Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Titanic (1997)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
19.04.2018
| |
3 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Titanic
|
Versioner: se alle
3D, 2D, 70 mm
|

I filmen 'Titanic'  begynder luksuslineren sin jomfrurejse fra Southampton den 10. april 1912.

Alle samfundslag er repræsenteret på det synkefrie skib fra den unge og kække Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), der har vundet sin billet i et spil kort, til den elegante og reserverede Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet), der rejser på 1. klasse med sin rige familie.

Det uundgåelige møde mellem de to modpoler ender med ægte kærlighed, imens skibet langsomt men sikkert nærmer sig det skæbnesvangre isbjerg.

Det romantiske drama er siden 1997 blevet betegnet som vor tids 'Borte med blæsten' (1939), og den vandt intet mindre end 11 Oscars og gjorde desuden Leonardo DiCaprio og Kate Winslet til Hollywoods største stjerner.

'Titanic' vandt Oscars, og filmen er den næstmest indtjenende film i verdenshistorien kun overgået af James Camerons egen 'Avatar' fra 2009. Filmen fik amerikansk biografpremiere den 19. december 1997, og dermed har storfilmen lige fyldt 20 år og får nu dansk repremiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1312 votes)
5.1
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en imponerende præstation... 3D-effekterne [er] anvendt nærmest diskret til at intensivere billederne ved at give dem øget dybde, der understreger både skibets og kærlighedens storhed og gør den langsomme undergang næsten ubærligt nærværende." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... det er ikke det nye 3D-format, der blænder. Ligesom sidst er det såmænd bare instruktør James Camerons indspirerede og 100 procent fejlfri arbejde, der slår benene væk under tilskueren..." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "'Titanic' er stadig et imponerende filmteknologisk udstyrsstykke... Knivskarpt restaureret. Til gengæld virker 3D-effekterne ganske overflødige..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Når man ikke længere overvældes af det visuelle udstyrsstykke, får man øje på kærlighedshistorien, der også lader meget tilbage at ønske... Cameron skulle nok bare have ladet ”Titanic” blive i 1990'erne. Det havde filmen været bedst tjent med." (Katrine Sommer Boysen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frederik

En klassiker, der aldrig dør

Simon

Der kan ikke være meget tvivl om at Titanic er en klassiker, som alle filmelskere bør have set mindst én gang.

Med tanke på den er fra 1997, synes jeg helt klart den fortjener alle stjerner. En god og rørende historie, og hvad der vel var Leonardo DiCaprios helt store gennembrud på filmscenen.

Anne Clara

En ægte klassiker!

Marc

Such a good movie.. !

Kim

Klassikeren over dem alle!

Noah

Der blev tre timer af mit liv spildt!

Marcus

Rørende film! En som jeg kan gense igen og igen.

Lars Michael

Nok en af verdens bedste film der er lavet. Men nok også em af de sværeste film der er lavet og måske også den hårdeste film til dato, men hold da op hvor er den god.

Frederikke Josephine

En helt fantastisk film man virkelig kan anbefale. Hvis man er til romantiske og sørgelige film, så er den lige noget for dig.

Filledk

Dårlig film, var ret indlysende at skibet ville synke, men at den sank pga et isbjerg er dårlig fundet på,
For slet ikke at nævne der var plads til mindst 2 på den plade/dør
Og hvem med respekt for selv smider et extremt dyrt smykke i havet

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.