/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

Popstjernen Joey Moe sagde først nej til at lave titelsangen til ny Buster-film

Se musikvideoen til 'Hey Buster' lige her!

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

”Stille, stille, stille nu står solen op ...”  

Den sangtekst har de fleste i Danmark nok hørt på et tidspunkt i løbet af deres liv. Det er nemlig den, der starter Nannas titelsang til filmen Busters verden fra 1984.

En sang, der over tid er blevet en klassiker, og som de fleste kan synge med på.

'Busters Verden' er baseret på Bjarne Reuters bog af samme navn og har her i 2021 fået en ny filmversion, der får premiere i biograferne på torsdag 17.juni.

Find dine billetter til 'Buster Oregon Mortensen' her:

Det har været Joey Moes opgave at løfte den store musikalske arv efter Nannas sang fra 1984, da han står for sangen 'Hey Buster' til den nye film. Lyt til den øverst.

Ikke nok med det, så spiller Joey Moe selv en birolle i filmen og har endda stået bag kameraet som instruktørassistent.

Vi har talt med popstjernen (kendt for hits som 'Dobbeltslag', 'Yo-Yo' og 'Sukkest på en søndag') om den nye titelsang og dét at gå i Nannas fodspor.

Hvordan er dit eget forhold til Nannas Buster-sang?

- Den har altid været en darling for mig. Min mor var på turné med Nanna umiddelbart efter, at den havde premiere i 1984, så det passer nok meget godt med, at jeg måske var med på turné sammen med min mor, da jeg var nyfødt.

- Det kan jeg selvfølgelig ikke huske, men min mor har haft Nanna meget nær. Så jeg har absolut haft en tilknytning til hende og sangen.

Kender du Nanna personligt? 

- Nej, det gør jeg ikke, men min mor, moster og familie gør. Jeg har stadig til gode at møde hende og give hende en high-five

Hvad var dine første tanker, da det gik op for dig, at du skulle løfte sang-arven fra Nanna?

- Nej tak, haha. Det sjove var, at på det tidspunkt havde jeg lagt musikken en lille smule bag mig ... for a minute.  Jeg prøvede at være modig nok til at gøre det, for musikken har jo betydet alt for mig og reddet mit liv.

- Så jeg var på vej ind i film og bag kameraet. Det var ret crazy, for samme dag, jeg havde sendt manuskripter til producenten, så fortalte de, at de lavede optakt til Buster-filmen.

- Så spurgte de: Har du ikke lyst til at give et skud på nummeret? Så tænkte jeg, Buster? Argh, det ved jeg ikke helt (...), der må I ringe til nogle andre. 

Joey Moe fortsætter …

- Om aftenen ved bordet i min barndomslejlighed. Jeg var lige flyttet hjem til mine forældre for en kort periode og sad der på øverste etage ud på blokken, spiste aftensmad og nynnede et eller andet, og så var jeg sådan, fuck mand! Når jeg har haft den der (følelse, red.) før, så tager jeg i studiet, ellers kan jeg ikke få ro i sindet. Og samme dag lavede jeg hele sangen - altså samme dag de havde spurgt mig. 

Samme dag simpelthen?

- Det var supermagisk, sådan trylleagtigt, og så er det virkelig dér, at projektet bliver ægte for mig. Det der med, at man simpelthen ikke kan lade være. Når man kører i bil, og man er nødt til at holde ind til siden, fordi jeg simpelthen ikke kan lade være. Det var sådan, at jeg havde det under aftensmaden, da vi sad og spiste - jeg blev nødt til det. 

- Så det var sindssygt magisk for mig, og jeg lavede hele sangen den samme dag og sendte til dem, og de var simpelthen lykkelige for, at den bare havde endt ud, som den skulle være fra starten af. 

'Buster Oregon Mortensen' får premiere den 17. juni:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter