Hvad pokker sker der med Star Wars' filmunivers? Endnu et projekt er aflyst

En biograffilm har lange udsigter
Billede
(© Lucasfilm / Disney)

Star Wars-universet lever i bedste velgående på Disney+, der spytter den ene serie ud efter den anden.  

I øjeblikket kan man således se den aktuelle Andor, der fungerer som en prequel til filmen Rogue One. Mens (mindst) 7 andre serier mere er på vej. 

Sidste år skrev vi listen med fem kommende Star Wars-film, men allerede nu kan to af disse stryges fra listen, mens en tredje er på meget usikker grund. 

Det drejer sig om Wonder Woman-instruktøren Patty Jenkins Star Wars: Rogue Squadron, der officielt blev erklæret død i september i år. Det ville have været den første Star Wars-film i biografen i fire år, og den var endda tiltænkt en stor december-premiere. 

Nu kan instruktør J.D. Dillards så fortælle, at den unavngivne Star Wars-film, som han arbejdede på, ligeledes er aflyst.  

Det afslører han til The Wrap, hvor han understreger, at det ikke var sket på grund af manglende engagement fra hans side. Han vil ikke røbe nogle konkrete detaljer om projektet, men fortæller, at et tidligt Star Wars-computerspil med titlen TIE Fighter havde fungeret som inspiration. 

LÆS OGSÅ: 5 år efter: Instruktør har aldrig været mere stolt over udskældt Star Wars-film

Et tredje projekt, som hænger i en tynd tråd, er Rian Johnsons annoncerede Star Wars-trilogi.  

The Last Jedi-instruktøren bliver godt nok ved med at hævde, at projektet stadig ikke er aflyst. Men det virker ikke til, at filmene er rykket særlig meget tættere, siden de først blev offentliggjort i 2017. 

I oktober i år blev Johnson igen spurgte ind til, om han forventede, at trilogien blev til virkelighed, og hans svar lød: "Gud, det håber jeg".  

Selv forklarer han, at det hele skyldes hans travle kalender, der bl.a. byder på to nye Knives Out-film, hvoraf den første af dem, Glass Onion, får premiere til december i udvalgte biografer og på Netflix. Men Johnson understreger, at han stadig er i dialog med Star Wars-chef Kathleen Kennedy. 

Om Johnsons trilogi bliver til noget eller ej, så har det lange udsigter. 

Dermed er der to Star Wars-film tilbage fra vores liste, samt én ny, som for nyligt blev annonceret. 

I sommer fik vi en nedslående opdatering om Taika Waititis Star Wars-film, som her to år efter, at den i første omgang blev offentliggjort, stadig ikke har en konkret historie på plads. 

Den ombejlede instruktør fortalte, at resten af 2022 gik med filmoptagelser på andre projekter, men at han dog var ved at udvikle manuskriptet, som altså potentielt kunne indspilles i 2023. Men dermed har en premieredato ligeledes lange udsigter. 

 

LÆS OGSÅ: Ikonisk Star Wars-skuespiller går på pension: Fortsætter via kunstig intelligens

Hernæst skulle MCU-arkitekten, produceren Kevin Feige, være bagmand til en kommende Star Wars-film, som han har hyret Doctor Strange in the Multiverse of Madness-manuskriptforfatteren Michael Waldron til at skrive. 

Waldron har bl.a. afsløret, at den Star Wars-film i høj grad vil fungere som en solo-film, der ikke har nogen særlig tilknytning til tidligere karakterer fra universet. 

Men det sidste halve års tid har der været stille omkring projektet. Derimod kunne vi i sidst måned skrive, at en "hemmelig" Star Wars-film var på trapperne. 

Lost-forfatteren Damen Lindelof skriver filmen i samarbejde med Justin Britt-Gibson, der bl.a. har skrevet afsnit til Lindelofs Watchmen-serie. Ydermere var Ms. Marvel-instruktøren Sharmeen Obaid-Chinoy hyret ind til at stå bag kameraet. 

Til trods for at holdet er sat, har filmen igen lange perspektiver - vi taler 2025, hvis den overhovedet kommer i produktion. 

Dermed er vi tilbage til begyndelsen. Så hvad er status på Star Wars’ filmunivers? 

Tre projekter er stadig i søen, men alle har lange perspektiver. Vi skal altså nok ikke regne med at se Star Wars i biografen før tidligst i 2025.  

Måske er det en god idé, at man tager sig tid til at finde den rette historie. Og endnu bedre, så tyder alle de kommende film på at være separate projekter, der ikke tager der udspring i Skywalker-sagaen, men derimod starter deres egne unikke historier i galakse langt, langt borte.