Cookie- og Privatlivspolitik
Årets største film-mavepuster har premiere i dag

Årets største film-mavepuster har premiere i dag

Dokumentaren 'The Cave'

Stem op!
16
Stem ned!
0
(reset)

I dag er der premiere på dokumentaren The Cave, der skildrer en læges kamp i det krigshærgrede Syrien.

Se spilletider herunder:

Da vi deltog i gallapremieren på filmen i Toronto i september sidste år, var der ingen tvivl om, at publikum var begejstrede, og da Fayyad gik på scenen, var det til stående ovationer, som man kan se i vores korte video herunder:

Undertegnede var også ganske rørt over den barske dokumentarfilm, og dengang skrev jeg følgende om filmen:

"Dagens mest følelsesmæssige oplevelse findes i dokumentaren 'The Cave', der er dansk produceret og instrueret af den syriskfødte Feras Fayyad, som blev Oscar-nomineret for den barske De sidste mænd i Aleppo.

'The Cave' handler også om den forfærdelige krig, men har en stærkere narrativ i kraft af den centrale hovedperson, Dr. Amani, der leder et hospital i den sønderbombede syriske by, Ghouta. Indbyggerne er fanget i byen, men har bygget en grotte under jorden, hvor de kan gemme sig fra bombardementerne.

Filmen følger Dr. Amanis arbejde på hospitalet, hvor der gang på gang ankommer slemt tilredte krigsofre, ofte helt unge børn og babyer.

The Cave

Jeg har selv børn under fire år, så at se samme aldersgruppe i alskens forfærdelige fatninger (underernærede, blodige, ramte af kemiske angreb eller alle tre dele), er nærmest ubærligt at være vidne til i halvanden time.

Men det er vigtigt at få budskabet om rædslerne ud.

At Dr. Amani som kvinde samtidig kæmper mod et mandsdomineret verdenssyn og markante holdninger til hendes arbejde, giver kun filmen endnu et lag af relevans.

Ved siden af mig sad der under hele filmen en hulkede 60-årig mand med tårerne trillende ned ad kinderne, og efter filmen var der stående ovationer til Fayyas, der indtog scenen med sine danske producere ved sin side.

’The Cave’ er den hårdeste filmoplevelse, jeg har haft i år, og samtidig den største mavepuster."

Læs også: Denne danske film er stadig med i Oscar-kapløbet

Filmen er indstillet til en Oscar-nominering for Bedste Dokumentarfilm, og spændingen om, hvorvidt den modtager nomineringen, udløses på mandag. Den modtog i øvrigt publikumsprisen på Toronto 2019 i dokumentar-kategorien.

The Cave er aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Goldie Hawn evt?......

4 timer siden
Lidauser/491363
llv
Lidauser/491363

Ok med en kvinde, så er det bare ikke en Bond film længere, det bliver måske en spændende agentfilm, men en James Bond ...eller 007- film bliver de

8 timer siden
Gitte

Jeg stemmer for at den næste James Bond bliver spillet af Tom Hardy. Han er fantastisk talentfuld og tilpas elegangt og britisk.

1 dag siden
Aage Michaeluser/5719
Aage Michaeluser/5719

god ide med en kvinde

1 dag siden
Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

4 dage siden

Aktive debatter