Dune

Tilladt for børn over 11 år
Filmens grundstemning er dramatisk og til tider actionpræget. Den indeholder flere scener med kamphandlinger, der skildrer vold og drab. Der indgår mareridtslignende drømmesekvenser. Der vises blodige sværd og hænder, og lydsiden er ligeledes dramatisk og intens. Filmens handling udspiller sig dog i et ikke-realistisk science fiction univers, den indeholder også en del rolige passager, og det voldsomme fremstilles ikke udpenslet, men i kortvarige klip. På den baggrund vurderes det, at filmen kun ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
16.09.2021
| | |
Dune
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX
|
Dune plakat

Science fiction-filmen 'Dune' er baseret på Frank Herberts roman (på dansk ’Klit’) fra 1965, som i 1984 blev filmatiseret af David Lynch.

Den unge hertugsøn Paul Atreides vikles ind i galaksens mest indædte politiske magtkampe, hvor krydderiet Melange er altbetydende for herredømmet. 

Bag filmen står Denis Villeneuve, den ukuelige filmskaber bag bl.a. SicarioArrival og Blade Runner 2049

Call Me By Your Name-skuespilleren Timothée Chalamet skal overtage rollen som Atreides fra Kyle MacLachlan, som tidligere portrætterede hertugsønnen i 1984.

Modsat Lynch vil Villeneuve få frie tøjler til at føre sin version af Herberts 400 sider til live med en to-delt filmatisering.

Mere omtale af 'Dune' følger...

 

 

Skal du se Dune?
(1244 stemmer)

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Carstenuser/193363

Sidder og læser anmeldelser fra folk der kommer ud fra at havde set de første 10min af Dune, og de siger det ser ud som denne tids Lord of the Rings eller Avatar….
Og er der så nogle biografer der viser den i Danmark? Indtil videre ser det ikke sådan ud, og når man spørger dem siger de af SF film har givet dem sølle 1 måned før den kommer ud på Streaming (en skandale af en film af denne klasse kommer ud så hurtigt på streaming) og at de ikke kan nå at at tjene prisen hjem igen….
Det hele er en stor skandale som jeg vitterlig håber nogen får løst da Dune SKAL ses (mange gange) på det store lærred!

Mads-Emil Weibull

Hej Carsten.

Den kommer heldigvis i de danske biografer. Det er dog stadigvæk en forholdsvis ny nyhed, og det er sikkert derfor flere biografer ikke har nået at reklamere for det endnu.

Du kan læse vores nyhed omkring det her: https://www.kino.dk/nyheder/2021/07/saa-er-den-sikker-2-af-aarets-storfi...

Med venlig hilsen
Mads-Emil, kino.dk

Nadia

men kommer den i alle landets biografer eller blot i de store hvor en som mig der ikke har bil her i provinsen. Ser på nuværende udvalg af film for tiden og kommende på plakaten i min lokale ellers MEGET dyre biograf i Sønderborg tvivler jeg på Dune overhovedet bliver aktuel der. Samt andre film her på kino.dk ser lovende ud til min smag, men kan ikke se dem for kommende i Kinorama Sønderborg

Michael

Glæder mig til DUNE

Joachim

bogen eer fremme i butiksvinduerne igen, det derfor

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.