Cookie- og Privatlivspolitik

Ghost in the Shell

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der foregår i et futuristisk science fiction-univers, har en dramatisk og actionpræget stemning. Der er mange skud- og kampscener med eksplosioner og drab, samt en voldsom lydside og enkelte chok-effekter. I en scene mister en hovedfigur en af sine få nære, og i en anden scene udsættes en hovedfigur for et medicinsk indgreb mod sin vilje, hvor en nål injiceres i vedkommendes hoved. Da filmen foregår i et tydeligt science fiction-univers, hovedfiguren er handlekraftig og volden generelt ikke er udpenslet, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.04.2017
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ghost in the Shell
|
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, Babybio 2D
|

'Ghost in the Shell' er en filmatisering af Masamune Shirows manga-forlæg om en kvindelig cyborg, der kommer på sporet af en berygtet hacker.

I en ikke alt for fjern fremtid får Major nyt liv. Hun er blevet reddet efter en frygtelig ulykke og cyber-forbedret til den perfekte soldat. Missionen er at stoppe verdens farligste kriminelle.

Sammen med sit team kommer hun på sporet af cyber-skurken Kuze, der truer sikkerheden i Hanka Corporation. Men netop på denne opgave opdager Major, at hun måske har mere til fælles med målet, end hun bryder sig om.

Karakteren Major Motoko Kusanagi så dagens lys i 1989 som en japansk mangaserie. Seks år senere udkom en animeret spillefilm, der blev et fænomen i den vestlige verden takket været en kompleks moralsk historie og en særlig kinetisk energi.

'Ghost in the Shell' har også en bærende rolle til Pilou Asbæk, der dermed spiller sammen med Scarlett Johansson for anden gang. Første gang var i Lucy fra 2014.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (498 votes)
4
3.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er spændende at gå på opdagelse i den sære fremtid ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... kemien mellem Johansson og medspillere som Juliette Binoche [er] [...] imponerende nuanceret. Og endelig er computereffekterne nærmest frygtindgydende flotte." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det er ganske enkelt lykkedes at skabe et blændede flot, dystopisk fremtidsunivers, der ligner en slags 'Blade Runner' på turbo i syreregn." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det [er] det visuelle der skal sælge Sanders’ version. Og det gør det. Det er ganske enkelt fantastisk at se på." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er actiontungt cyberpunk-sci-fi, der har visuelt velfungerende scener her og der, men som tynges af kedsommelige plotudredninger og slåskampe." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Filmens univers er et gennemført globaliseret teknoprojekt." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... Scarlett Johansson agerer med overbevisning [...] [men] 'Ghost in the Shell' er en skal uden sjæl, som er glemt igen på en uge." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
BT

En ukompliceret cyperpunk-fortælling i et fantastisk visuelt univers om Major/Johansson, der assisteret af Batou/Asbæk er på terrorist/identitetsjagt i en skræmmende nær fremtid..

René Munch Nielsen

Ghost in the Shell er en fantastisk film som har lidt af et tvist og som har rigtig fede effekter.

Jonas

Ghost in the Shell er en virkelig imponerende oplevelse. Den opstiller en fascinerende og gudesmuk verden, opstiller nogle spændende etiske dilemmaer om teknologi og er generelt rimelig velspillet.

Den fremtid, filmen foregår i, er fantastisk udbygget og designet. Den storby, Major og hendes hold kæmper i, er vanvittig smuk med kæmpe store holografiske reklamer, små markeder og gigantiske skyskrabere, der leder tankerne hen på asiatiske metropoler som Tokyo, Hong Kong og Shanghai. Alligevel føles verden rimelig divers med figurer af alle mulige forskellige nationaliteter og etniciteter. Der er en række smukke og stemningsfulde scener, som når Major bliver bygget, dykker ned i en ødelagt robot for at finde spor og besøger en ensom dame i en slum for at lære mere om sin fortid. Disse scener bliver hjulpet godt på vej af Clint Mansell og Lorne Balfes smukke musik.

Filmens verden er befolket af et væld af spændende figurer, som bliver mesterligt spillet. Scarlett Johansson gør et godt job som Major. Hun har en kølig facade, men man kan mærke, at der er en underliggende nysgerrighed i den måde, hun går til verden på, og et ønske om at blive klog på sig selv. Pilou Asbæk som Batou er nok min yndlingsfigur. Han er badass, har en fed humoristisk sans og en gylden kemi med Major. Også "Beat" Takeshi gør det godt som lederen af Sektion 9 og formår både at udstråle autoritet og handlekræft, men også bekymring og omsorg for Major og sine underordnede. Nogle figurer som den truende, men forståelige skurk Kuze og Majors "mor" dr. Oulet er også interessante, mens andre som den kyniske og kolde Cutter er lidt for endimensionelle.

