Cookie- og Privatlivspolitik

Revolutionary Road

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
30.01.2009
| |
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Revolutionary Road
|
I 'Revolutionary Road' følger vi April (Kate Winslet) og Frank Wheeler (Leonardo DiCaprio) - et ungt og lykkeligt par, der bor med deres to børn i en forstad til Connecticut i midten af 50’erne.

På overfladen virker alt perfekt, men de føler begge en snigende frustration over ikke at kunne slå til i deres forhold og karriere. Frank sidder fast i et velbetalt men kedeligt kontorjob og April går rundt derhjemme og spekulerer over, hvorfor hendes skuespilkarriere aldrig blev til noget.

Fast besluttet på at forbedre deres forhold beslutter de sig for at flytte til Frankrig. Men en uendelig række af skænderier, jalousi og beskyldninger er ved at ødelægge deres nye skrøbelige liv sammen.

'Revolutionary Road' er baseret på Richard Yates roman, og er instrueret af Sam Mendes (American Beauty, 1999).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1054 votes)
4.5
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... hist og her rusker den sin tilskuer lysvågen med dristige spring i kronologien, og man ser den med respekt, fordi den stilistisk er uhyre gennemarbejdet". (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... tæt på det sublime". (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "'Revolutionary Road' er et bevis på, at man sagtens kan fortælle den samme historie mange gange. Når blot det gøres så excellent som her. Hvad det yderst sjældent gør". (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Winslet beviser sit værd som en af årtiets største skuespillerinder, og DiCaprio bruger sit babyface til at portrættere en voksen mand, der endnu ikke ved, hvad han drømmer om - og sammen spiller de så godt, at det gør ondt". (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Weekendavisen

  "... de bitre vin bliver skænket med manér". (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Som i American Beauty, hudfletter Sam Mendes The American Dream - eller snarere manglen på samme. For hvad er et liv uden indhold og mening?

Det er ubehageligt, og desværre også en reel sandhed - men heldigvis er meget forbedret i forhold til 50'ernes glansbillede af et ægteskab.

Leonardo de Caprio og Cate Winslet spiller røven ud af bukserne, som parret der forsøger at genfinde hinanden i en desperat flugt fra kedsomhedens skabelon. Glimrende biroller af især Michael Shannon, som er den eneste der kan se igennem vanviddet - men det er ham som betegnes som skør (det kunne meget vel være en reference til Gøgereden).

Victor

En film der ikke er ligesom alle de andre platte kærlighedsfilm.

Den viser perfekt, hvad der kan ske, når to mennesker simpelthen ikke passer sammen, og den gør det ufiltreret og frygtløst.

Suverænt spillet af Mr. Dicaprio og Winslett - det er jo også genialt, at få alles ynglings filmpar(Titanic) til at spille de to modsætninger.

*Stående applaus*

Kan klart anbefales, hvis du søger realisme og velskrevet drama.
5/6

HeleneColor

Jeg fik gåsehud af filmen.. Men den er lidt en nedtrykt film (men på den posetive måde).. Filmen er utroligt flot!

Synes det lidt synd at se Leo & Kate skændes så meget i filmen.. Men det er nok det, der gør filmen god?

Lige meget.. Filmen fortjener 5 stjerner! En film man sagtens kan se igen!

Frank

Dårlig film

Katja

Rigtig smuk og intens film om det at indgå et ægteskab med dets ups and downs!

Det skinner tydeligt igennem at hovedrolleindehaverne er venner selv når kameraet slukkes - deres skuespil harmonerer
noget så smukt!

Glæder mig til den næste film de to laver sammen!

Shiva

En hård omgang at overvære, men det er smukt og tankevækkende udført. Belønner seeren med en skov af emner til efterrationalisering. Den sidder stadig i baghovedet på mig.

Kate Winslet er ganske enkelt fabelagtig...igen.

Kian

,.

Bellauser/348023

okay film

S. Rico

Når man kombinerer 2 exellente skuespillere i absolut topform med en interessant og meget tankevækende histore, så kan det kun blive godt. Og det er det i den grad!

Sanneuser/756558

...til eftertanke

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.