Cookie- og Privatlivspolitik

Skyggen i mit øje

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har i mange scener en dyster og ildevarslende stemning. De indeholder mange dramatiske scener med bombardementer, eksplosioner, skyderier, overfald, tortur og likvideringer. I flere scener ser man døde, sårede og lemlæstede personer og personer, der er angste og i panik. Da flere af scenerne er meget voldsomme og særdeles blodige, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
28.10.2021
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Skyggen i min øje
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Eng. undertekster, Babybio, DoaS, Seniorbio
|

Det danske drama 'Skyggen i mit øje' handler om bombningen af Den Franske Skole på Frederiksberg.

Den 21. marts 1945 bliver Danmark ramt af en tragedie. Det britiske Royal Air Force angriber Gestapos hovedkvarter Shellhuset i midten af København, hvor 26 danske krigsfanger er blevet placeret som levende værn af tyskerne.

Angrebet lykkedes, men da et fly styrter ned ved Den Franske Skole, får branden de efterfølgende bombefly til at tro, at deres mål er under røgskyen. 

Den forfærdelige hændelse danner rammen for 'Skyggen i mit øje', hvor den skæbnesvangre begivenhed fortælles gennem perspektivet fra nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra den franske skole, de unge indespærrede frihedskæmpere i Shell-huset og de angribende britiske piloter.

Filmen instrueres af Ole Bornedal, der tidligere har stået bag titler som Nattevagten, Fri os fra det onde og Så længe jeg lever.

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (401 votes)
4.8
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "I den betydeligt mere afrundede 'Skyggen i mit øje' er brikkerne tilrettelagt, så man bliver grebet og bevæget, og hvad mere kan man forlange i en kynisk nutid." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Man får ikke en kæmpe stor Hollywood-eksplosion, men der er godt gang i det store lærred, og der er blandt andet en replik fra en af de unge piger skjult i murbrokkerne, der giver ubehagelige billeder i hovedet. Det er langtfra den bedste danske film om Anden Verdenskrig, men det er et originalt take." (Kristian Dam Nygaard)

 • Børsen

  "Som personinstruktør fungerer Ole Bornedal til gengæld perfekt. Det er svært at instruere børn, men han får det optimale ud af de tre hovedpersoner ..." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "... en uafrystelig, imponerende opvisning af, hvad filmmediet kan, og hvor voldsomt det kan påvirke vores følelser, når det styres så bevidst." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "'Skyggen i mit øje' løber i flere spor og er klart bedst, når den fortælles fra de tre fiktive børn Henry, Rigmor og Evas vinkel. Ellers dominerer Bornedals hang til det groteske og det lidet subtile desværre billedet." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Fanny Bornedal er lige ved at stjæle hele filmen fra både tyske Gestapo og engelske bombefly i rollen som en rådvild novice, mens hun får grundigt understreget, at hun er et af dansk films allerstørste skuespiltalenter." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Ole Bornedals besættelsesdrama har fat i følelserne, men er for ufokuseret i alt for lange passager." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Perspektiver og viden er begrænset, og alle er fejlbarlige – selv kunstneren Ole Bornedal, der med stor kraft er gået ind i hver enkelt scene med netop den pointe som svar på et af dansk krigshistories mest uforståelige og grusomme øjeblikke. Men Bornedal ender med at miste grebet om den samlede fortælling i maskingeværsalvelsesfulde patosudladninger ..." (Kristoffer Hegnsvad)

 • Soundvenue

  "Bornedal havde slet ikke behøvet at smøre så tykt på melodramaet og skrue så langt op for violinerne for at gribe tilskueren. På mig endte det storladne filmsprog og melodramatiske skuespil med at få den modsatte effekt." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anna

Den værste dag i 45. Gribende historie med god skuespillerpræstation

Michael

Jeg er på ingen måder skuffet, det er lige en film efter min smag

Lars Michael

SKYGGEN I MIT ØJE er en positiv 2.verdenskrig film.
De første 20 min kunne mere ligne en børnefilm eller familiefilm.
Men så skal jeg da ellers lige love jer at der sker noget.
En historie vi har ventet på i mange år, et sort kapitel i dansk historie.
Okay skuespiller de fleste af dem ( er ikke fan af Fanny Bornedal dårlig skuespiller).
Dog er der noget i filmen der virker forkert, men det skal ikke gøre at filmen er god efter de første 20-25 min.
En film hvor Ole Bornedal gør det fremragende som instruktør og klar en af hans bedste film

Marianneuser/837807

Det var en virkelig god film

Palle

En rørende film og velspillet film med godt cast og godt tidbilled.

Ole Østervig

Jeg kan ikke huske, at jeg har haft en så stærk oplevelse af solidt og vellykket filmhåndværk og så også en velfortalt historie. Den fungerer virkelig godt og jeg var på fra første scene. Flot skuespil bliver man også glædet med.

Peter

Ikke den bedste danske film om 2. verdenskrig, men den er værd at se.
Der er nogle løse ender i filmen, hvilket er ærgerligt.
Fint skuespil af børnene.

Debuser/183307

En historie som jeg ikke selv har vidst om - så det var en film som tænkte tankerne igang - vil helt klart anbefalede filmen . Selvom det er meget trist at det er noget som er sket i virkeligheden

Monkey

En af de smukkeste, mest kraftfulde, triste og rørende danske film nogensinde. Alt i perioden var smukt lavet og fotograferet. På et eller andet tidspunkt var musikken for meget, og jeg spekulerede på, om komponisten ikke vidste, hvilken slags film han lavede. Ellers var castet fantastisk, især ungerne var fremragende, og skuespillerparret, der spiller Teresa og Frederik, spiller også rigtig godt. Man har det også dårligt med de britiske flyvere, der begik en fatal fejl.

Helle Grith Sommer

Jeg havde glædet mig til at se denne film sammen med en veninde, for jeg husker at vi lærte om det i folkeskolen som børn.
Den er utrolig flot filmatiseret, og sindssygt godt skuespil af især børnene, men også af de voksne.
Elsker autentiske filmatiseringer - det er noget af det bedste! Det er vigtigt at vi husker Danmarks historien, så filmen skal ikke kun ses af den ældre generation.
Jeg giver den 6 stjerner ud af 6 mulige for helheden, og jeg kan kun anbefale at se den.
Eneste fejl ved filmen er at os der kender Frederiksberg tydeligt kan se at det ikke er gaderne omkring Frederiksberg Alle` som er filmet (men et sted i Prag) og lige der forstår jeg slet ikke at man ikke istedet har valgt at lave gaderne på Computer? (som man lavede flyene på computer)
Men alt i alt en flot historisk film. Se den !

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.