Cookie- og Privatlivspolitik

Sjæl

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
| |
Soul
|
Få en påmindelse 3 dage før premieren.

Animationsfilmen 'Sjæl' er en ny original historie fra Pixar.

Joe Gardner underviser et skoleband, og han har altid drømt om at kunne leve af at fremføre sin musik. Så da han får tilbuddet om at spille i byens bedste jazzklub, er det en chance for livet.

Men da han i begejstring træder ned i en kloak, ender han uforudset i en helt anden verden, The Great Beyond, hvor nye sjæle får deres personligheder, særheder og interesser, før de sendes til Jorden.

Joe, nu i sjæleform, forsøger at vende tilbage til sit liv, og det kan han måske ved at slå sig sammen med en sjæl ved navn 22, der aldrig har set lyset ved menneskeheden. Begge kommer til at stå i livsændrende situationer, mens Joe forsøger at vise de smukke sider ved Jorden.

'Sjæl' skrives og instrueres af manden bag de to Oscar-vindende Disney-film Op og Inderst Inde, og den nye film ser ud til blive en åndelig efterfølger til sidstnævnte.

'Sjæl' får ikke dansk biografpremiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (67 votes)
4.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Pete Docter har instrueret tre af mine absolut yndlings Pixar film. Så selvfølgelig var forventningerne tårnhøje. Det samme kan man roligt sige om ambitionsniveauet. Der er lagt mange gode tanker og "sjæl" ind i projektet, som ikke bare vil underholde - men også fortælle os en masse pointer om livet og meningen med det hele.

Der er også virklig kælet for alle de super fine kreative idéer, man møder undervejs i filmen. Og herudover er billedsiden - animationerne - som altid med Pixar fantastisk flot at se på.

Meeeen! Jeg kunne ikke lade være med at sidde og føle, at Pete Docter har lavet en slags potpourri af hans tidligere film. Der er stjålet/lånt konceptuelle idéer hist og her. Sjælefabrikken i Soul leder i høj grad tankerne hen på både fabrikken i Monsters Inc. og det indre maskineri i Inside Out. Forholdet mellem den voksne hovedperson og "22" - samt deres udviklingsrejse sammen - minder desuden en hel del om venskabet mellem Carl og drengen i Up.

Det kunne jeg såmænd sagtens se bort fra, hvis jeg ellers bare var blevet fanget af historien. Men det gjorde jeg på ingen måde. Når man er oppe i sjælefabrikken, er alle ansigterne helt glatte og uden karisma. Det gjorde det svært at mærke dem og dermed engagere sig i dem.

Herudover nåede jeg aldrig at forstå de kringlede regler der galdt i dette univers. Det var som om, der hele tiden blev opfundet nye regler til den enkelte situation. Uden et klart sæt regler, er det svært at få seeren til at føle, at der er noget på spil for alvor.

Så på trods af virklig høj kvalitet i animation, indhold og tema, så går den altså ikke, hvis man ikke er engageret, og der ikke er nogen spænding. Jeg kan ikke svinge mig op til mere end en lille 4'er.

PS: Soul siges at være en animationsfilm, der mere henvender sig til voksne end til børn. Vi sad to voksne og ét barn og så filmen. De to voksne syntes begge, at den var fin nok uden at være noget særligt. Mens teenagedatteren var meget begejstret og ophøjede den til en af de bedste film, hun har set i meget lang tid. Temmelig pudsigt!

Rasmus/Musen

Så fik jeg også set Pixar`s 23. film kaldet Sjæl. Sjæl er en virkelig interessant film om alt det, vi ikke ved om livet efter døden og vores sjæleskabelse, inden vi kommer til verden. Det var helt sikkert en meget anderledes film, end hvad jeg normalt er vant til at se fra de fleste andre af animationsstudiets film. Men det var også helt i orden, da det også kan være opfriskende at se noget lidt anderledes en gang imellem. Til tider virkede Sjæl faktisk så virkelig, så jeg næsten ikke kunne skelne mellem, om det var animation, eller om det var live action til tider. Det er virkelig en film, som jeg bliver nødt til at se af flere omgange før, at jeg kan forstå budskabet helt korrekt. Dog vil jeg også nævne, at filmen nok henvender sig mere til voksne “sjæle” end børnene med dens meget dybe temaer. Men filmen er helt sikkert interessant på en eller anden form for måde.

Sjæl har sjæl!

Linus

En film som virkelig fortæller dens historie på en god måde, og det er en af de Pixar film der kunne være mere realistisk. Lige bortset fra at en sjæl kommer en i en kats krop :b. Den er også meget sjov med sætninger som: ''Jeg kradser i sofaen! Vent, det er min sofa''. Problemet er bare at det ikke så meget er en familiefilm, som den burde være. Det handler meget om døden, og man kan være bange for at Joe bliver tvunget til at tage afsted, dér hvor de døde skal hen. Jeg kan ikke direkte anbefale forældre vise den til børn der er yngre end 8-9 år. Og slutningen var heller ikke så tilfredstillende. Hvis i ser slutningen (voksne) skulle jeg mene at i forstår hvad jeg mener.

NU KOMMER DER SPOILERS!

At han ender med at få en chance til. Han har endelig udviklet sig, og er klar til at dø. Hvor de så giver ham en chance til. Altså fint nok, men så skulle han afslå tilbuddet. Jeg ved ikke, en slutning kunne også være at Joe og 22 ender med at møde hinanden igen. Jeg ved ikke. Slutningen var bare ikke god.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.