Cookie- og Privatlivspolitik

The Invisible Man

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende stemning og den indeholder adskillige scener med uhygge, chokeffekter og både fysisk og psykisk vold. Dette kommer særligt til udtryk i at en kvinde terroriseres af en usynlig fjende, og at hun står alene med sine problemer. Der er flere scener med blodigt udpenslede skildringer af drab. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
27.02.2020
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Invisible Man
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

Gyserfilmen 'The Invisible Man' tager sit udgangspunkt i H.G. Wells' klassiske roman af samme navn fra 1897. Bogen blev første gang filmatiseret i 1933 med The Invisible Man.

I den nye film følger man kvinden Cecilia, hvis voldelige ekskæreste tager sit eget liv og samtidig efterlader sig en stor formue. Cecilia har dog en mistanke om, at han har forfalsket sin egen død.

Kort efter den tragiske begivenhed sker der en række umiddelbart tilfældige, men dødelige sammentræf, der får Cecilia til at skulle bevise, at hun er forfulgt af noget – eller nogen – ingen kan se.

'The Invisible Man' er instrueret af Saw- og Insidious-skaber Leigh Whannell. Andre af H.G. Wells' historier er også tidligere blevet filmatiseret ad flere omgange, bl.a. med Klodernes kamp og The Time Machine

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (73 votes)
4.8
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "Det er det meste af tiden morderligt spændende - og selv om instruktøren Leigh Whannell primært er kendt for sit arbejde på gyseruniverserne 'Saw' og 'Insidious', forfalder han ikke til gysergenrens billige tricks." (Thomas Brunstrøm)

  • Dagbladenes Bureau

    "Havde instruktøren haft bedre styr på, hvordan han skulle have struktureret filmens plot i anden halvdel af fortællingen, ville 'The Invisible Man' have mindet om noget, der kunne være en uforglemmelig gyser. Nu er den blot en effektiv, velfotograferet og ekstremt velspillet sag ..." (Casper Hindse)

  • Politiken

    "Elisabeth Moss er en karakter med profil, ingen babe. Men i det lange løb tager hun kampen mod de mange repetitionsgys i et klaustrofobisk familieunivers ..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ole

God historie, godt skuespil. lyden er fantastisk, ikke det sædvanlige gyser pis, men ekstrem spændende og man får hoppet noget rundt i sædet i samtlige 2 timer,

S. Rico

Filmen starter udmærket, men det går hurtigt ned ad bakke. Eftersom det hele er så ekstremt forudsigeligt, så er der slet ingen spænding eller uhygge overhovedet. Skuespillet er fint nok til at starte med, men når først personerne begynder at overreagere og opføre sig utroværdigt, så forvandler det gode skuespil sig til overspil.

Det hjælper selvfølgelig heller ikke på min oplevelse, at jeg ikke kan se noget uhyggeligt ved "usynlige mænd der overvåger dig". Men det er der helt sikkert mange andre der kan, og som sandsynligvis kan få en rigtig god og uhyggelig oplevelse ud af filmen. Mit medpublikum sad i hvert fald alle helt ude på kanten af sædet. Så filmen kan bestemt noget.

Det meste af filmen ligger på 3 stjerner, men hen mod slutningen falder den til 2 stjerner, fordi der sker lige præcist det, som jeg desværre forudså. Der anvendes alt for mange billige tricks og genbrug. Helt tåkrummende bliver det, da vejrudsigten siger regn på fjernsynet i baggrunden. Åh, nej, nu skal de vel ikke til at stjæle regnvejrsscenerne fra Hollow Man? Jo, lige præcis! Suk! Det er for billigt og dovent.

Carsten

Nogenlunde skuespil, skidt koncept, som er set før. Jeg kan ikke anbefale at se The Invisible Man.

Claus

Man kan vel nok sige at Universal´s monster Reboot ikke har haft den virkning som de havde ønske sig. Tag filmen The Mummy med Tom Cruise som ”skulle” være filmen der starte det hele tilbage i 2017, men filmen var dårlig modtaget af befolkningen at det satte en stopper for deres planer. Selv syntes jeg også at filmen var dårlig, den var ikke skærmene, alt action var over the top, manuskript er ikke godt skrevet osv. Så jeg havde ikke de store forventer til the Invisible man, det hjalp heller ikke at trailer afsløre meget af film troede jeg dengang. Men jeg kan glæde sige at filmen slet ikke er så dårlig, denne anmelde ind holder ikke spoilers.
De positive ting.
jeg vil give stort ros til Elisabeth Moss som giver en god overbevis til hendes karakter, man føler virkelig at karakteren er fanget i et voldelig forhold og er desperat for at slippe væk samt hvordan hun udvikler sig gennem filmen.
Aldis Hodge er også god i rollen som en politiven af vores hovedperson søster.
En ting som kom bag på mig, er Kamera arbejdet i filmen, filmen er optaget på en speciel måde. F.eks. i nogle takes ser vi bare et hjørne hvor der ikke er nogle, men vi tilskuerne ved at den usynlig man gemmer sig.
Forklaring på hvordan man kan gøre sig usynlig er også god, det for en til at tænke at det sagtens kunne forekomme men nutidens teknologi.
De negative ting jeg har ved filmen kan være små ting for folk med for mig, betyder det alt. Det kan være noget logisk som hvor blinde folk kan være samt hvorfor ikke politiet ikke bruger overvågning osv. Igen små ting.
Så vis man mangler en god gyserfilm til at fordrive tiden med kan jeg varmt anbefalede The Invisble man, den skal havde 4 ud af 6 stjerner.

TheDayDreamer

Det blev instruktøren Leigh Whannell der skulle bringe historien om "The Invisible Man" til live, på en måde der appellerer til et moderne publikum. Hvordan greb han så den opgave an? Tjo, han tog historien der i sin grundvold handler om en gal videnskabsmand, og pakkede den ind i et tema om hustruvold, for på den måde at kontekstualisere, opdatere og på samme tid gøre den relevant - og det synes jeg faktisk han er sluppet overraskende godt fra!

Historien er fed, og man holdes som publikum hele tiden på kanten af sædet, fordi man aldrig ved hvad der sker i næste øjeblik! Det har været en smart måde at nytænke fortællingen om et monster på, og der var nogle overraskende twists and turns på vejen.

Begge hovedrollerne gør det godt! Elizabeth Moss (kendt fra bl.a The Handmaiden's Tale) i rollen som den voldsramte hustru der desperat forsøger at få omverdenen til at tro på at hendes mand er efter hende, på trods af at han er erklæret død, og alt hvad der sker omkring hende, mest af alt peger på at det er hende selv der har fået et psykisk nedbrud, og Oliver Jackson-Cohen (fra bl.a The Haunting Of Hill House) som manden man aldrig rigtig ved hvor man har - for hvad er noget af det vi frygter mest? Det vi ikke kan se! Men er det noget vi bilder os ind, eller ER der virkelig noget om det, lurer han i krogene?

Det vil jeg anbefale at i går i biografen og får svar på - for "The Invisible Man" er i min optik et vellykket forsøg på at puste nyt liv i monstrene, og filmen var noget som "The Mummy" helt fundamentalt IKKE var: den er skræmmende!

Jeg glæder mig til at se hvordan de andre monstre kommer til live!

Henrikuser/677168

God historie, godt skuespil. lyden er fantastisk, ikke det sædvanlige gyser pis, men ekstrem spændende og man får hoppet noget rundt i sædet i samtlige 2 timer,

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.