Cookie- og Privatlivspolitik

Inglourious Basterds

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
28.08.2009
| |
2 timer 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Inglourious Basterds
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Quentin Tarantino er tilbage med 'Inglourious Basterds', historien om en gruppe jødisk-amerikanske soldater kendt som "The Basterds".

Den tyske soldat Frederick Zoller møder en smuk parisisk biografejer, og for at vinde hendes gunst overtaler han propagandaminister Goebbels til at flytte en gallapremiere til hendes biograf, uden at kende til hendes jødiske herkomst.

Den berygtede "jøde-jæger" Hans Landa har ansvaret for den skærpede sikkerhed til premieren, som tiltrækker alle Det Tredje Riges spidser – selv Hitler.

De prominente gæster får gallapremieren i søgelyset hos løjtnant Raines og hans Basterds, som med hjælp fra den tyske filmdiva Bridget von Hammersmark, en allieret spion, forsøger at få adgang til begivenheden.

I filmen opererer gruppen bag fjendens linjer, og med deres nedslagtninger - samt ikke mindst deres brutale skalperinger - sætter de en skræk i livet på de tyske soldater.

'Inglourious Basterds' vandt en Oscar for Christoph Waltz's birolle.


VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (4824 votes)
5
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... ujævnt fortalt. Men takket være Tarantinos uovertrufne fortælleglæde og hans begavede hyldest til filmmediet er det en djævelsk underholdende og stærkt kulørt actionkomedie." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • Børsen

  "Filmen er en omgang selvoptaget pjank og et spild af publikums tid." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... en fornøjelse hele vejen og med lethed Tarantinos bedste siden den ikoniserede 'Pulp Fiction'." (Steffen Jungersen) ()

 • Ekstra Bladet

  "... har bestemt sine gyldne stunder, men man kan alligevel ikke lade være med at tage sig i at sidde og ønske, at den nu 46-årige instruktør ville bruge sit store talent på noget mere substantielt end endnu en kløgtig filmisk drengestreg." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... ikke noget kedeligt bekendtskab. Fra først til sidst er man godt underholdt, spændt fast i spændingens skruestik og sært modstræbende fascineret af det filmiske dampbarn, som Tarantino er." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "... blodig, politisk ukorrekt og fandenivoldsk." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Oliver Andreasen

Inglourious Basterds er den smukkeste, og mest spændingsfulde film han nogensinde har lavet. Christoph Waltz og Brad Pitt stjal fucking showet! Selvom der er lange scener hvor folk bare sidder og snakker om ting som slet ikke har noget at gøre med filmen. Så gør Tarantino bare et eller andet at det er fedt at se på! Jeg ved godt at folk vil vælge Pulp Fiction som deres favorite, men i min mening så er det Inglourious Basterds som tager the cake. (Sjov fact: Tarantino anser at Inglourious Basterds er den bedste film han har lavet.)

Lars Michael

Ikke det bedste jeg har set, men det er jo noget om krigen så derfor skulle jeg sen den. Jo det er godt fortalt men det er så også det.

Nikolaj

For det første kan man ikke andet, end at være imponeret over Christoph Waltz præstation. Han spiller fremragende, og de bedste scener i filmen er med ham. Fortjent Oscar til ham.

Men når så det er sagt, så har jeg nu stadig ikke forstået handlingen helt endnu. Eller jo det har jeg, men jeg forstår ikke budskabet i filmen. For man den er syret, den er bestemt også underholdende, men den har også rigtigt mange langtrukkende scener. Er du sindsyg man, mange af scenerne laver de ikke andet end at snakke. Og ikke bare 3-4 minutter, nej det er 15-20 minutter ad gangen. Og det er ikke noget specielt de snakker om, for det har nærmest ikke noget som helst at gøre med handlingen.

Jeg er glad for, at der er mange andre end mig, som elsker filmen. Men jeg må nok bare indrømme, at den nok bare var for speciel for mig. Dog er start og slut scenen fremragende, det er klassisk Tarantino stil.

osj2507

Alle skuespillerne i denne film har meget anderledes karakterer end hvad man ellers ser dem som, det er en anderledes oplevelse, ikke bare skuespillermæssigt men på mange måder.
Man ved man går ind til noget specielt med rigtig mange af Tarantinos film, både Christoph Waltz, Brad Pitt, samt alle andre er fantastiske i denne film.

The Basterds er en fantastisk samling af underlige personligheder, de er excentriske og underlige, men sammen er de en flok der altid vil være sjove at se :)

Med de mange gode scener og den specielle Tarantino vibe, spiller det hele rigtig godt sammen med underlige karakterer og sekvenser der bare er anderledes.
Hvis du kan lide nogen af skuespillerne fra denne film i forvejen, vil du også synes deres skuespil i denne film er anderledes, men rigtig godt.

Nikolaj

Helt igennem fantastisk film af Tarantino! Man har taget historiske fakta og ændret dem til et plot hvor man på ingen måde kan være sikker på hvad der vil ske senere i filmen. Dette plot udspiller sig samtidig i Tarantinos let forskruede univers, hvilket gør filmen fremragende!

Filmen er både sjov og alvorlig, og giver et alternativt syn på jødeforfølgelsen og hvordan hele 2. verdenskrig kunne have været afsluttet. Brad Pitt gør det rigtig godt som stereotyp amerikaner med en meget karakteriseret accent, men filmens helt store skuespillerpræstation går til Christoph Waltz! Han giver sin nazistiske karakter en blanding af humoristisk charme og sadistisk ondskab! Det fungerer fremragende og hans OSCAR er fuldt fortjent!

Lilo Bergman Kock

Det er både sjov og interessant og hver gang du tro du kan få ro kommer der endnu en nervepirrende ting du skal tænke over. også er der virkelig godt skuespil fra alle sammen med et stor skuespil ligge dog på Pitts ryg som overhoved ikke lyder som sig selv i denne film

FoodProcessor

Nu så jeg jo Inglourious Basterds EFTER jeg havde set Django Unchained, og jeg må indrømme at Django Unchained stadig er den bedste. Dog synes jeg at det er en super fed film! Alle skuespillerne (specielt Christoph Waltz) spiller fantastisk!

Den skal ses!

Bjerg

Elsker den her film! Glæder mig til Django Unchained!

Frank

Okay film

Line FS

Bare at man kan lave en hel åbningsscene som er, jeg ved ikke hvor lang, hvor der VIRKELIG går lang tid før der rigtig sker noget - men for satan, man er fanget af det alligevel, man kan mærke spændingen og at der snart vil ske noget, at der noget under alt det man ser. DET alene viser virkelig hvor meget talent der er, hvor helt unikke både instruktør og skuespillerne er.
Helt vildt fantastisk flot film, fangede mig fuldstændig. Skuespillet er helt enormt imponerende - på nogle punkter -, jeg var nærmest i chok over hvor fantastisk dygtig Christoph Waltz er. Men da der pludselig dukkede en amerikansk skuespiller som Michael Fassbender op, kunne man pludselig se STOR forskel. Jeg kan normalt godt lide ham, og synes han er en dygtig skuespiller - men han var total overspillet og passede på ingen måde ind i rammerne.
Synes på en måde Quentin Tarantino har fanget en rigtig europæisk-sjæl med den her film. Filmen er på ingen måde amerikansk-farvet, føler jeg, og tror især helt klart de mange europæiske skuespillere - (som jeg synes er et helt fantastisk valg) - bare løfter filmen til et helt andet niveau.
Fantastisk fantastisk film!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.