Cookie- og Privatlivspolitik
James Cameron sammenligner sine nye Avatar-film med 'Ringenes Herre'

James Cameron sammenligner sine nye Avatar-film med 'Ringenes Herre'

Ambitionerne fejler intet

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Når mesterinstruktøren James Cameron taler, så lytter man. For med skelsættende film som Aliens, Terminator: Judgment Day og Titanic bag sig, er han en mand, der kan sit kram. Ikke mindst også teknisk, hvor han har sat nye standarder gang på gang.

Det var bl.a. også tilfældet med Avatar fra 2009, der tog biografpublikummet med 3D-storm. Her mere end 10 år senere venter der så intet mindre end fire fortsættelser om det blå folk. Den første lander til december og lyder titlen Avatar: The Way of Water.

Med rækken af Avatar-fortsættelser i horisonten, er der ingen tvivl om Camerons høje ambitionsniveau.

I et interview udtaler han sig da også i store vendinger om sin nye franchise. Bl.a. sammenligner han sine Avatar-film med intet mindre end J.R.R. Tolkiens genredefinerende 'Ringenes Herre'.

 

SE OGSÅ: James Cameron bekymrer sig ikke om 'Avatar' trolls: "De ser filmen igen og holder deres fucking kæft" 

Cameron har da også gået med sine Avatar-planer i mere end et årti nu. Filmskaberen fortæller:

- Det, jeg sagde til Fox-regimet [filmselskabet bag Avatar-filmene, red.] på det tidspunkt, var: "Jeg vil gøre det, men vi er nødt til at tænke i en større plan her." Cameron uddyber:

- Jeg vil ikke bare lave en film og lave en film og lave en film. Jeg vil gerne fortælle en større historie, forklarer den 67-årige filmveteran.

SE OGSÅ: Se det overraskende billede fra 'Avatar 2': Sådan overlevede skurken fra den første film

Det betød altså netop en sammenligning med en vis litterær saga:

- Forestil dig, at der eksisterede en serie af romaner som 'Ringenes Herre', og vi filmatiserer dem. Det var måske nok fantastisk i teorien, men så var jeg nødt til at skabe de pokkers [frickin’, red.] romaner, hvorfra jeg kunne filmatisere dem.

Det lyder så absolut ambitiøst, men er der nogen, som kan indfri disse ambitioner, så er det vel i grunden netop James Cameron?

'Avatar: The Way of Water' har biografpremiere den 14. december.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.