Cookie- og Privatlivspolitik

Junglebogen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let dramatisk grundstemning, og den indeholder enkelte voldsomme scener, hvor hovedfigurer jages og er i fare. I flere scener ses en faretruende tiger, som målrettet jager en hovedfigur, og i én voldsom scene er hovedfiguren ved at blive fanget af en stor abe. Da fortællingen er velkendt, da de faretruende figurer er animerede, og da filmen også indeholder lange, rolige passager med humor og lune, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
14.04.2016
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Jungle Book
|
Versioner: se alle
3D (vises kun med eng. tale), 2D (vises kun med eng. tale), IMAX 3D (vises kun med eng. tale), Babybio - 2D (vises kun med eng. tale), Seniorbio - 2D (vises kun med eng. tale)
|

'Junglebogen' handler om den forældreløse dreng Mowgli, der bliver opdraget i junglen af ulvene Raksha, Akela og resten af deres flok.

Mowgli bliver dog nødt til at forlade sit hjem hos ulvene, da tigeren Shere Khan truer ham på livet.

Drengen må nu på en udfordrende rejse igennem junglen, hvor han bl.a. møder pytonslangen Kaa og orangutangen Kong Louie, der begge prøver at narre ham. Heldigvis får han hjælp undervejs af panteren Bagheera og bjørnen Baloo.

Filmen er en live action-version af Disneys klassiske tegnefilm fra 1967, der er inspireret af Rudyard Kiplings bog.

I hovedrollen ses den kun 10-årige debutant Neel Sethi, som udelukkende spiller over for animerede karakterer. Der er dog ikke sparet på stjernestemmerne til jungledyrene, hvor intet mindre end tre Oscar-vindere er på rollelisten, nemlig Christopher Walken, Ben Kingsley og Lupita Nyong'o.

'Junglebogen' er instrueret af manden bag bl.a. Elf og Iron Man, Jon Favreau, og er den første af to filmatiseringer af Kiplings forlæg, hvoraf den anden, Jungle Book: Origins, udkommer i 2018. (copyright: kino.dk)

Bemærk at 'Junglebogen' ikke vises med danske stemmer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1101 votes)
4.7
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et både eventyrligt, dramatisk og visuelt fantastisk flot eventyr om at finde sin identitet - og passe på naturen og hinanden." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... det er kombinationen af overlegen teknik, kreativ tålmodighed og kærlighed til oplægget, der gør 'Junglebogen' til noget helt specielt. [...] alt i alt er 'Junglebogen' perfekt familieunderholdning ..." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[Man kan] uanset alder læne sig tilbage og nyde de mange pelsede figurer i de fugtige, eksotiske omgivelser, som man helt glemmer er blevet vakt til live i datanørdernes effektive maskinrum." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Christopher Walkens udgave af ’I Wanne be Just Like You’ er virkelig vild, sær og kejtet. Til at begynde med rapper Walken nærmest. Mange vil med garanti få sig noget af en rutsjetur Det er det, der gør den nye ’Junglebogen’ så fascinerende. Den er ikke til at blive klog på ..." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Junglebogen' er i Favreaus ambitiøse hænder blevet et storslået, men mindre helstøbt værk. Men den indiske jungle kan roligt genbesøges i dette vanvittigt flotte spektakel." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Live action, animation og visual effects er skruet så effektivt sammen, at man accepterer, at de virkelige dyr taler vores sprog. [...] Det er den nye oplevelse, som 'Junglebogen's suveræne teknologi tilbyder: Det der, det sker faktisk, føles det som om. Eventyret findes. Utroligt nok." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Det bedste i den nye film er nok, at Jungleloven bliver brugt med den samme alvor som hos Kipling. Ellers er det et stort spændende eventyr, som man oplever med alle sanser. Man kunne godt have glemt tegnefilmen. 'Junglebogen' er stor i sig selv." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
susanne

Ikke så god som den gamle ,men man se dyrenes personligheder mere i den nye ,hvor i den gamle der mest var fokus på drengen der lever i skoven.
Baloo er en hyggelig og dejlig Bjørn
Elefanterne fanger også mit blik da de viser at hjælper man dem hjælper de dig retur!
Dejlig film ,savner dog menneskerne i historien

Frederikke Josephine

Jeg synes det var ret spændende film, men den minder alt for meget om den første Junglebog-film.

Hvis jeg var dem, så kunne det være endnu mere spændende, hvis de lavede en kombination af alle Junglebogen film - dette kunne være endnu mere spændende for seerne.

HeleneColor

En af Disneys bedste live actions film i nyere tid! Simpelhen himmelsk smukt flot animeret univers
Baloo er blevet mere bamset, og ekstra cute :)

Hjerte varm jungle familie film, bør se og opleve. Den er fantastisk!

*Stor ros til den eneste rigtige skuespiller inde i filmen, uden at være animeret ;)

Annette

Historien kender vi jo. Men de flotte visuelle effekter og animation fortjener helt klart 5 ud af 6 stjerner herfra.

Anthony

Meget underholderne lige fra det første klip til det allersidste tone er facade ud.
Rigtig gode effekter for at få os seer til at få et vinkel i filmen helt ved siden af Junglebarnet.
Sikke en herlig film oplevelse man får sig.

Palasse

En helt fantastisk filmoplevelse, som jeg slet ikke var forberedt på.
Teknisk set noget af det mest fantastiske, jeg nogensinde har set på film. Selv "Avatar" kan ikke være med her, efter min mening.

Indtil videre, den bedste filmoplevelse, jeg har haft i biografen i år.

Thomas

Alt hvad man kunne forvente og så meget, meget mere.
En film man nok kommer til at se igen og igen, så imponerende.

S. Rico

Junglebogen anno 2016 er en fejende flot opvisning i hvad man kan med CGI. Meget imponerende! Efter en times tid begynder kedsomheden dog at melde sig. For filmen placerer sig et mærkeligt sted mellem hygge-genren og mørk/spændende genren - med det resultat, at den er hverken eller.

Thomas

Det er altid rart at blive bragt tilbage til noget man kender fra barndommen. I den nye version af Junglebogen mærker man en glæde af genkendelse og gamle minder som især dukker op i filmens indledning hvor man ser junglen for første gang og hører musikken i baggrunden. En fin stemning bliver sat op men afbrydes hurtig af filmens første actionscene. Herfra mister filmen lidt grebet i mig men er dog alligevel underholdende.

Jeg foretrækker stadig tegnefilmen som er blandt de bedste Disney film. Men se alligevel den nye Junglebogen for de flotte og livagtige animationer. Den er dramatisk men har stadig noget humor på trods af den dystre stemning.

Jette

Filmen er meget tro til historien , den er utrolig flot lavet og med detaljer som virkelig tager pusten fra en.
Synes dog at filmen bliver for lang hvilket er synd...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.