Cookie- og Privatlivspolitik

Marnie - Min hemmelige veninde

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har overvejende en melankolsk grundstemning. Den indeholder flere scener med en trist og ensom hovedfigur, og i én scene ser man i et flashback en lille nedtrykt pige sidde alene i et hjørne og kramme sin bamse, mens en gruppe voksne skændes foran hende. I en anden scene befinder to piger sig i en stor, mørk silo, og et uvejr bryder løs og skræmmer de to piger. Da fortællingen herudover er rolig og varm, og da den også forløses positivt, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
25.12.2015
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Omoide no Mânî
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

'Marnie - Min hemmelige veninde' handler om den unge pige Anna Sasaki, der bor hos sine plejeforældre i Sapporo, Japan. Efter et slemt astma-anfald beslutter plejeforældrene at sende hende på landet henover sommeren.

Her møder hun pigen Marnie, der bor i en stor villa omgærdet af mærkelige begivenheder. Pigerne bliver tætte veninder, og langsomt begynder en gammel historie at få et nyt liv.

'Marnie - Min hemmelige veninde' er én af de sidste film fra Studio Ghibli, før filmselskabet i 2014 meddelte, at man ville sætte filmproduktionen på pause efter den legendariske instruktør og animator, Hayao Miyazaki, gik på pension. Historien er baseret på bogen 'When Marnie Was There' af Joan G. Robinson.

'Marnie - Min hemmelige veninde' er nomineret til en Oscar for Bedste animationsfilm.

Filmen vises på japansk med danske undertekster.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (36 votes)
5.2
4.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Animationsstilen i 'Marnie - Min hemmelige veninde' er tæt på at have Miyazakis kvaliteter, mens historien om Anna er mere intim end Miyazakis typisk på én gang lidt bredere og mere overnaturlige vingefang." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "... rummer alle de poetiske kvaliteter vi forbinder med værkerne fra Studio Ghibli [...] Ghibli længe leve!" (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Her tales der ikke ned til publikum, ungt som gammelt, men der insisteres tværtimod på, at animationsfilm kan være både vidtløftig, melankolsk og stærkt forstyrrende." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Ubestemmelig lokalitet modsvarer en ellers tit betænkelig, senromantisk sløring af grænsen mellem fantasi og virkelighed, men spejler her [...] en sindstilstand gennem et vemodigt og charmerende naturmættet billedsprog." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "De japanske film tør være langsomme, triste og smukke. Du tror sikkert, at det er kedeligt, fordi du er vant til de hurtige farver, som amerikanske film bruger så godt. Men du vil nyde at se noget andet end Disney-prinsesser. Især hvis du selv er en stille pige, der bliver teenager lige om lidt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
frøken

En fantastisk flot film den er ikke overvældene som nogle af de tidliger ghibli men den er rigtig god, den er på listen over en af mine ynglings film. Selvom filmen virker som et normal og realistisk hverdags liv syntes jeg også der var lidt magisk og spirituelt over den hvilket jeg syntes er længe siden det har været i de seneste ghibli film. Jeg tror mange ville kunne forstå hovedkarakteren.

Segoyuser/116755

Den vil jeg lige gense engang den udkommer på dvd, det er det med detaljer og at filmen er flot!

Jeg syntes tiden smuttede så var den slut, animation var i top , historien har som skrevet et andet sted "ligheder" Inderst inde, dog vil jeg også tilføje Arriettys Hemmelige verden"

Ordet hemmelig gentages men historien er en anden, her er det følelser, oplevelsen af hvem er jeg, tabet af familie , masser af fantasi, at turde vælge nyt både hvad angår venskaber, som sociale oplevelser.

S. Rico

Alle mener tilsyneladende, at Inderst Inde med 100% sikkerhed vinder en Oscar for årets bedste animationsfilm. Men skulle det utænkelige ske, at den i stedet går til When Marnie Was There, så skal jeg på ingen måde brokke mig. Det ville være en super fin og fortjent anerkendelse til Studio Ghibli. Filmen er en af de bedste fra deres side i mange år. Og det selv om det ikke er en ægte Miyazaki film. Historien er fantastisk rørende og man skal have et hjerte af sten for ikke at sidde med våde øjne til sidst.

Alt er egentlig som det plejer i andre lignende film fra samme skuffe: En 12-årig pige, Anna, flytter ind i et gammelt hus ude på landet og starter med at udforske området og lære beboerne at kende. Hun møder snart den jævnaldrende pige Marnie, som bor i et stort hus, der det ene øjeblik er nedslidt og forladt, men det næste øjeblik smukt og fyldt med liv. Så er Marnie måske bare et produkt af Annas fantasi - eller hvad...?

Tempoet er dejligt afdæmpet. Stregen er enkel, men samtidig er der utrolig mange flotte detaljer. Læg eksempelvis mærke til den vildtvoksende ukrudt og algebelægningen på fliserne, eller den afskallede maling på dørene, eller høvlspånerne på gulvet i mandens værksted. Det er på én gang både simpelt stilistisk og på kanten af fotorealisme.

Temaet kan minde om Inderst Inde, idet begge film udforsker de følelsesmæssige og sociale udfordringer en pige kan have i alderen lige før puberteten - herunder det at føle sig anderledes, at skulle ”finde sig selv” og behovet for venskaber.

HeleneColor

Så smuk og så rørende!
En helt ned på jorden eventyr, som man kan selv sætte sine fødder i deres sko, og fornemme hvad de (karakterne) går igennem i løbet af filmen.
- Marnie - Min hemmelige veninde er en udsøgt animationsfilm. Det er jo et kunstbillede i sig selv!

Asgeruser/233708

De kan bare det dér, de japanere. Utroligt smuk film, både med hensyn til animation og sceneri, og ikke mindst de fine små detaljer i personernes liv. Hvad der i vores eget liv (og de fleste andre film) kunne være en helt ordinær situation, som f.eks. et middagsmåltid, bliver et lille stykke magi - fortalt med detaljerigdom og varme, så man ønsker at man sad med ved bordet. En historie med dyb indsigt i mennesker, der sammen med den vidunderlige musik griber én om hjertet - og så har vi endnu en filmperle fra Ghibli. Måtte de lave mange flere!

oMega2K5

Kan man måske håbe at denne film bliver vist på originalsproget i de danske biografer? Da traileren, med danske undertekster jo faktisk er japansk? :D

Mette

Hej Kasper,
Filmen bliver vist på originalsproget med danske undertekster :)

Vakse Viggo

Jeg glæder mig til at se den.

peter wichmann

Håber den bliver god

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.