Cookie- og Privatlivspolitik

Så længe jeg lever

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en varm grundstemning med en række triste og dramatiske elementer. I flere scener ses en fordrukken og forsumpet hovedkarakter, heftige skænderier mellem forskellige karakterer og personer i affekt. I flere scener ses ægteparret i voldsomme verbale og fysiske skænderier, og hovedkarakteren ses ofte liggende i stærkt beruset tilstand. I en scene ses en dreng, der presses til at indtage spiritus. I en anden scene ses en mand, der masturberer og personer, der har sex i baggrunden. I en tredje scene danser en stærkt påvirket ung pige nøgen og let blodig rundt om et stort bål. De tragiske og dramatiske scener suppleres imidlertid også af forsonende situationer, rolige passager af et varmt og muntert familieliv og succesfulde koncerter. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse

Se mere på medierådet.dk
08.03.2018
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Så længe jeg lever
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Supreme, Babybio, 2D Supreme, Babybio - da. undertekster, Seniorbio
|

Filmen 'Så længe jeg lever ' er en biografisk fortælling om den danske musiker John Mogensen, der blev national folkeeje i 1970'erne. 

Historien følger Mogensen fra hans barndom over det første gennembrud med kvartetten Four Jacks til den hårde rejse mod toppen af de danske hitlister som soloartist. På sidelinjen står hustruen Ruth, og deres tumultariske ægteskab er sangerens eneste holdepunkt i en musiktilværelse, der domineres af lidenskab, angst og alkohol.

Instruktør og manuskriptforfatter Ole Bornedal går i sit portræt helt tæt på den lidende kunstner, der kæmper en indvendig og opslidende kamp mod sine egne dæmoner - hans perfektionistiske krav og søgen efter det fuldkommende. 

'Så længe jeg lever' er dog også en humoristisk skildring af Danmark i 70'ere, hvor flere af datidens store personligheder som Otto Brandenburg, Johnny Reimer og politikeren Erhard Jakobsen portrætteres. 

Hovedrollen spilles af Rasmus Bjerg, der har indspillet flere af John Mogensens gamle klassikere som 'Der er noget galt i Danmark' og 'Fut i fejemøget' og tog hele 12 kilo på til rollen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1171 votes)
4.9
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "’Så længe jeg lever’ er hans [Ole Bornedals] bedste film til dato. [...] Når Bornedal lykkes med 'Så længe jeg lever', skyldes det langt, langt hen ad vejen Rasmus Bjerg, der er sublim som Mogensen." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Instruktør Ole Bornedal har lavet en film om kærlighed. Kærligheden til musik, kærligheden til folket til den populære sanger og ikke mindst kærligheden mellem John og hans livs kærlighed, Ruth. Og Rasmus Bjerg er fantastisk og troværdig i rollen - han ER John Mogensen." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Tidsbilledet sidder også lige i skabet uden at være demonstrativt, men det er som sagt først og fremmest for Bjergs skyld, at man skal indløse billet." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "En film om John Mogensen må nødvendigvis også være en film om musik, og også her lykkes det forbilledligt for Bornedal at integrere sangene som en naturlig del af filmen som helhed i stedet for blot at soundtracke den på slagermanér. Ikke siden ”Nattevagten” (1994) har Bornedal været så gennemført på det store lærred." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Med en strålende Rasmus Bjerg til at give skikkelsen et ordentligt læs kød og blod får Bornedal skabt en John Mogensen, der lever, ånder, hærger og helt regulært interesserer." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Filmen når sine mål ved aldrig at tøve. Formatet er majestætisk, som motivet fortjener. Rasmus Bjerg ligner John Mogensen fysisk. Man tror derfor også på sind og gestik. Det er et meget smukt synsbedrag." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bjørn

Rasmus Bjerg spiller eminent, men hele stemningen er noget trykket. Der må have været flere lyspunkter i virkeligheden.

Liwuser/13694

Elendig Film. Ole Bornedal er Kejserens nye Klæder.
Hvor er maniskriftet henne? Der er jo intet!!!
Hvor er det pinligt at spilde Rasmus Bjerg i den. Han gør det ellers godt, men drukner da helt i denne usammenhængende og helt igennem håbløse film.
Godt at jeg ikke så den i biografen. Det havde været endnu mere pinligt.

Mathis

En super film , hvis man kun kender hans musik og ikke viste hvordan hans liv var ?
uanset om man levede eller ikke var født da han var fremme

Niels Kondrupuser/669074

Rigtig god film om John Mogensen efter min mening. Hans nulevende datter bryder sig dog ikke om den.

Niels Kondrupuser/669074

Rigtig god film

Mads

Værd at se

alfuser/248257

En glimrende og lidt "barsk" fortælling...han "gav" sig selv et hårdt liv.

maria

Det var mega God og lidt barsk men Alle rullerne var gode
Man får et godt indblik i filmen Om John Mogensen
Som sanger og som familiefar

Mette

En ok film med gode skuespilspræstationer. Der var dog man løse ender og små historier der blev antydet, men aldrig fortalt.

Kirsten

Det er en (for)lang film om sceneskræk, nedtur, alkohol og svigt. Men Rasmus Bjerg spiller rollen som John Mogensen overbevisende! Jeg er en af dem, der kan huske John Mogensen og hans mange gode sange, og det var et godt og nostalgisk genhør.
En enkelt ting vil jeg godt fremhæve - jeg synes, det var et genialt træk at lade drengen John Mogensen følge den voksne John Mogensen, det gav historien en ekstra dimension.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.