Titanic (1997)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
09.02.2023
| |
3 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Titanic
|
Versioner: se alle
3D, 3D IMAX, 2D (u/undertekster), 70 mm, Film og foredrag
|
Billetter

I filmen 'Titanic'  begynder luksuslineren sin jomfrurejse fra Southampton den 10. april 1912.

Alle samfundslag er repræsenteret på det synkefrie skib fra den unge og kække Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), der har vundet sin billet i et spil kort, til den elegante og reserverede Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet), der rejser på 1. klasse med sin rige familie.

Det uundgåelige møde mellem de to modpoler ender med ægte kærlighed, imens skibet langsomt men sikkert nærmer sig det skæbnesvangre isbjerg.

Det romantiske drama er siden 1997 blevet betegnet som vor tids 'Borte med blæsten' (1939), og den vandt intet mindre end 11 Oscars og gjorde desuden Leonardo DiCaprio og Kate Winslet til Hollywoods største stjerner.

'Titanic' vandt Oscars, og filmen er den næstmest indtjenende film i verdenshistorien kun overgået af James Camerons egen 'Avatar' fra 2009. Filmen fik amerikansk biografpremiere den 19. december 1997, og dermed har storfilmen lige fyldt 25 år og får nu dansk repremiere i en remastered 3D-udgave.

Skal du se Titanic (1997)?
(937 stemmer)

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en imponerende præstation... 3D-effekterne [er] anvendt nærmest diskret til at intensivere billederne ved at give dem øget dybde, der understreger både skibets og kærlighedens storhed og gør den langsomme undergang næsten ubærligt nærværende." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... det er ikke det nye 3D-format, der blænder. Ligesom sidst er det såmænd bare instruktør James Camerons indspirerede og 100 procent fejlfri arbejde, der slår benene væk under tilskueren..." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Titanic' er stadig et imponerende filmteknologisk udstyrsstykke... Knivskarpt restaureret. Til gengæld virker 3D-effekterne ganske overflødige..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Når man ikke længere overvældes af det visuelle udstyrsstykke, får man øje på kærlighedshistorien, der også lader meget tilbage at ønske... Cameron skulle nok bare have ladet ”Titanic” blive i 1990'erne. Det havde filmen været bedst tjent med." (Katrine Sommer Boysen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Den mest fantastiske film fortælling

Jean

Festfyrværkeri på fyn

Fantastisk smuk film, et mesterværk

Steffen

TITANIC er efterhånden en ældre sag. Filmen udkom i 1997, og både LEONARDO DICAPRIO og KATE WINSLET har siden medvirket i et hav af film. Og det er måske filmens alder, der gør, at den i dag fremstår en anelse langtrukken og knap så skarp, som den gjorde dengang i 1998, hvor filmen løb afsted med hele 11 Oscar-statuetter.

Historien gør stadigvæk indtryk, men det er først i filmens sidste akt, hvor der rigtigt begynder at ske noget. Samtidig virker mange af karaktererne flade og får ikke rigtigt lov til at udfolde sig undervejs - på trods af filmens spilletid på 3 timer og 14 minutter.

Man fornemmer dog stadig klart, hvordan de visuelle effekter har måtte imponere tilbage, da filmen udkom. Man kunne håbe på, der en dag kom en officiel Director’s Cut-udgave af filmen, men det er der desværre intet, der peger på i øjeblikket. Filmen er stadigvæk en must-see, men tager sig ikke helt så godt ud længere, som den gjorde for 10-15 år siden.

Rasmus

Jeg har altid syntes at Titanic var en af de smukkeste kærlighedsfilm nogensinde. Dog syntes jeg at 3 timer er for lang for en film.

Frederik

En klassiker, der aldrig dør

Simon

Der kan ikke være meget tvivl om at Titanic er en klassiker, som alle filmelskere bør have set mindst én gang.

Med tanke på den er fra 1997, synes jeg helt klart den fortjener alle stjerner. En god og rørende historie, og hvad der vel var Leonardo DiCaprios helt store gennembrud på filmscenen.

Anne Clara

En ægte klassiker!

Marc

Such a good movie.. !

Kim

Klassikeren over dem alle!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.