Cookie- og Privatlivspolitik

Blade Runner 2049

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mørk, trist og uhyggelig grundstemning, og den skildrer et dystert og til tider bizart univers, hvor de fleste figurer er følelseskolde. I flere scener ses blodige og brutale drab, fx ser man i én scene en mand blive sparket hårdt på halsen, mens han ligger ned, og efterfølgende ses hans drabsmand stå med et øje i hånden og skylle dette rent for blod. I flere andre scener bliver mennesker myrdet med en kniv, i én blodig scene ser man en mand, som ligger på gulvet og kvæles i sit eget blod, og man ser hans pupiller, som fyldes med blod. I en anden scene får en kvinde skåret sin mave op. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
05.10.2017
| |
2 timer 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Blade Runner 2049
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Supreme, Babybio, Event, Seniorbio, Level 7, Særvisning, Særvisning m. debat
|
Billetter

Filmen 'Blade Runner 2049' (Blade Runner 2) er en efterfølger til kultfilmen fra 1982.

I år 2049 er vejrsystemerne ude af balance, hvilket får klimaet til at opføre sig højst uforudsigeligt. Los Angeles-politibetjenten K, der er en såkaldt blade runner med speciale i at opspore og eliminere løsslupne replikanter, kommer på sporet af en farlig hemmelighed.

For at løse mysteriet forsøger K at finde frem til en tidligere blade runner ved navn Rick Deckard, der har været forsvundet i 30 år. Nu må de to arbejde sammen for at forhindre en katastrofe, som vil lægge samfundet i ruiner.

'Blade Runner 2049' følger efter en af de mest banebrydende science fiction-film i nyere tid. Den oprindelige hovedrolleindehaver, Harrison Ford, gentager sin rolle som Rick, og han får følgeskab af Hollywood-darlingen Ryan Gosling.

Elementer fra den første film, som de kunstigt skabte menneskelignende replikanter, de regnfulde og Tokyo-inspirerede gader i Los Angeles samt de filosofiske temaer, bliver yderligere udforsket i efterfølgeren, der er instrueret af manden bag Sicario og Arrival. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1962 votes)
5.1
5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Blade Runner 2049' er [...] alt, hvad et betalende publikum kunne ønske sig på billedesiden [...] Ligeså på lydsiden ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Filmen er visuelt storslået og har også samme dragende, nærmest hypnotiserende stemning. Med en fantastisk lydside og et godt soundtrack af den legendariske filmkomponist Hans Zimmer." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Dette, mine damer og herrer, er, hvad de mener med film [...] Årets indtil videre største åbenbaring i biografen." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Blade Runner 2049' er en meget værdig arvtager til en original, der er forgudet af mange – og med ubestrideligt potentiale til selv at opnå klassikerstatus." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "FILMENS setdesign er intet mindre end fantastisk. Her lever Denis Villeneuve helt op til forgængeren ...." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Denis Villeneuve har skabt en betagende fremtid, som både hylder forlægget og er en verden i sin egen ret. [...] Det handler stadig om, hvad et liv er. Det er stadig stor og visionær science fiction." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
BT

Villeneuve laver en perfekt sequel til Scott’s original, hvor billede og lyd maler en lækker kulisse for Goslings søgen efter replikanter/sig selv i et dystopisk L.A….

Frederik

Alt fra hver enekelt scene, kostume, prop og ansigtudtryk er perfekt... Dette er ikke en klassisk fast paced actionfilm, men et eksempel på at den filmstil som den første Blade Runner var bygget op på, sagtens kan leve videre idag.

Jeg er selv fashionblogger og selv tøjet i filmen simpelthen perfekt. Hans jakke er praktiskt og varm (ejer selv en magen til).

Jens

Blade Runner 2049 er efter min mening nok den bedste film fra 2017. Jeg lå selv i sengen og så den - nu her et godt stykke tid efter udgivelser - men jeg må indrømme, at det var svært at ligge helt stille, da jeg ikke kunne andet end at sitre af begejstring over, når kunst og historiefortælling på denne måde går op i en højere enhed.

6/6 - Jens

Christian

Denne film skal bare ses - også selvom den er en smule lang. Jeg er virkelig imponeret over dette kunstværk!

HeleneColor

Blade Runner 2049 er beregnet til de opmærksomme seer, lige sådan som den første der udkom tilbage i 1982...så til tider kan den føles meget tung, og alligevel formoder det mystiskfulde univers at holde os vågen og man vil have mere...
Scenografien, billederne og musikken er spiritual og spændingsfyldt, i denne film - det er bare breath-taking!!!

Wayne

Dennis Villneuve lever i den grad op til forventningerne - ikke så meget på grund af den originale film - men mere fordi han efterhånden har skabt store forventninger til sine egne værker.
Trods det så er det lidt en opgave at prøve kræfter med et så eksistentielt projekt som Blade Runner. Jeg tvivler på at Scott havde forestillet sig hvor meget mystik og gætterier den oprindelig film efterlod sig.
Skal man sætte skår i glæden over den visuelle præstation fra efterfølgeren, så må det være at den ikke lader os være i tvivl om noget - efterfølgende.

Camillauser/126109

Jeg ser den gerne igen.
Jeg grine,græd og blev sur. Så alle mine følelser var tilstede.

Vi snakket om filmen efter den var færdig om hvor fantastisk den var.

Marcus

SUPER fortsættelse af den oprindelige kultfilm.

Siggi

Utroligt flot film, der virkelig bygger videre på den Cyberpunk æstetik, den originale var med til at skabe (eller i hvert fald gøre populær).

Anton Berg

Den er visuelt en fryd for øjnene, men længden kan ikke bære på historien. Instruktøren er en mester-historiefortæller men Blade Runner 2 er blandt hand “kun gode” film i min bog.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.