Cookie- og Privatlivspolitik

Amy

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har begyndelsesvis en rolig og let grundstemning, men bliver gradvist mere alvorlig, tung og trist i sin skildring af en forpint, ulykkelig og af stoffer påvirket hovedperson. I en forholdsvis lang scene ses close-ups af den kvindelige hovedperson og hendes kæreste, begge påvirkede af stoffer og med sår forskellige steder på krop og ansigt efter at have skåret sig med skår fra en flaske. I en anden ubehagelig scene ses close-ups af en udmarvet, hærget og forpint hovedperson, som igen er tydeligt påvirket af stoffer. I flere klip fortæller en grædende kvinde, hvordan hun har følt sig magtesløs i forhold til at kunne hjælpe hovedpersonen ud af sit stofmisbrug. Endelig ser man afslutningsvis hovedpersonens tildækkede lig bæres ud i en bil. De mange scener med stofmisbrug og selvhad samt filmens realisme og uforløste, triste slutning gør, at den vurderes at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
30.07.2015
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Amy
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Babybio, Seniorbio
|

'Amy' er en dokumentar om den nu afdøde britiske sangerinde Amy Winehouse.

Filmen kommer rundt om hendes musik og mystiske liv gennem gamle hjemmevideoer, intime interviews og udtalelser fra familie og samarbejdspartnere.

Da stjernen var på toppen af sin popularitet, fyldte alkoholmisbruget og de personlige forhold sladderspalterne. Berømmelsens pris skulle vise sig at være stor for den genrefornyende musiker, som døde i en alder af 27 år.

Dokumentaren er instrueret af BAFTA-vinderen Asif Kapadia. Amy Winehouse var kendt for sin moderne tilgang til klassisk soul, R&B og blues, og hendes gennembrudsalbum, 'Black to Black', modtog fem Grammy-priser i 2008.

Efter hendes død i 2011 blev albummet det bedst sælgende af slagsen i Storbritannien i det 21. århundrede. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (360 votes)
4.7
5

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Et flot og respektfuldt portræt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] selv om man kender både historien og den triste slutning er beretningen om det frie fald i 'Amy' både et studie i dårlige dispositioner og en stærkt bevægende oplevelse." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Kapadias film er ikke kun for fans, snarere kan man påstå, at salig Winehouse vil få en ny fanskare efter dette fornemme, filmisk overlegne portræt. Undertegnede er en af dem." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Asif Kapadia udnævner ingen skurke. Det klarer folk omkring Amy selv." (Dorte Hygum Sørensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeleneColor

Dengang MTV rent faktisk spillede musik/musikvideoer, så kom Amy næsten altid op.. Hendes sange blev en ren ørehænger og sød musik i mine øre, når bare den første tone spillede igang

Har aldrig hørt rigtig hørt om Amys historie, eller fundet interessen til at finde bekendskab til den. Jeg hørte hendes musik og det sagde det meste for mig, men efter at have set dokumentar filmen her, har den åbnet mine øjne for hvad hendes musik handlede om. Det handlede om hendes liv - det følges så ægte!
- Dokumentaren har vist meget, og jeg er sådan set tom for ord på, hvordan jeg skal skrive videre til anmeldelsen her...

Håber at Amy hviler godt hvor end hun befinder sig nu, og ønskes at det er et fredfyldt sted. R.I.P.

S. Rico

Jeg kan ikke lytte til Back in Black eller You Know I’m No Good uden at blive meget berørt. De to numre er selvfølgelig begge fra Amy’s fremragende album Back To Black. Dette album oser af at handle om hendes eget svære liv og hendes relationer til alkohol, stoffer og kæresten Blake Fielder.
Men når jeg nu har set dokumentarfilmen Amy, så kan jeg ikke lade være med at bide mærke i, at alle disse utrolige hjerteskærende numre fra Back To Black faktisk er skrevet FØR, det for alvor gik ned ad bakke for hende.

Amy giver et godt og upoleret indblik i hendes liv og karriere. Man kan ikke lade være med at spekulere på, om det mon ikke var gået anderledes (læs: bedre), hvis hun ikke havde fået så stor succes med Back To Black - og især hvis hun havde holdt nallerne fra ulykkesfuglen Blake Fielder. Hun var primært en stor jazz-sanger, og hun skulle aldrig have været kastet ud i den gigantiske pop idol mediemaskine.

Jakob P.

Amy får 5 stjerner af Anmelderen *****

Jeg må sige at jeg blev rørt, overrasket og medfølende da jeg var inde og se dokumentaren "Amy" om superstjernen Amy Winehouses liv, hvor man virkelig får indblik i stjernens liv. Hendes opture og nedture og hendes liv fra hun bliver spottet af en talentspejder, ruller hen over skærmen og man bliver rørt over denne dybe, ærlige og talentfulde fortælling om den stjerne som Amy Winehouse allerede var da hun blev opdaget. Man ser virkelig hvor hensynsløse pressen egentlig er overfor stjerner som Amy, og hele den mølle som Amy bliver trukket igennem rent følelsesmæssigt og rent livsmæssigt. Filmen viser ufiltreret hendes misbrug af bløde og hårde stoffer, som hendes kæreste introducerer for hende, og som oveni hendes forestående alkoholmisbrug bliver enden på hendes liv såvel som enden på hendes flotte og udmærket karriere.

