Cookie- og Privatlivspolitik

Carnage

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
02.02.2012
| |
1 time 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Carnage
|

'Carnage' handler om to ægtepar (Kate Winslet, Christoph Waltz, Jodie Foster og John C. Reilly), der mødes, for at diskutere et voldeligt opgør mellem deres børn. Og hvad der starter som et civiliseret forsøg på mægling, glider over i en strid om opdragelse og en placering af et moralsk ansvar.

Alliancerne begyndet at skifte mellem forældrerne på kryds og tværs, og de fire menneskers uenigheder kommer pludselig til at handle om mere end bare børneopdragelse.

'Carnage' er Roman Polanskis (Pianisten) filmatisering af Yasmina Rezas satiriske Tony-vindende teaterstykke 'God of Carnage'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (33 votes)
3.8
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jeg ville gerne have haft en halv time mere og flere nuancer og knap så meget punch. Men når det er sagt, har jeg aldrig før set så underholdende og delvist vedkommende en film med kun fire personer i én kulisse, hvor handlingen udspiller sig i realtid." (Jacob Wendt Jensen)

 • Børsen

  "... manuskriptet er fantastisk velskrevet, ordvekslingen er grotesk, smertelig realistisk og glimtvis fantastisk morsom. Filmen er forlenet med et eminent og utrolig velvalgt ensemble. ... Filmen er nær det sublime..." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "De fire stjerner - måske bortset fra en lidt for karikeret Jodie Foster - nyder godt af Polanskis elegante personinstruktion, men er også fremstillet så gennemført hykleriske, at det er svært for alvor at engagere sig i dem." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Teksten er vitterligt formidabel. Den er bramfri, satirisk og skarp og blotlægger med præcise snit mellemmenneskelig hykleri i en moderne verden. Men skalpellen føres netop af det talte ord, ikke af de filmiske virkemidler. Derfor bliver det som filmpublikum alt for nemt at parere for angrebene." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... en udsøgt fornøjelse for enhver, der holder af godt skuespil, men i virkeligheden gør den sig sikkert bedre på en teaterscene end på film, selv når manden bag kameraet hedder Polanski." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Det er en mørk og meget morsom tekst... Der er dog også en bismag af misantropi, som får latteren til at stikke i halsen. Jo, dialogen er skarp, men den er samtidig svært selvtilfreds. Hvor er de fire akvariefisk dog indbildske og naragtige. Dybest set holder Rezas tekst ikke af nogen, og dét bliver en begrænsning i længden." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Selvom at der ikke sker meget i filmen, så må jeg dog indrømme, at den var morsom. Pinligheden er jo, at vi selv sidder og tænnker, åhh nej det gjorde han/hun bare ikke. Og så bag efter tænker man, vent lige lidt, det der kunne jeg selv havde fundet på. Filmen har 4 fremragende karakter, meget forskellige, men er ramt perfekt til dramaet. De spiller også allesammen godt, Christoph Waltz må dog stadig være den bedste, han spiller med ro og charme. Og man elsker og hader ham på samme tid. Men de andre skal selvfølgelig også roses. Bestemt en film, som man burde se med sine forældre. De er nu ikke meget klogere end børn, de lader bare som, at de er. Og det giver et herligt komedie drama. 5 stjerner får den herfra!

Wayne

Spoiler.

Det hele foregår i realtid og i samme lejlighed - og kunne derfor lige så godt have været et skuespil, opsat på teateret (hvilket måske også er sket?).

Når det er sagt har filmen et klart budskab og skuespil præstationerne er helt i top. Det må have været en fornøjelse for både skuespillererne og Polanski.

FoodProcessor

Jeg syntes at det var ærgerligt at filmen ikke var længere. At vi ikke kom længere ud. Når der er samlet så gode skuespillere på en gang, ville jeg gerne have set noget mere. Dog får vi et godt indblik i de fire forskellige karakterers personligheder.

Hvis man skal se den enkelte film fra den lyse side, virkede den overskuelig, og man kedede sig på ingen måde, selvom hele filmen mest bestod af dialog.

Jeg har købt den på dvd, og det er bestemt ikke sidste gang jeg ser den.

Metteuser/589688

Fantastisk film!! På mange måder utrolig enkel og med få virkemidler, sjove personkarakterer og en historie der kunne være forgået på i København istedetfor NY.

Camilla Edelbo Kold

Det lyder som en film der kan sættes i kontrast med alle de alm. amr. romantiske komedie & Drama'er som der er en jævn strøm af. og den lyder til at tage fat om et evigt problem - hvem har ansvaret...
Jeg vil glæde mig til at se den !!!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.