Guide: 19 kommende gyserfilm

Glædelig Halloween!
Billede
(© UIP)

Vi markere selveste Halloween med en dugfrisk opdateret guide til spændende og uhyggelige film på vej - og du kan "glæde dig" til dræberklovne, dænomiske dukker og maskerede mordere.

Klik på titlen, hvis du vil læse mere om gyseren og se premieredatoen.

Glass
Sikkerhedsvagten David Dunn bruger sine ekstraordinære kræfter på at jagte Kevin - en mand med 24 personligheder.

M. Night Shyamalan bringer hans to film Unbreakable og Split  ind i samme univers med denne film - og der lagt op til en stor finale! Samuel L. Jackson og Bruce Willis vender tilbage i deres roller fra 'Unbreakable', mens James McAvoy gengiver hans rolle fra 'Split'. 

'Glass' havde dansk premiere d. 17. januar 2019

Eli
Den unge Eli er i behandling for en sygdom, da han opdager, at det hus han bor måske ikke er så sikkert, som han selv troede.

'Eli' er instrueret af manden bag bl.a. Sinister 2, mens hovedrollen Charlie Shotwell tidligere har medvirket i Captain Fantastic. På rollelisten er også navne som Lili Taylor og Kelly Reilly.

'Eli' er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

Happy Death Day 2U
Efterfølgeren til den populære Happy Death Day fra 2017, som handlede om pigen Tree, der måtte gennemleve hendes egen død igen og igen for at fange sin morder. Handlingen til 'Happy Death Day 2U' kendes indtil videre ikke, men den nye film vil begynde umiddelbart efter den første.

Den originale instruktør og alle hovedrolleindehaverne vender tilbage i efterfølgeren.

The Escape Room
Seks fremmede finder sig selv i en besynderlig situation og må bruges deres viden til at overleve. Rollelisten består bl.a. af Tyler Labine, som også har medvirket i gyser-komedien 'Tucker & Dale vs. Evil'.

Instruktøren bag har tidligere stået bag den populære Insidious 4: The Last Key.

'The Escape Room' er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

The Prodigy
En bekymret mor frygter at der er noget galt med hendes søn. Hans forstyrrende opførsel gør, at hun mistænker overnaturlige kræfter er på spil.

Filmen har Taylor Schilling på rollelisten, som er bedst kendt for sin rolle i serien 'Orange Is the New Black'.  Filmen er instrueret af Nicholas McCarthy, der tidligere har stået bag bl.a. 'The Pact' og 'At the Devil's Door'. 

The Prdigy havde dansk premiere d. 21. februar 2019

US
Jordan Peele som i 2017 stod bag gyser-sensationen Get Out, der blev belønnet med én Oscar-statuette og 4 nomineringer i alt, er klar med sin nye gyserfilm 'Us'.

Kvinden Adelaide Wilson tager sin familie med tilbage til sit barndomshjem til en afslappende og sjov sommerweekend.

Men Adelaide er hjemsøgt af et trauma fra sin fortid, og hendes paranoia tager til, da hun bliver sikker på, at noget forfærdeligt vil ske for sin familie.

Efter en anspændt dag på stranden tager familien tilbage til sommerhjemmet. Da mørket falder på, opdager Wilson-familien silhuetten af fire figurer i deres indkørsel.

I hovedrollerne ses stærke kræfter i skikkelse af Lupita Nyong'o, Winston Duke og Elisabeth Moss.

'Us' har dansk premiere d. 21 marts 2019

Pet Sematary
Et remake af Stephen King-favoritten, som senest blev filmatiseret i 1989, har været længe undervejs. Men nu er det lykkedes, og hvis det står til folkene bag, så venter der den uhyggeligeste King-film nogensinde.

'Pet Sematary' er fortælling om en lille familie, der flytter til Maine tæt ved siden af en mystisk dyrekirkegård.

I hovedrollen ses Jason Clarke som Louis Creed, der må gå grueligt meget igennem for at få hans lille familie til at overleve. Overfor ham ses bl.a. John Lithgow. Makkerparret bag har tidligere lavet gyseren 'Starry Eyes'.

'Pet Sematary' har dansk premiere d. 4. april 2019

The Curse of La Llorona
Denne gyser tager den mexikanske folkelegende om La Llorona op. Det er historien om et væsen beskrevet som en grædende kvinde, fanget mellem himmel og jord, efter at hun har druknet sine egne børn i jalousi og derefter kastet sig selv i floden. Nu opholder hun sig i skyggerne, hvorfra hun betragter børn i en desperat indsats for at erstatte tabet af sine egne.

Gyseren udspiller sig i 70'ernes Los Angeles, hvor en ung mor må søge hjælp hos desillusioneret præst, da hun og hendes familie jagtes af La Lorona.

