Cookie- og Privatlivspolitik

Buster Oregon Mortensen

Tilladt for alle
Det vurderes, at filmen ikke indeholder elementer, som kan virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
17.06.2021
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Buster Oregon Mortensen
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning Dansk Tale
|

Familiefilmen 'Buster Oregon Mortensen' handler om Bjarne Reuters legendariske og udødelige historie om den ukuelige anti-helt Buster.

Buster Oregon Mortensen er en 11-årig dreng, der er fuld af kærlighed til livet og sine omgivelser. En ukuelig optimist, der nok ved at livet kan være hårdt, men blandt andet ved hjælp af trylleri og kærlighed går det nok!

Han hjælper sin haltende lillesøster, sin far og sin mor og ikke mindst sin gamle ven Hr. Larsen, der også er en ”magiens mester”. Det har de to til fælles! Buster går i en helt normal folkeskole, hvor han ved enhver given lejlighed underholder den ret ligeglade klasse med trylleshows.

I denne sommerferie får han chancen for at vise hele byen, hvad han kan på byens talentshow. Men Buster har mange jern i ilden, han er blevet forelsket i Joanna, hans bedste ven Hr. Larsens tilstand forværres, og hans familie har også brug for ham.

Igen er det troen, håbet og kærligheden, der sejrer. Sådan er det nemlig i Buster Oregon Mortensens Verden.

Filmen er baseret på Bjarne Reuters bog af samme navn og som tilbage i 1984 første gang blev filmatiseret med 'Busters Verden', men har altså her i 2021 fået en ny filmversion. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (56 votes)
4.3
3.2

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er ikke en håbløs film, men når man nu ved, at historien er fortalt så meget bedre, er den i hvert fald overflødig." (Thomas Brunstrøm)

 • BT

  "Fra producentens side har argumentet for en genindspilning lydt, at man gerne ville præsentere en ny generation for Busters verden. Det kan man passende gøre ved at sætte dem foran VHS-maskinen og lade dem se filmen fra 1984. Den er markant bedre." (Emil Hansen)

 • Dagbladenes Bureau

  "Med det nye team er historien stadig sjov, sød og charmerende underholdning med velfungerende, nye spillere og stadig med en bund af fin følsomhed og kloge budskaber." (Helle Sihm)

 • Ekstra Bladet

  "Pointen i filmen er heldigvis endnu engang, at livet er magisk, og at man holder med de små, der trods alle odds klarer sig ved hjælp af fantasi, snilde og sund autoritets-skepsis. Det budskab holder sgu stadig i 2021. 'Buster Oregon Mortensen' er med andre ord stadig et sæt biografbilletter til hele familien værd." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Man overgiver sig let til charmen og magien i Martin Miehe-Renards nutidige bud på, hvordan der ser ud i Busters verden i 2021." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Børnene er søde, filmen er sød og moralen handler stadig om at få blik for de vigtige ting i livet ..." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
maria

Den er rigtig god det er da ligesom den gamle Buster film bare en nyere version
Der er ikke ret meget der er lavet om

Peter

"Buster Oregon Mortensen", kæmper en forgæves kamp mod "Busters Verden".
Hvor "Busters verden" er instrueret af en af Danmarks bedste instruktører, er "Buster Oregon Mortensen" instrueret af en af de dårligste.
Joey Moe´s titelmelodi fra "Buster Oregon Mortensen" er egentlig god, men Nanna´s titelmelodi fra "Buster verden" er bare en klassiker.
Og sådan er det hele vejen igennem.
MEN
Måske er "Buster Oregon Mortensen" en anden film, hvis ikke man har set "Busters verden".
Det kan ikke afvises.

Mikkel

Tænk at denne her film for eftertiden vil dukke op, når man søger på Busters Verden. Det er så synd, at det er præcis hvad jeg frygtede. En sløj udgave af et stykke Danmarks historie. Historien er ikke dårlig, men det virker som om at de samme mennesker som har lavet "far til fire", er blevet sat til at sprede deres "magi" igen. Problemet er bare at "far til fire" er laveste fællesnævner fra starten og ikke kan blive til andet end lidt at slå tiden ihjel med inden meteoren kommer. Den her bygger på en fuldstændig fantastisk børnefilm, måske den bedste vi har, og så tager men det ned på et plan alle børnefilm er skåret over . Mine piger har ikke set den gamle version, og var rent faktisk statister på filmen, så de glædede sig meget til resultatet, men de kedede sig stadig bravt.

Lars

Man skal godt nok være desillusioneret for overhovedet at vove sig ud på tanken om at genindspille Busters Verden. Den har jo ikke en chanche, sat overfor mesterværket af August, som er i den absolutte top af bedste børnefilm i dansk filmhistorie. Anmelderne vil angribe den som frådende hunde, og forsvare deres barndoms klassiker.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.