Cookie- og Privatlivspolitik

Blade Runner 2049

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mørk, trist og uhyggelig grundstemning, og den skildrer et dystert og til tider bizart univers, hvor de fleste figurer er følelseskolde. I flere scener ses blodige og brutale drab, fx ser man i én scene en mand blive sparket hårdt på halsen, mens han ligger ned, og efterfølgende ses hans drabsmand stå med et øje i hånden og skylle dette rent for blod. I flere andre scener bliver mennesker myrdet med en kniv, i én blodig scene ser man en mand, som ligger på gulvet og kvæles i sit eget blod, og man ser hans pupiller, som fyldes med blod. I en anden scene får en kvinde skåret sin mave op. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15, og den får derfor en 15års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
05.10.2017
| |
2 timer 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Blade Runner 2049
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Supreme, Babybio, Seniorbio, Level 7
|

Filmen 'Blade Runner 2049' (Blade Runner 2) er en efterfølger til kultfilmen fra 1982.

I år 2049 er vejrsystemerne ude af balance, hvilket får klimaet til at opføre sig højst uforudsigeligt. Los Angeles-politibetjenten K, der er en såkaldt blade runner med speciale i at opspore og eliminere løsslupne replikanter, kommer på sporet af en farlig hemmelighed.

For at løse mysteriet forsøger K at finde frem til en tidligere blade runner ved navn Rick Deckard, der har været forsvundet i 30 år. Nu må de to arbejde sammen for at forhindre en katastrofe, som vil lægge samfundet i ruiner.

'Blade Runner 2049' følger efter en af de mest banebrydende science fiction-film i nyere tid. Den oprindelige hovedrolleindehaver, Harrison Ford, gentager sin rolle som Rick, og han får følgeskab af Hollywood-darlingen Ryan Gosling.

Elementer fra den første film, som de kunstigt skabte menneskelignende replikanter, de regnfulde og Tokyo-inspirerede gader i Los Angeles samt de filosofiske temaer, bliver yderligere udforsket i efterfølgeren, der er instrueret af manden bag Sicario og Arrival. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1577 votes)
5.1
5

Instruktør

Relaterede nyheder

7 måneder siden
11 måneder siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Blade Runner 2049' er [...] alt, hvad et betalende publikum kunne ønske sig på billedesiden [...] Ligeså på lydsiden ..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Filmen er visuelt storslået og har også samme dragende, nærmest hypnotiserende stemning. Med en fantastisk lydside og et godt soundtrack af den legendariske filmkomponist Hans Zimmer." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Dette, mine damer og herrer, er, hvad de mener med film [...] Årets indtil videre største åbenbaring i biografen." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "'Blade Runner 2049' er en meget værdig arvtager til en original, der er forgudet af mange – og med ubestrideligt potentiale til selv at opnå klassikerstatus." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "FILMENS setdesign er intet mindre end fantastisk. Her lever Denis Villeneuve helt op til forgængeren ...." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Denis Villeneuve har skabt en betagende fremtid, som både hylder forlægget og er en verden i sin egen ret. [...] Det handler stadig om, hvad et liv er. Det er stadig stor og visionær science fiction." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camillauser/126109

Jeg ser den gerne igen.
Jeg grine,græd og blev sur. Så alle mine følelser var tilstede.

Vi snakket om filmen efter den var færdig om hvor fantastisk den var.

Marcus

SUPER fortsættelse af den oprindelige kultfilm.

Siggi

Utroligt flot film, der virkelig bygger videre på den Cyberpunk æstetik, den originale var med til at skabe (eller i hvert fald gøre populær).

Anton Berg

Den er visuelt en fryd for øjnene, men længden kan ikke bære på historien. Instruktøren er en mester-historiefortæller men Blade Runner 2 er blandt hand “kun gode” film i min bog.

Alexander

fantastisk indre mindre fordi den dvæler ved de smukke scener og skabe en ubehaglig følelse mens man ser filmen

Mads

Selvom filmen ikke levede helt op til mine forventninger, gjorde den alligevel et stort indtryk da filmen både er flot, men også dragende ved valg af musik og lydeffekter.

Selvom oplevelsen er anderledes i biografen kontra hjemme foran tv'et fik jeg noget for pengene. Men selvom man sidder foran sit tv vil jeg mene at filmen bør ses hjemme når den engang kommer ud.

Alt i alt super fin film, der bliver bedre af af Harrison Ford er med.

Mads Jensen
https://tv-pakke-priser.dk

Marc

meeen en anelse lang....absolut seværdig og smuk film!

Esbenuser/222236

Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidste gang havde denne følelse (hvis jeg har haft den), men denne film, på trods af de 3 timer, var så god at jeg var parat til 3 timer til efterfølgende! Wauw, virkelig en god film, der ikke skyndte sig igennem, men hvor der var tid til at nyde scenerne og følge med i den komplicerede men spændende og orginale historie! Over al forventning der ellers byggede på den rosende medieomtale og nej, jeg havde ikke set etteren (så den efterfølgende, og jeg vil sige, hvis man skal se eteren, skal man se den før. Denne overgår selvfølgelig etteren pga. effecterne har fået et løft) ;)
Rigtig god fornøjelse! Jeg skal ind og se den igen i aften!! :D

Rabow

Blade Runner 2049 formår både at bygge videre på en fantastisk kult-klassiker, som Blade Runner nu engang er, samt at skabe sin egen identitet. En fryd at se fra start til slut, og det har en gang for alle bragt Denis Villeneuve i mit søgelys. Det eneste, som jeg var en smule skuffet over, var musikken. Den virkede ikke ligeså inspirerende og nytænkende som den originale.

Jacob

Meget flot film. En af den slags der skal ses i biografen, på det store lærred, og med kæmpe surround sound anlæg.
Cardo for at turde bevare det stille tempo fra originalen, og ikke gøre det til en ren sci-fi action film. Det gav den rette stemning, selvom det måske gik lige lovlig langsomt nogle gange.

Ana de Amas må siges at få et breakthrough her, flot rolle, flot spillet og præmissen bag den er en god idé. Til gengæld er en af de få minusser, at filmen godt kunne have brugt en bedre skurk. Uden at røbe for meget synes jeg Jared Letos rolle er for lille og uforløst i forhold til, hvor meget omtale den fik i medierne inden filmens premiere. Ryan gosling gør et godkendt job, uden det er prængende synes jeg. Der er lige lovlig mange stone face close-ups, hvor han bare stirrer ud i luften.

Jeg er også fan af denne films slutning. Fans af slutningen i originalens directors cut og final cut, skal nok kunne lide denne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.