I hovedrollen ses Linda Cardellini, mens filmen instrueres af manden, der er udset til at lave den tredje The Conjuring-film.

'The Curse of La Llorona' har dansk premiere d. 17. april 2019

BrightBurn
Gyserfilmen 'Brightburn' handler om et ægtepar, der brændende ønsker sig et barn. En nat lander en slags meteor med et spædbarn, som de vælger at opdrage som deres eget.

Barnet er selvfølgelig ikke som alle andre, men modsat den velkendte fortælling om Clark "Superman" Kent, vokser dette barn op til at blive et form for morderisk monster.

Elizabeth Banks spiller rollen som moderen, mens filmen er instrueret af David Yarovesky

Brightburn har dansk premiere d. 23. maj 2019

Annabelle 3
Den dæmoniske dukke, Annabelle, vender tilbage i sin egen film - efter at hun første gang dukkede op The Conjuring. Gyseren skrives af Gary Dauberman, der også har forfattet de to første samt It, der også debuterer som instruktør med den tredje film.

Filmen kommer til udspille sig i Warrens-parrets hus, hvor Annabelle dukken terroriserer familiens datter og barnepige. Til dette vækker hun bl.a. flere af de uhyggelige artekater i kælderen til det som producer James Wan har kaldt "den uhyggelige version af Nat på Museet".

Patrick Wilson og Vera Farmiga vil gentage deres roller som Ed og Lorraine Warren.

Annabelle 3 har dansk premiere d. 27. juni 2019

LYT TIL vores podcast om hele The Conjuring-universet her.

The Grudge
Tilbage i 2002 tog den japanske gyser Ju-On: Forbandelsen verden med storm, der bl.a. bød på et hjemsøgt hus og et skræmmende spøgelse. Allerede tilbage i 2004 kom en amerikansk genindspilning, som fik flere efterfølgere. Men forbandelsen ser ikke ud til at være brudt endnu - en ny genfortolkning er nemlig på vej.

Bag det nye remake står instruktør Nicolas Pesce, mens Evil Dead-skaberen Sam Raimi er producer - ligesom han var på den første amerikanske film fra 2004. På rollelisten er bl.a. Lin Shaye, der er kendt fra de uhyggelige Insidious-film, og Demián Bichir, som senest var aktuel i gyseren The Nun.

'The Grudge' har dansk premiere d. 20. juni 2019

It: Chapter Two
Stephen King-filmatiseringen af It endte som en af de bedst sælgende gysere nogensinde, og efterfølgeren vil følge børnene fra Tabernes Klub 27 år efter, da Pennywise igen begynder at vise sig og vil have hævn! Det voksne skuespilhold er blevet samlet.

Instruktøren bag den første film vender tilbage sammen med Bill Skarsgård, der imponerede alt og alle som dræberklovnen! 

'It: Capter Two' har dansk premiere d. 5. september 2019

Are You Afraid of the Dark
Den gamle 90'er-gyserserie bliver genoplivet, hvor forskellige uhyggelige historie blev fortalt om lejrbålet.

Få informationer er ude om den kommende filmversion, men vi ved, at den skal skrives af Gary Dauberman, som senest skrev It og er udset til at instruere Annabelle 3.

'Are You Afraid of the Dark?' er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

Zombieland 2
Der skulle gå over ti år før vi kunne få en efterfølger til gyser-komedien Zombieland. Efter et langt tilløb ser det dog nu ud til at lykkedes med hele de gamle hold samlet igen, herunder Jesse Eisenberg, Woody Harrelson og Emma Stone i de bærende roller og Ruben Fleischer i instruktørstolen.

Plottet er ukendt på dette tidspunkt.

Premiere i 2020:

Doctor Sleep
Baseret på Stephen Kings bog-opfølger til klassiskeren The Shining får vi nu 'Doctor Sleep', der følger Danny som voksen, hvor han må hjælpe en pige med de samem evner som ham.

Instruktøren bag har tidligere lavet stærke gysere som Oculus og Netflix-King-filmatiseringen 'Geralds Farlige Leg', og til hovedrollen har han sikret sig ingen ringere end Ewan McGregor.

A Quiet Place 2
En efterfølger til den meget populære shhh-gyser A Quiet Place, hvor en familie i fremtiden bliver jagtet af meget lydhøre monstre, der dræber dig, hvis du larmer.

Det er endnu uvist, hvilken del af denne monster-epidemi, som den nye film vil beskæftige sig med.

Nattens dæmoner 3
Efterfølgeren til de ikoniske Gyserfilm Nattens dæmoner og Nattens dæmoner 2. Vi ved indtil videre ikke meget om plottet, men filmens producer har bekræftet produktionsstart i 2019 - med en planlagt premiere i 2020.