Cookie- og Privatlivspolitik
Svensk-dansk film med årtiets vildeste sex-scene vinder vigtig Cannes-pris

Svensk-dansk film med årtiets vildeste sex-scene vinder vigtig Cannes-pris

Gräns vinder førsteprisen i Un Certain Regard

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

Her til aften har Ali Abbabis' svenske film 'Gräns' (på engelsk 'Border') vundet en af de mest fornemme priser på Cannes Filmfestivalen, nemlig førsteprisen i sidekonkurrencen Un Certain Regard. 

Prisen kommer med hjem til Danmark, hvor Abbabis er Filmskole-uddannet, bor og hvor store dele af finansieringen samt produktionens hovedkræfter kommer fra.

Vi så filmen om en aparte toldvagt med en overnaturlig lugtesans, der falder for en mystisk mand med præcis samme "lidelse", for en uges tid siden. Vi kaldte den efterfølgende for en "dybt original, magisk sødmefuld, vanvittigt ulækker, rørende, skræmmende og bedst af alt utroligt underholdende" film (se anmeldelsen forneden). 

Handlingen bygger på en novelle af John Ajvide Lindqvist, der tidligere har skrevet forlægget til Lad den rette komme ind. Og det er det selvsamme unikke møde mellem den uglamourøse hverdagsrealisme og vanvittige magiske elementer, der gør 'Gräns' til Sveriges næste bud på en skæv klassiker.

Især de to hovedroller (Eva Melander og Eero Milonoff sminket til ugenkendelighed), filmens fuldstændigt uforudsigelige og zig zaggende fortælleforløb samt en uforglemmelig sex-scene, der tager prisen for årtiets mest absurde, gør Abbabis' værk til noget ekstraordinært.

At juryen vælger at tildele hovedprisen til netop denne, er med andre ord utroligt velfortjent, og det kommer heller ikke som en stor overraskelse, da reaktionen i salen, blandt anmelderne og hos jury-formanden, Benicio del Toro (som vi tilfældigvis sad tæt på under visningen) var enstemmigt positiv.

'Gräns' er købt hjem til Danmark af Camera Film. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Mickey

Udover Rogue One, så har Disney's Star Wars været én kæmpe skuffelse.

4 timer siden
Jacob

Kejseren dør i Episode VI. Det har J.J. Abrams været ude og sige efter den store afsløring.

6 timer siden
Antaeus

Nu kender jeg ikke nogle af bøgerne, men hvis man henholder sig til filmuniverset, altså de forrige Star Wars film og især Ep.

11 timer siden
Kasper

At kejseren overlevede er udforsket i ret mange roste EU bøger, og kan næppe betragtes som en hovsa løsning.

11 timer siden
Antaeus

At være den nye "The Force Awakens" (Star Wars) ser jeg ikke som en stor fordel - jo, sammenlignet med hvad der er kommet af Terminator film efter

11 timer siden

Aktive debatter