Ghost in the Shell formår at balancere hæsblæsende, kreative actionscener med interessante etiske dilemmaer. Hovedsageligt fokuserer de på, hvordan man bør behandle en cyborg, da den både er menneske og robot og mest af alt sit helt eget et sted mellem de to. Nogle gange går de meget i dybde med disse spørgsmål, og andre gange skøjter de lidt for let over dem for at komme frem til den næste store actionsekvens. Filmen kunne derfor godt nogle gange have godt af at tage den 5 % mere ned i tempo og lade os nyde verden endnu mere og give de etiske diskussioner den eftertanke, de fortjener. Dog er Ghost in the Shell en flot og medrivende film, og jeg ærgrede mig over, at filmen gik så hurtigt, som den gjorde, da jeg gerne vil se mere til dette fantastiske univers. Måske jeg skulle samle den originale manga og anime op?

Michaeluser/611923

du gode gud hvor klichefyldt og tanketomt i forhold til plot og dialoger. Hilsnerne til Blade Runner of Det 5. element nærmer sig plagiat, desværre uden stemningen fra den ene og humoren fra den anden. Den er fin til Netflix, til en søndag uden for mange tømmermænd.

Line FS

Filmen mangler simpelthen sjæl. En sjæl i karaktererne, som er kolde og intetsigende, og en sjæl i fortællingen som er forudsigelig, kedelig og uinspirerende. Det er ærgerligt, for det er et spændende og flot univers der bliver bygget op i filmen, og jeg føler det har stort potentiale.
Visuelt er filmen fantastisk, og det er som om alle penge og arbejde er blevet lagt her, og så har de droppet at udarbejde en ordentlig fortælling.

Syscom

Fantastisk film!

Segoyuser/116755

Den var okay, hen af vejen kunne jeg se den røde tråd men den blev ikke fulgt ordentlig til dørs.

Vældig mange ting/billeder, fart over flere ting på en gang.

Kan så godt se det med at hun ikke er "japansk" .....

Ser hende som menneske med en robotkrop , manipulation , magt, aktion.

Ex Machina op imod Ghost in the Shell , kunne bedre lide Ex Machina , måske det ændre sig når filmen engang kommer ud på bluray det vil vise sig anderledes.

Poul Wegener

God action hele vejen gennem filmen.
Både Scarlett og Pilou spiller godt.
Jeg vil gense den når den kommer på DVD.

HeleneColor

Ikke en film som jeg havde sat mig for at se. Men af en eller grund blev jeg lidt hypet til, at jeg gerne vil ind og opleve filmen
Hvorfor? Tjo, jeg er lidt af en beundre når det kommer til science fiction film. Kan godt lide det fremtidsagtige look, og så er jeg frisk på en ny historie(ja, jeg må desværre tilstå, at jeg først har hørt om Ghost in the Shell nu, og ikke før...)
Men en trejde vigtigt grund er, at jeg vil ind og opleve vor kære danske skuespiller Pilou Asbæk, i en amerikansk filmproduktion.
- lige for at se hvad han kan præstere i sådan en genre :)

Fascinerende univers og formidable karakter, som jeg ville ønske man kunne have fået lidt mere fra filmen. Var vild begejstret over Asbæk præsentation i filmen - jeg ville ønske vi kunne opleve mere af ham, fordi han var så sej. Og cool. Og så underholdende - kemien med Asbæk og Johansson er virkelig optur

Positiv overrasket er jeg, og er virkelig lykkelig over at jeg oplevede filmen i 3D - det gav altså filmen en kapow effekt

S. Rico

Filmen starter i bedste RoboCop, Hardcore eller Westworld stil med at der skabes en hybrid mellem menneske og robot. Det er selvfølgelig Scarlett’s karakter, ”Major”, vi her ser komme til live. Vi får at vide, at hun er blevet reddet efter en ulykke, som dræbte resten af hendes familie, men at hendes krop desværre ikke kunne reddes. Herefter springes der et år frem i tiden, og Major er nu en agent, der arbejder for regeringen og på en mission for at fange nogle hacker-kriminelle.

Vi befindes os i en super flot og eksotisk fremtidsversion af Tokyo. Her er det normalt, at mennesker udskifter adskillige dele af deres krop med syntetiske robotkomponenter, og at robotter er blevet så avancerede, at de ligner mennesker. Dermed bliver det i praksis næsten umuligt at skelne levende mennesker fra robotter - hvilket selvfølgelig er en del af pointen med historien.

Men selv om det visuelt er meget imponerende at se på, så er det også lidt kedeligt. Det at filmen i starten vælger at springe et år frem uden yderligere forklaring gør, at man ikke når at identificere sig med hovedkarakteren. Hvis man havde brugt bare 5-10 minutter på at vise hendes kamp for at starte en ny tilværelse, så ville man nok langt bedre kunne føle hende. Resultatet er desværre, at den første del af filmen indeholder meget ligegyldig action uden nogen særlig interessant historie.

Men så sker der noget. Historien tager en drejning. Pludselig handler det ikke længere om at fange kriminelle hackere, men at finde sin identitet og opklare, hvad der egentlig skete med det såkaldte projekt 2571. Dette løfter filmen voldsomt, og samtidig bliver vores hovedperson Major også mere menneskelig og interessant at følge. Anden halvdel af filmen er klart oppe på 5 stjerner, men sammenlagt kan det kun blive til 4 styk ialt.

Kan nogen i øvrigt forklare mig, hvorfor Major er forpustet, da hun kommer op af vandet, eller hvorfor hun stønner, når hun anstrenger sig? Hun har vel ingen organiske lunger...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.