Cookie- og Privatlivspolitik
Anmelderne om ny fransk premierefilm: "Denne sommers helt perfekte feriefilm"

Anmelderne om ny fransk premierefilm: "Denne sommers helt perfekte feriefilm"

Det mener mediernes kritkere om 'Min sommer i Provence'

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Den franske film Min sommer i Provence har biografpremiere i dag den 14. juli og handler om den 10-årige Marcel Pagnol, der tager med sin familie op til deres sommerbolig i Provence.

Filmen er baseret på den franske forfatter Marcel Pagnols barndomserindringer 'De søde hemmeligheder'. Hans historier er tidligere filmatiseret i de populære Kilden i Provence og Manon og kilden.

 

LÆS OGSÅ: Her er de 10 bedste film i biografen lige nu

I instruktørstolen sidder Christophe Barratier, som tidligere har stået bag film som bl.a. Koret. Han er selv vokset op med de klassiske Pagnol-historier, idet hans mormor, teaterskuespilleren Marie Simonet, præsenterede ham for fortællingerne.

Barratier har derfor et ganske personligt forhold til filmen, men er det nok til, at anmelderne er tilfredse? Se et udpluk af kritkernes vurderinger nederst. Husk at du altid kan se mediernes anmeldelser på filmenes profiler på kino.dk.

Find dine billetter her:

Her er et udpluk af kritikernes anmeldelser:

BERLINGSKE - 4 stjerner

"'Min sommer i Provence' foregår for mere end 100 år siden og er drønende nostalgisk, men er alligevel genkendelig i sin fine skildring af overgangen fra barn til voksenliv." (Thomas Brunstrøm)

BØRSEN – 4 stjerner

"'Min sommer i Provence' er denne sommers helt rigtige feriefilm. Den sætter spot på, hvorfor sommerferie bare er den bedste tid på året. Og det er jo skønt at blive mindet om. Særligt i ferietiden." (Michael Solgaard)

FILMMAGASINET EKKO - 4 stjerner

"[...] filmen [er] rent guf for den frankofile biografgænger, der aldrig får nok af sydfransk bondeliv med iskold rosévin og syngende cikader. Det er en velspillet fortælling med rustik folklore og sympatisk forsoning mellem klasser og stænder, hvor små menneskeskæbner står under den strålende sommersol, som nu og da kan gå ned over en stor sorg." (Bo Tao Michaëlis)

INFORMATION – giver ikke stjerner

"Mødet med forelskelsen, løgnen og voksenverdenens hemmeligheder er i centrum i Christophe Barratiers traditionsbårne Marcel Pagnol-filmatisering 'Min sommer i Provence'." (Eva Novrup Redvall)

POLITIKEN – 3 hjerter

"En biograftur til et Provence fra før masseturismens tid kan altid lokke, og er Pagnols fortælling om hemmelighedernes tid blevet en ganske harmløs, lille affære, ja, så har den slags også sin berettigelse som sommerfornøjelse til let fordøjelse." (Kim Skotte)

Min sommer i Provence er aktuel i biografen.

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.