Cookie- og Privatlivspolitik

Kilden i Provence (1986)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Jean de Florette
|

Filmen 'Kilden i Provence' handler om en grådig landejer, der sammen med sin nevø stopper for vandforsygningen til en bonde for at få ham til at gå bankerot.

'Kilden i Provence' er baseret på Marcel Pagnols roman og efterfølges af Manon og kilden.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
5.7
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

For nogle år siden købte jeg filmene på et 20 kr's marked i hedengangne Stereo Studio. De lignede mest noget fra nogle gamle Morten Korch film, så de havnede i reolen og blev glemt igen. Men de dukkede ofte op igen, da de ofte er nævnt på diverse filmlister som film man bør se.

Da jeg så endelig var overbevist om at der måtte være noget at hente, fik de en chance som jeg bestemt ikke kom til at fortryde.

Det er to film, men har man sat den ene på - så skal man være sikker på at have adgang til fortsættelsen for der er tale om et fantastisk generationsdrama - som man må se slutningen på.

En lille familie flytter til Provence i 1920'ernes Frankrig, da de har arvet en onkels landbrug. Hvad de ikke ved er at ondskaben lurer - områdets "Don" - Le Patet, som har ambitioner om at eje præcis den ejendom de overtager og er indirekte ansvarlig for onkelens død.

Her starter dramaet - for han ønsker sig fortsat brændende det stykke jord.

Det er en lidelseshistorie i bibelske dimensioner.

Gérard Depardieu spiller den plagede familiefar som har store ambitioner med driften af det nyerhvervede - han har tilmed en pukkelryg, hvilket giver store fysiske udfordringer.

Modstanden får han og familien i rigt mål af ondskaben, personificeret i velspillende Yves Montand (Le Patet) og Daniel Auteuil (Ugolin - Le Patet's nevø, og eneste arving).

Det er som sagt et drama over to generationer, så meget vil blive afsløret hvis jeg fortæller mere her. Det skal man selv opleve.

Temaerne er innovation, magtbegær, begær - misundelse og hævn.

Se dem også for den fantastiske periodebeskrivelse, og for billedskøn cinematik.

Som nævnt minder covers om filmplakater fra Morten Korch film - (og ikke et ondt ord om Korch, som var en glimrende historiefortæller), og temaerne kunne såmænd komme fra samme sted.

Kan anbefales til alle - blandt det bedste fransk film har produceret - de fire timer flyver afsted.

9/10 - 5/6

Wayne

En historie fra en svunden tid, hvor adgangen til vand var afgørende for at kunne dyrke landbrug.

Fantastiske præstationer af nogle af fransk films største profiler.

Historien fortsætter i Manon og kilden - og har du det ligesom jeg, så er du nødt til at se det hele i forlængelse af hinanden - over 4 timer. Det er afgjort det værd.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.