Amy Winehouse starter med at blive opdaget af en talentspejder i en tidlig alder, og kommer senere i et musikstudie, hvor hun går i gang med det som bliver til hendes første plade. Dette første album bliver kickstarten til en turbulent og imponerende karriere, som desværre også bringer uanede mængder af misbrug med sig, og som desværre også kommer til at blive enden på en stor stjernes liv. Dokumentaren består af ufiltrerede interviews og uredigerede hjemmevideoer, som tilsammen giver et godt og grundigt indblik i Amy Winehouses liv og karriere.

Man får - som tilskuer til dette inferno som hendes karriere jo egentlig var, mand eller kvinde, lyst til at græde på hendes vegne. Det er virkelig et tab for verdens musikscene at Amy Winehouse ikke er blandt os længere. Efter at have set hendes dokumentar, som er lavet af Asif Kapadia, er jeg helt sikkert blevet fan af Amy og hendes musik, og jeg er på nuværende tidspunkt ved at opkøbe de albums hun nåede at lave. En ting jeg lagde mærke var pressen og al den medieopmærksomhed som en stjerne på hendes niveau får. Pressen er ikke bare ubarmhjertelige, de er direkte sindsyge! De overfalder stjernerne uanset hvem det er, og så presser paparazzierne deres kameraer helt op i ansigterne på stjernerne uden nogen som helst hensyntagen eller nåde. De er komplet sindsyge! Man kan ikke lade være med at tænke på, at pressen og personlige faktorer pressede Amy ud i det misbrug som endte med at slå hende ihjel. Selv om menneskerne omkring hende udtaler i filmen, at de gjorde hvad de kunne, så ville man ønske de havde gjort mere, og sikret at hun i hvert fald ikke døde i en alder af 27 år. Det ville have været en stor ære hvis hun fortsat var blandt os, men skæbnen ville det anderledes. Desværre. Dokumentaren "Amy" er en ærlig, dybdegående og respektfuld film om Amy Winehouse og hendes liv, og jeg kan varmt anbefale denne film til alle jeg kender, og til alle dem som læser denne anmeldelse.

Ulla

En film man bare skal se.

Tanjauser/450313

Utrolig film som viser den rigtige og sande historie af Amy Winehouse liv. Skræmmende at se hvor meget medierne var med til at ødelægge - det er tankevækkende. Jeg skrev et skole projekt omkring Amy Winehouse hvor hovedtemaet lød på "Berømmelsens pris". Det er præcis hvad denne film viser. Hendes historie fremvises på en utrolig smuk og rørende måde - den fik mig til at græde. Jeg elsker den måde hendes musik og tekster er flettet ind i forhold til de konkrete sangteksters betydning. Det er nok en af de bedste film jeg nogen sinde har set - den glemmer man ikke lige. Den kan virkelig anbefales!

Karen Sofie

Filmen Amy er klart værd at se, særligt hvis man godt kan lide Amy Winehouse's musik. Det er en stor oplevelse at være vidne til Amys op- og nedture, men lige så fedt det er at være med på sidelinjen til hendes store succes'er lige så sørgeligt er det at se et menneske med så megen musik og passion i sig forfalde. Trods jeg allerede kendte hendes historie særdeles godt, rørte filmen mig. Amy var en ener, og dette portræt giver et nuanceret og dybdegående billede af hvem hun var. Eneste anke er dog, at filmen til tider er lidt langtrukken, den kunne sagtens være kortet et kvarter eller mere ned.

Marta

Virkelig god film, lavet med respekt for Amy Winehouse og med masser af empati. Hvor er det ærgerligt, at der ikke var nogen, der var i stand for at hjælpe hende.
De sidste scener, hvor hun ikke er i stand til at synge, er hjerteskærende.

Fanny

Det var et rent tilfælde at jeg i første omgang tog med ind og så filmen. Jeg kendte godt til hendes musik - eller det hun endte med at blive berømt på, fandt jeg ud af senere, efter at have set filmen. Indtil da havde jeg ikke skænket Amy W. mange tanker, andet end at hun var endnu en popsanger som døde af en overdosis. Filmen gav mig et helt andet perspektiv.

Filmen er helt unik og ganske fantastisk, da den virkelig formår at skabe en fuldsgørende og levende fortælling om, hvem Amy i virkeligheden var - eller rettere måske: hvem hun ikke var.

Thea Schou

Har aldrig haft det store kendskab til Amy Winehouse som kunstner, men kan ikke benægte at en tåre eller to trillede ned ad kinderne, da rulleteksterne sluttede filmen af. Amy var mere menneskelig end nogensinde i dette unikke indblik i hendes hverdag spækket med både fysiske og psykiske kampe som hun i sidste ende måtte give efter for. Har man set denne film er man ikke ét sekund i tvivl om, at hun har det bedre hvor hun er nu. Simplethen fantastisk arbejde fra Asif Kapadia's side.

Jesper

En film, der rammer dybt og ikke sådan lige kan slippes. Hvilket talent - og hvilket spild.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.