Cookie- og Privatlivspolitik

Bombshell - Opgørets time

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen indeholder flere scener, hvor personerne er utrygge, skændes, er følelsesmæssigt ude af balance, er kede af det og græder. I flere af disse scener fortæller personerne om seksuelle krænkelser og overgreb. Da overgrebene i scenerne kun bliver antydet på billedsiden og sammenhængen vurderes til at være uforståelig for yngre børn, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
27.02.2020
| |
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bombshell
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Strikkebio, Særvisning
|

Det biografiske drama 'Bombshell - Opgørets time' handler om tre kvinders oplevelser på verdens måske mest sexistiske arbejdsplads og USA’s mest magtfulde medieimperium, Fox News.

Megyn Kelly og Gretchen Carlson har arbejdet som journalister og oplevet sexismen på nyhedsmediet i mange år, mens den nyansatte Kayla Pospisil er ivrig efter hurtigt at stige i graderne. Men vejen dertil er ikke, som hun troede..

Med stålsat vilje og alt at tabe må kvinderne på hver deres måde kæmpe for at ødelægge Fox News’ giftige arbejdsmiljø og få skovlen under stationens altdominerende patriark, Roger Ailes.

Både Margot Robbie og Charlize Theron modtog en Oscar-nominering for deres skuespilspræstationer. Filmen modtog desuden fuldt fortjent en Oscar-statuette for bedste make-up og hår, og især Charlize Theron er blevet transformeret til et spejlbillede af kvinden, hun portrætterer, Megyn Kelly.

'Bombshell - Opgørets time' er skrevet af Charles Randolph, der tidligere har vundet en Oscar-statuette for manuskriptet bag The Big Short. (copyright: kino.dk)

Hvis du er medlem af Biografklub Danmark, skal du reservere billetten i stedet for at købe. Du fremviser din rabatkupon i biografen, når du henter billetten. Når du bestiller til Nordisk Film Biografer, kan du indtaste koden fra rabatkuponen direkte, når du køber billetten på kino.dk.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (129 votes)
3.9
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er i beskrivelsen af fortielserne, 'Bombshell' fungerer bedst." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "... 'Bombshell' [formår] flot at forklare, hvordan sexchikane kan få lov at eksistere i årtier på en arbejdsplads, og hvordan det ikke bare er sådan lige at sige fra i en organisation, hvor 'feminist' er et skældsord." (Thomas Brunstrøm)

 • Dagbladenes Bureau

  "... fordi skuespillerne nedtonet stråler, bliver 'Bombshell - opgørets time' til slut et velspillet historisk dokument, som fastslår, hvor afgørende en bevægelse der er sket i verden i de seneste fire til fem år." (Casper Hindse)

 • Filmland P1

  "Hvis filmen havde studeret den store klump blævrende kød med oprigtig interesse, kunne den måske være blevet noget andet og mere end et enøjet politisk statement. [...] Men instruktøren Jay Roach og manuskriptforfatteren Charles Randolph er gået den sikre vej med filmen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Sagen i 'Bombshell', der er klippet med stærkt underholdende effekter og på selvbevidst facon udstiller Fox-miljøets vanvid, udspiller sig i 2016, hvilket føles som både et øjeblik og en evighed siden." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Charlize Theron er den, som får gnisterne til at springe i filmen. Også Margot Robbie spiller den unge Kayla med både krudt og sårbarhed ..." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
adel

Det materiale, han måtte arbejde med i bombeskall, havde enhver mulighed for at være engagerende, men det blev forfærdeligt udført med måske en god scene med spænding og drama. Der er en advarsel om besked om tilstedeværelsen af ​​dramatisering i filmen. Der er ingen måde, at filmen er mindre kedelig end de virkelige begivenheder, der opstod.

S. Rico

Et år før MeToo skandalen begyndte at rulle, var der gang i en anden stor skandale af lignende karakter. Dog ikke i filmbrancen, men i nyhedsbranchen - nærmere bestemt Fox News.

Det interessante ved Bombshell er den vinkel, som filmen har valgt. Der er selvfølgelig et par obligatoriske scener, hvor man får et indtryk af, hvor stor en gammel gris Roger Ailes var. Men det er ikke filmens primære fokus at udstille ham, og man skal heller ikke forvente et spændende retsalsdrama. I stedet gives der et yderst interessant - og uhyggeligt - indblik i en virksomhedskultur, der er bygget op sådan, at mændene nærmest kan gøre hvad de vil, og hvor kvinderne ikke engang tør sige to ord til sin nærmeste kollega om seksuelle tilnærmelser.

Charlize Theron, Nicole Kidman, og Margot Robbie har alle tre været udsat for ubehageligheder på forskellig vis. De tre historier bindes sammen i en fin og relevant fortælling. Men måden de bliver bundet sammen på er ikke speciel elegant, og det virker mere som tre små film i én - og ikke så meget som en helstøbt fortælling. Det bliver dog delvist opvejet af fremragende skuespil fra alle parter.

ditteuser/191381

Den var ikke pengene værd.

Morten

Vi så den her i Aalborg, Nordjylland - virkelig god og meget stærk film!

Ejnar

Skynd dig ind og se den, før din nabo. Eller ta naboen med. :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.