landets mest fattige folkefærd.

Angel Films har købt filmen hjem med forventet premiere 2019.

 

Shoplifters
Guldpalme-vinderen ’Shoplifters’ er intet mindre end et hovedværk for den mesterlige japaner, Hirokazu Koreeda ('Nobody Knows' og Min søns familie). Filmen, som handler om en familie af småsvindlere, der tager en lille forsømt pige til sig, er som alle Koreedas film et familie-centreret drama om livets store spørgsmål i kontrast til hverdagens stille magi.

FilmBazar har købt filmen hjem til premiere den 11. oktober.

 

Arctic
Arctic

Mads Mikkelsen bærer HELE filmen om en mand, der er styrtet ned på Arktis og efterhånden har lært at overleve under de barske omstændigheder. Da en redningshelikopter endelig ankommer, for derefter at styrte ned, indser den moderne Robinson Crusoe, at han selv må gå efter hjælp. Han er dog ikke længere alene, da den kvindelige pilot med nød og næppe overlevede.

UIP har købt filmen hjem - afventer dansk premieredato.

 

3 Faces 
Iransk drama, der i mockumentary-stil skildrer en filminstruktør og skuespillerindes rejse til en landsby, hvor en ung pige måske/måske ikke har begået selvmord i kunstens navn. Instruktøren Jafar Panahi, der som altid spiller sig selv, er ikke ny på festivalen, selv om det bestemt ikke er nemt for ham at: A) Få filmene lavet. B) Få filmene ud af Iran. C) Selv komme ud af landet – faktisk har han udrejseforbud. Og kunne heller ikke selv deltage i festivalen, hvor filmen vandt prisen for bedste manus.

Camera film har købt den hjem til premiere den 14. marts.

 

The Wild Pear Tree 
Tyrkiske Nuri Bilge Ceylan er en sand Cannes-darling med utallige nomineringer bag sig og en Palme i kufferten for 2014’s ’Vintersøvn’. Nu er mesterinstruktøren tilbage med endnu en længere sag, der denne gang handler om en forfatter, som vender hjem til sin fødeby for at blive indhentet af fortiden og sin fars gæld.

41 Shadows har købt filmen hjem – afventer dansk premieredato.

 

Dogman
Matteo Garrone - ham med ’Gomorrah’ - har igen en deprimerende ægte og vigtig agenda i filmkunstens tegn. Denne gang følger vi en hundefrisør, som involveres i en grum mordsag i en forstad til Rom. Filmen blev hyldet for hovedrolleindehaveren Marcello Fonte, der tog prisen for bedste mandlige skuespiller.

Camera Film har købt filmen hjem til premiere den 17. april.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.