Cookie- og Privatlivspolitik

Retfærdighedens ryttere

Tilladt for børn over 15 år
Filmen indeholder mange scener med slåskampe, overfald, afstraffelser, skyderier og drab. Desuden indgår der en scene med en voldsom og pludselig eksplosion. Flere af scenerne er særdeles voldsomme og blodige og bliver i løbet af filmen mere og mere udpenslede. Selv om filmen har en gennemgående absurd og humoristisk grundtone og flere scener forløses i en humoristisk sammenhæng, så indeholder filmen et langt og blodigt opgør mellem to grupper. Da opgøret er skildret meget voldsomt og blodig, vurderes filmen til at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år og får derfor en 15 års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
19.11.2020
| |
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Retfærdighedens ryttere
|
Versioner: se alle
2D, 2D (m/ danske tekster), 2D (with english subs), Babybio, Seniorbio, Skole Bio
|

Den danske action-komedie 'Retfærdighedens ryttere' er en ny film af Anders Thomas Jensen - manden bag elskede film som Blinkende lygterDe Grønne Slagtere og Adams Æbler

Filmen handler om militærmanden Markus, der må drage hjem fra krig for at tage sig af sin teenagedatter, da hans kone dør i en tragisk togulykke.

Eller er det nu en ulykke? Matematiknørden Otto, der var ombord på toget, mener nemlig, at en større konspiration står bag, og sammen med hans to excentriske venner Lennart og Emmenthaler, mener han at have beviser.

De opsøger Markus, som er opsat på at få hævn over sin kone, og de begiver sig ud på et retfærdighedstogt.

'Retfærdighedens rytter' er sat i Anders Thomas Jensens stilsikre univers, hvor en moderne fabel-fortælling blandes med absurditeter, vold, humor og filosofiske betragtninger om selve livet. 

Filmen samler en af årets vildeste dansk rollelister med Mads MikkelsenNikolaj Lie KaasNicolas Bro og Lars Brygmann i front overfor bl.a. Andrea Heick Gadeberg (Ser du månen, Daniel), Gustav Lindh (Dronningen) og Roland Møller (Under sandet). (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (799 votes)
5.1
5.2

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Gyldne replikskifter [...] er der i hver anden scene. Det er det meste af biografbilletten værd." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "... forener Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas i en sort komedie, der på klassisk Anders Thomas Jensen-vis giver den fuld gas med komisk vold, geniale replikker og absurde skænderier." (Kristian Dam Nygaard)

 • Børsen

  "Manuskript, instruktion og skuespil går op i en højere enhed i 'Retfærdighedens Ryttere', som er årets bedste film." (Michael Solgaard)

 • Dagbladenes Bureau

  "Almindelig gældende lov, ret, jura og moral er fuldstændig sat ud af spillet her, så dette, lagt sammen med de bragende, dræbende og håndgribelige chok, gør 'Retfærdighedens ryttere' til en tankevækkende, fascinerende og kompleks oplevelse, der ustandselig sender følelserne ud på et oprørt gyngende hav." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Jeg tror sgu, at Jensen har lavet sin femte klassiker på stribe. Det er da ret godt gået." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Tænk at lægge krop og sprog til Anders Thomas Jensens vanvittige og vittigt vandede og bidende, vidende idéer og kunne se, at overblikket og overskuddet og ambitionerne stiger for hver gang. Det ser fandeme sjovt ud…" (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Retfærdighedens ryttere' emmer af Anders Thomas Jensens tæft for grov komik og vanvidslogik, men instruktørens nye film er alligevel helt sin egen." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Med 'Retfærdighedens ryttere' forbinder Anders Thomas Jensen sin skæve humor med mørk realisme i sin bedste film siden 'Blinkende lygter'." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Tilbage står en af de mest dybfølte, underholdende og mesterligt konstruerede fortællinger om menneskets higen efter mening, jeg har set i dansk film." (Thomas Spejlborg Sejersen)

 • Weekendavisen

  "Mads Mikkelsen er muligvis en international superstjerne, men han har skabt sine bedste figurer på dansk. 2020 har budt på to af de store: Martin i 'Druk' og så denne Markus." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

En super underholdende film med grotesk sort humor, fremragende skuespil og med noget på hjertet.

Jeg var lidt usikker på forhånd om jeg vil finde den sorte humor sjov i filmen, da filmen ellers startet meget seriøst med en tragedie og tung tone. Alligevel formåede den at have en perfekt balance imellem det groteske og seriøsiteten. Jeg var i hvert fald godt underholdt, og nok det eneste minus jeg har ved filmen, er at nogle af scenerne bliver lidt for lang mod slutningen.

Den bliver dog aldrig kedelig og jeg vil bestemt gense den igen- den får 4 store stjerner herfra!

S. Rico

Den først halve times tid ligner det slet ikke en typisk Anders Thomas Jensen film. Den starter nærmest som et socialrealistisk drama. Det er mørkt, og livet er hårdt for den lille familie, der mister kvinden, der holdt sammen på dem.

Der går et godt stykke tid, før de fire hovedkarakterer er samlet. Og fra det tidspunkt er der ingen tvivl om, at vi har at gøre med Anders Thomas Jensen for fuld udblæsning. Dialogen og kemien mellem den aparte "hævn-bande er uovertruffen. Og underholdningen er helt i top med galskab og humor for alle pengene.

Det samlede indtryk jeg sad tilbage med var dog, at selve historien - sammenlignet med hans øvrige værker - er forholdsvis ordinær og forglemmelig.

Jesper

Endnu en perle fra det tætteste, vi i Danmark kommer på en vaskeægte auteur. Jeg var vild med stort set alt i denne film. Humoren, vanviddet, dybden. Det hele spiller, og det gør castet også.

Måtte i biffen to gange for at se den, hvilket er helt uhørt for mit vedkommende.

Jacob

Efter den efter min mening skuffende Mænd & Høns, så er Anders Thomas Jensen tilbage og leverer fra øverste hylde

Simon

Anders Thomas Jensen gør det igen! Klart den sjoveste siden Blinkende Lygter (som dog fortsat er min favorit).
Vh Simon

Leon

Den bedste danske film til dato. Mega grineren film, Nicolas bro var som skabt til rollen som emmentaler. Ham og Lennarts diskutioner, for mig altid til at flække af grin

Mikkel

Anders Thomas Jensen har gjort det igen. Jeg er helt blæst bagover. Tusind tak for det.

Jesper

Inden jeg dragede mod biografmørket, var mine forventninger skruer i vejret, da jeg havde læst, at "Retfærdighedens Ryttere" var det bedste, Anders Thomas Jensen havde bedrevet siden mesterværket "Blinkende Lygter."

Trods tårnhøje forventninger gik jeg smilende og lykkelig fra biografen, for hold da op en film! Den byder på vanvid, ekstremt raffineret humor, et interessant plot og en masse scener, der har potentiale til at blive ikoniske.

Så fedt!

Mia

Min søster GRÆD af grin i biografen. Vi var flade af grin. Sjov og underholdende!

Wayne

Fællesnævneren for Anders Thomas Jensens figurer er at de sjældent er særligt "dybe" - de handler på det de udsættes for, og gentager gerne deres fejltagelser - igen og igen.
Som regel er det også personer, som har psykiske lidelser - eller et fysisk eller psykisk handicap.
På den måde er deres handlinger retfærdiggjorte, til dels.

Først og fremmest er et larmende god underholdning - pakket ind i nogle sølle eksistenser.

Ja, det er en af Anders Thomas Jensen's dybeste film - hvis man ser på det overordnede plot - men i virkeligheden er det bare en undskyldning for gå helt bonanza i galskab og skududvekslinger.

Holdet af skuespillere er et rent "dream team" - man fornemmer at de står i kø for at være med - ligesom Tarantino og Guy Richie oplever det, når de ringer.

I centrum står naturligvis Mads Mikkelsen - så langt væk fra rollen i Druk, som man overhovedet kan forestille sig det - som den militærtrænede knudemand (med et imponerende fuldskæg), der ikke er i stand til at støtte sin datter i sorgen over moderens død. Det gør han naturligvis overbevisende.
Som hjæp har han ikke mindre end 3 sidekicks - der alle er filmens comic reliefs, på hver deres måde.
Nikolaj Lie Kaas er en statistisker, med en vissen arm - som har sin egen sorg at beabejde.
Nicolas Bro er hacker og mobbeoffer - som er klar på at hævne sig på alt
Lars Brygmann (ny mand i Anders Thomas Jensens klasse) - er tydeligt blevet krænket som barn, og notorisk løgner.

Omkring de fire hovedpersoner er der et herligt galleri af bipersoner - som man sagtens kunne have lavet flere film omkring.

Det er ikke en film man bliver klogere af, men det er bragende god underholdning - og lige da det nærmer sig det formulariske "show down", tager historien en ny absurd retning - ganske forfriskende.

Hele den brogede gang gullash er så veloplagt at det fortjener

8/10

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.