Cookie- og Privatlivspolitik

Child 44

| |
Child 44
|

Filmen 'Child 44' handler om en sovjetisk politibetjent i 1950erne, der undersøger en række børnemord, men ender med selv at blive mistænkt af sin egen regering.

Noomi Rapace spiller politimandens kone, som foregiver at være en hengiven partner, men selv gemmer på mange tanker og hemmeligheder. Politimanden spilles af Tom Hardy.

Historien i 'Child 44' er baseret på den første bog, ved samme navn, i en trilogi af forfatteren Tom Rob Smith. Manuskriptet er skrevet af Richard Price.

'Child 44' er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (18 votes)
4.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bjarke

Lad mig lige starte med at få et par ting af vejen: Jeg har ikke læst bogen bag "Child 44" og ved derfor ikke, hvordan den forholder sig til kildematerialet, og jeg har ej heller kigget nærmere på russisk historie i perioden, filmen foregår, så jeg ved ikke, hvor historisk præcis den er (men lad os huske, at der jo nu engang er tale om en Hollywood-film).

Ifølge beskrivelsen af filmen øverst på siden omhandler "Child 44" efterforskningen af en række børnemord i Sovjetunionen i 1950'erne, et tidspunkt hvor Den Kolde Krig var i fuld gang på trods af næsten lige at være startet. For både USA og Sovjetunionen gjaldt det om at stå stærkt ideologisk, at vise omverden at ens levemåde var den bedste af de to - kommunismen over for kapitalismen. I filmen betyder det, at mordet af lige under 50 børn fejes ind under gulvtæppet - "der er ingen mord i paradis". Dog er der tale om alt andet end paradis, da (næsten) alle og enhver (din nabo, din ven, din kollega, etc.) pludseligt kan blive anholdt for et eller andet, blive tortureret og blive henrettet. Selv folk, der arbejder for statens agentur MGB og udfører efterforskning og anholdelse, som Tom Hardys karakter, kan pludselig befinde sig i fedtefadet. Egentlig er beskrivelsen af filmen øverst på siden lidt misvisende, idet mordmysteriet i lidt over halvdelen af filmen kun står i baggrunden, før den træder frem som et mere centralt plot. På den ene side kunne man godt have ønsket sig, at mordmysteriet havde stået mere centralt i filmen, men på den anden siden handler filmen jo egentlig mere om et land, der søger at fremstå flot udadtil, men som er pilrådden indeni, hvilken seriemorderen blot er et symptom på.

Det lyder alt sammen umiddelbart spændende, og det er det også - desværre blot ikke hele vejen. Filmen starter lidt svagt ud, men bliver mere spændende og interessant for så blot at munde ud i en slutning, der i bedste faldt kan beskrives som gennemsnitlig. Og det er ærgerligt, for emnet havde større potentiale end slutproduktet giver udtryk for.

Selve skuespillet hæver sig en smule over gennemsnittet uden at være prangende. Da jeg så traileren, undrede jeg mig en del over, hvorfor alle skulle tale med russisk accent i stedet for bare at tale engelsk, men under filmen generede det mig slet ikke lige så meget, som i traileren. Det er dog stadigvæk mærkeligt, og det mest irriterende er, at de falske accenter er meget ujævne, idet nogle skuespillere klarer dem bedre end andre. Mens Tom Hardy bærer sin så fint, som man nu kan, så holdes Nikolaj Lie Kaas for meget tilbage af sin danske aner. Desværre, for ellers spiller han godt nok. Samtidigt spiller Gary Oldmans karakter for lille en rolle (eller dvs., man ser Gary Oldman for lidt i forhold til hans evner som skuespiller).

Altså er "Child 44" en film med et vigtigt emne på hjerte og jævne præstationer, men den får desværre aldrig hævet sig gevaldigt over den gennemsnitlige thriller. Dog er det lidt mærkeligt, at filmen aldrig kom i de danske biografer, da den som nævnt ikke er decideret dårligt - bare heller ikke decideret god.

Vibekeuser/249601

En filmcocktail med nerve, tilsat fantastiske skuespillere som Tom Hardy, Noomi Rapace OG Danmarks darling burde være en præmiereaften i de danske biografer værdig .. Jeg GLÆDER mig dog alligevel til at se den på første række - hjemme i min stue - savlende over Tom Hardy OG bare sluge spændningen, der tvinger mig ud på kanten af sofaen!!

Marishen76

Da jeg læste bogen, var jeg helt solgt. Og gik og tænkte, at den forhåbentlig måtte blive filmatiseret. Og sørme så om den ikke gør. Og at både Nikolaj Lie Kaas og Fares er med, er jo bare eminent. Glæder mig rigtig meget til at se den :-)

Camillauser/138272

Jeg er oprigtigt ærgerlig over denne (fejl)disponering fra distributørernes side.

Marishen76

Jeg var heldig at se den i en test visning, så har set den. Men har de skrevet hvorfor de ikk viser den?
Maria

Wayne

Og Daniel Espinosa skal nok sørge for at der kommer action i filmen, som der var i Safe House.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.