Cookie- og Privatlivspolitik

Nattevagten (1994)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nattevagten
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Gyseren 'Nattevagten' er Ole Bornedals gennembrudsfilm. Hér bliver der gået til gyser-makronerne med en energi, der var stort set ukendt i Danmark i 1994 – og som stadig har fuld slagkraft.

Med simple greb og uden effektmageri er overraskelserne konstant inden for rækkevidde, når lighus-nattevagten Martin (Nikolaj Coster-Waldau) går sine runder i den skumle hospitalskælder.

Kim Bodnia er umoden, drilagtig og dæmonisk som vennen Jens, ligesom Sofie Gråbøl og Lotte Andersen har fremragende biroller, men det er Ulf Pilgaard, der tager stikket hjem med sit atypiske og stærke spil i rollen som politiefterforsker.

’Nattevagten’ var startskuddet til både Ole Bornedals og Nikolaj Coster-Waldaus karrierer – og Hollywoods søgelys. Joachim Holbeks musik er en delikat og velafmålt stemningsunderbygger ligesom Sort Sols ’Let Your Fingers do the Walking’ m.fl. er uforglemmelige ørehængere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (53 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

En fin dansk gyser, som på nogle punkter minder lidt psycho.

Helena

De sendte den i tv en mørk og stormfuld aften, og da jeg var alene hjemme, ikke havde set den før, og ikke havde noget bedre at tage mig til, tænkte jeg, hvorfor ikke? Det var en stor fejl, for den var godt nok uhyggelig! Den er ikke ret meget andet end en ret banal gyser, men til gengæld virker kombinationen af simple men effektive virkemidler, et velvalgt location og en skræmmende Ulf Pilgaard rigtig godt, og så er det bare fedt at se en dansk film, som bare gerne vil underholde og gør netop det super godt.

Lars Michael

Et godt bud på den bedste danske gyser film der er lavet.

Mathilde

Jeg er vild med danske bud på gysere, og her høre den hemmelighedindholdsfulde Nattevagten også. Rigtig god dansk thriller fyldt med en masse tankevækkende øjeblikke, man sikert ikkke vil glemme vis man kunne lide filmen! rigtg god!

charlotte1319

alle negle røg sig en tur og tæppet blev hevet op over hovedet, men det var ikke kun spænding og uhygge. En fantastisk film og en af de bedste.

AufVideoSehen

Det var så befriende da Bornedal endelig fik hævet Danmark op af den socialrealistiske grå suppe med genrefilmen Nattevagten. Der vist kørte over et halvt år i det hedengangne Scala. Det var fanme uhyggeligt du og musikken spillede på alle tangenterne og strenge. Man ved aldrig helt hvad der venter i retsmedicinsk gange. Årene har dog slidt meget på filmen og virkemidlerne, så udfordringen er ikke helt så banrbrydende. Men prøv at regne skurken ud hvis du kan og tør.

S. Rico

da vi tilbage i 90'erne pludselig blev præsenteret for en moderne dansk gyser. Og den virker som den skal. Upåklagelig god blanding af humor, gys, drama og lidt action.

Wayne

Bornedal blev kendt for - og som senere blev gentaget i Hollywod. Med få virkemidler lykkes det at skabe en uhyggelig stemning, der stadig virker. Pilgaard burde spille skurk oftere.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.