Cookie- og Privatlivspolitik
5 nye film får biografpremiere i denne uge

5 nye film får biografpremiere i denne uge

Børneklassiker, spænding i vildmarken og prisvindende dansk dokumentar

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

En ny uge betyder også at der er en række nye film, som får premiere i landets biografer. I denne uge er der to længe ventede danske film på programmet samt en musical, gys og eksistentielt drama af en vaskeægte svensk auteur-film.

(Kan du ikke se filmenes trailers herunder, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

Buster Oregon Mortensen

Bjarne Reuters børneklassiker om anti-helten Buster Oregon Mortensen vender tilbage på det store lærred i denne uge. Romanen blev for første gang filmatiseret tilbage i 1984 med Busters Verden.

Den 11-årige Buster er en ukuelig optimist med kærlighed til livet og sine omgivelser. Han hjælper sin haltende lillesøster, sine forældre og ikke mindst sin gamle ven Hr. Larsen, der - ligesom Buster selv - er en "magiens mester". 

Læs også: Popstjernen Joey Moe sagde først nej til at lave titelsangen til ny Buster-film.

Buster går i en helt normal folkeskole, hvor han ved enhver given lejlighed underholder med trylleshows. I en sommerferie får han chancen for at vise Joanna, som han er blevet forelsket i, og resten af byen, hvad han kan til et talentshow. Men med kærlighed og trylleri skal det hele nok gå.

 

Flugt

Danske Jonas Poher Rasmussen har tiltrukket stor international opmærksomhed omkring denne animerende dokumentar, som havde verdenspremiere på Sundance, hvor den også vandt den prestigefyldte Grand Jury Prize. 

Filmen fortæller historien om den veluddannede ”Amin”, der ankom til Danmark som et uledsaget flygtningebarn for over 20 år siden, og endte i den samme by som filmens instruktør. I løbet af en række interviews fortæller Amin for første gang sandheden om hans farefulde flugt fra Afghanistan til Danmark.

Læs også: Vores interview med instruktøren Jonas Poher Rasmussen: "Om natten var jeg på Sundance, og om dagen var jeg hjemmeskolelærer for min datter"

Amins minder og barndomserindringer vækkes til live i filmen, mens den parallelt fortæller om en 36-årig mand, der kæmper med sin traumatiske fortid, som truer med at spolere hans fremtidige lykke med kæresten Kasper.

Hunter Hunter

Uhyggen ulmer i vildmarken i denne gyser-thriller om en lille familie, som bor udenfor civilisationen i et stort skovområde i Canada, hvor de ernærer sig som pelsjægere.

Deres i forvejen hårde liv udfordres endnu mere, da en glubsk ulv indfinder sig i området, hvor familien jager og har deres daglige gang. Det bliver starten på en intens kamp mellem menneske og natur i en fortælling, der snart tager sig en overraskende drejning mod det værre.

Filmen spiller dermed på en overlevelsestematik, som man tidligere har kunne opleve i ligeledes nervepirrende thrillers som The Edge og The Grey.


In the Heights

Lin-Manuel Miranda, som måske er bedst kendt for musicalen Hamilton, står bag manuskriptet til denne filmatisering af Broadway-stykket af samme navn fra 2008.

Filmen følger en række karakterer, som bor i kvarteret Washington Heights på Manhatten, heriblandt bodegaejeren Usnavi, som længtes efter en smuk kvinde, som arbejder i skønhedssalonen ved siden af. Usnavis barndomsven vender tilbage til nabolaget med overraskende nyheder til hendes forældre, som har brugt hele deres livsopsparing på at forbedre deres datters liv.

Ligesom dokumentarfilmen Flugt længere oppe på denne liste med ugens premierefilm, så handler den om at finde ud af hvad "hjem" virkelig betyder.

Bemærk: Filmen vises kun i udvalgte biografer (læs her hvorfor)

Om det uendelige

Den svenske auteur Roy Andersson står bag dette kunstneriske og komiske drama, som modtog Sølvbjørnen i Venedig tilbage i 2019.

Filmen består af en række tableauer, hvor et par gennemgående, skæve eksistenser bevæger sig igennem livet, bl.a. præsten, der har mistet troen på Gud, et svævende kærestepar og en besejret hær på tilbagemarch.

Med film som Sange fra anden sal og En due sad på en gren og funderede over tilværelsen har den 78-årige instruktør stedfæstet sig selv som et af de mest unikke navne af filmbranchen. Hans værker kendetegnes ved stillestående tableauer med meget lille handling, der kombinerer underfundig humor med livets groteske sider - og denne film er ingen undtagelse!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Pelle

nu ser man jo heldigvis også fast & furious for vin diesel og crew..

så det går nok :)

14 timer siden
Rizzo

Selvfølgelig er begge parter i denne sag interesserede i at tjene flest mulige penge.

3 dage siden
Simonuser/784166
Simonuser/784166

Jeg er naturligvis på Scarletts parti - film skal ses i biografen, det er en del af vores kultur - og økonomi.

3 dage siden
Frederik Baltser

Argumentet, @Michael, er nu ret lige til.

3 dage siden
Michaeluser/438288
Michaeluser/438288

Jeg tror nu nok de to parter nok skal finde ud af at fordele alle deres penge, men fra et forbrugersynspunkt, så er det mere interessant, når Nordi

3 dage siden

Aktive debatter